

Ce este implantul dentar?
Implantul dentar este un dispozitiv realizat din titan de înaltă puritate, având forma unui șurub care este inserat în osul maxilar / mandibular. Rolul său este de a înlocui rădăcina dintelui natural, care ulterior va susține coroana dentară definitivă.
De ce ar trebui să aleg implantul dentar ca soluție de tratament?
În urma pierderii dinților, se declanșează treptat numeroase efecte negative în cavitatea bucală. Implantul dentar previne acest lucru:
- resorbția osului alveolar
- migrarea dinților vecini și antagoniști spre spațiul liber rămas
- riscul crescut de apariție a cariilor și a bolii parodontale
- dureri/ cracmente ale ATM
- funcționalitate masticatorie scăzută
- aspect facial de îmbătrânire prematură (atunci când lipsesc mai mulți dinți).
Ce beneficii aduce pacientului tratamentul cu implant dentar?
- stimulează funcțional osul, împiedicând astfel resorbția osoasă
- dinții vecini nu mai sunt sacrificați prin șlefuire și extragerea nervilor pentru a ancora lucrări protetice
- renunțarea la protezele mobile care creează un disconfort permanent, în detrimentul danturii fixe ancorate pe implanturi
- beneficii estetice și funcționale deosebite
- investiție de viitor care îmbunătățește calitatea vieții pacientului.
Care sunt pașii tratamentului cu implant dentar?
Pentru început, pacientul se prezintă la un prim consult de specialitate amănunțit, pentru evaluarea stării generale de sănătate a cavității. Ca și investigație radiologică este necesară o radiografie 3D (Computer Tomograf) a osului în care va fi inserat implantul. Pe baza investigațiilor radiologice și a evaluării clinice, medicul specialist va stabili dacă pacientul este candidatul ideal pentru tratamente cu implanturi dentare și dacă este există suficient suport osos pentru inserarea implantului dentar, sau mai sunt necesare și alte intervenții chirurgicale în prealabil.
După acest prim consult, se poate stabili etapa de inserare a implantului dentar. Această etapă va fi realizată într-un mediu steril și sub anestezie locală și constă în pregătirea locului unde va fi introdus implantul. Procedura este complet nedureroasă!
Urmează o perioadă de osteointegrare a implantului, care poate dura între 2 și 6 luni, în funcție de planul de tratament individual. Ultima etapă este cea de fixare a coroanei / lucrării definitive pe implant. Aici avem 3 elemente diferite:
- implantul propiu-zis
- bontul protetic (legătura dintre implant și coroana dentară)
- coroana dentară (poate fi înșurubată sau cimentată).
Pentru garantarea succesul implantului dentar pe termen lung, pacientul trebuie să aibă o igienă bucală riguroasă cu periaj dentar de 2 ori pe zi și să revină pentru controlul periodic și igenizările profesionale în clinica stomatologică CriniDent.
Te așteptăm cu drag la clinica dentară CriniDent, pentru că… “Zâmbetul tău contează!”
Dr. Iulia Tomescu
medic dentist, specialist în chirurgie dento-alveolară și parodontologie
www.crinident.ro
–
#implanturi dentare Craiova #miniimplanturi ortodontice #orto-implanturi #tratamente de canal Craiova #tratamente endodontice CriniDent Craiova #frica de stomatolog #sterilizare instrumente sotmaologice #parodontoză #parodontită #cauze boala parodontală #simptome parodontită #proteze dentare #parodontologie #gingivită #tratament parodontoză #proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații #inlay/onlay/overlay #stomatologie Craiova #cabinet stomatologic CriniDent Craiova #clinică stomatologică CriniDent
–
Lasă un comentariu
(Comentarii)