PROFILAXIE SI IGIENA ORALA

Igiena orala este procesul prin care se efectueaza igiena dentara preventiva pentru evitarea cazurilor de urgenta dentara. La baza igienei dentare se afla regimul de îngrijire dentara efectuat zi de zi.


Profilaxie si igiena dentara

Perierea dintilor este deosebit de importanta, desi aceasta operatiune de sine statatoare nu va îndeparta calculul (cunoscut si sub numele de tartru sau placa) care se acumuleaza în timp. Depunerile de tartru trebuie îndepartate pentru a reduce riscul durerilor de dinti, cariilor, afectiunii parodontale sau chiar pierderii dintilor.

Specialistii CriniDent efectueaza igiena dentara profesionala, prin indepartarea placii bacteriene, netezirea suprafetelor dentare, îndepartarea depozitelor de tartru prin metodele:

• prin detartraj ultrasonic

• periaj profesional rotativ si indepartarea petelor de pe dinti cu paste profesionale cu granule de perlit cu putere mare de lustruire a suprafaetelor dentare

• cu ajutorul prophyjet-ului, jet sub presiune de apa si particule abrazive de bicarbonat.

igiena orala stomatologie

Garantie

- Implant : 5 ani

- Lucrari metalo-acrilice : 5 ani

- Lucrari de portelan : 5 ani

- Obturatii prin fotopolimerizare : 6 luni


Termenii si conditiile pierderii garantiei :

- Igiena orala neadecvata

- Lipsa controlului periodic din 6 in 6 luni si a profilaxiei prin detartraj

- Prezenta unei boli care poate afecta tratamentul dentar (diabet, hepatita, epilepsie etc.)

- Intretinerea necorespunzatoare a lucrarilor dentare si prezenta de urme de deteriorare datorate unor cauze externe (accidente, lovituri, cazaturi etc.)

- Nu se acorda garantie lucrarilor provizorii si tratamentelor de canal