recomandă CriniDent:

Google și Facebook

Chirurgie dento-alveolară și oro-maxilo-facială:

Contrar așteptărilor, operațiile dentare nu trebuie să fie dureroase pentru pacient. Astfel, dacă în clinica dentară există medici stomatologi excelent pregătiți, intervențiile chirurgicale se pot executa corect, dar fără durere.

Ce fel de manopere chirurgicale efectuăm la CriniDent?

 • Intervenții chirurgicale parodontale
 • Tratamente protetice complexe, necesare pentru restabilirea funcțiilor aparatului dento-maxilar
 • Sinus lift (intervenție chirurgicală care se efectuează pentru a crește volumul osos, pentru a putea instala un implant dentar)
 • Adiție de os sau augmentarea osoasă (procedura prin care volumul osului este refăcut)
 • Extracții dentare
 • Tratamente chirurgicale ale diferitelor afecțiuni bucale (granuloame, chisturi, papiloame, epulis, dinți incluși, resturi radiculare, etc.)
 • Rezecții apicale
 • Tratament chirurgical necesar pregătirii preprotetice a câmpului protetic
 • Chistectomii
 • Odontectomii.

Prin intermediul metodelor de tratament conservator endodontic, dinții cu procese acute sau cronice, apărute la nivelul regiunii apicale pot fi păstrați fără niciun fel de probleme.

chirurgie orala cu laser, clinica CriniDent Craiova

În ceea ce privește extracția, aceasta reprezintă o intervenție de necesitate, totul depinzând de complicațiile cariilor, traumatismele dento-maxilare (dacă este cazul) sau parodontopatiile marginale. Există cazuri în care tratamentul endodontic este imposibil, fiind necesară apelarea la chirurgia ajutătoare, de exemplu:

 • chiuretaj periapical – acesta presupune procesul de chiuretare a țesuturilor patologice de la vârful rădăcinii
 • rezecția apicală – aceasta presupune procesul de îndepărtare a vârfului rădăcinii. Apoi, urmează chiuretarea propriu-zisă a țesutului patologic din jurul rădăcinii dintelui
 • amputația radiculară – reprezintă o tehnică chirurgicală care poate fi folosită pentru conservarea unor molari a căror rădăcini sunt irecuperabile din cauza unui proces inflamator osteo-parodontal.

Intervenții chirurgicale asupra țesuturilor moi

Sistemul Laser EpicX permite realizarea unor proceduri chirurgicale precise și minim invazive asupra țesuturilor moi. Aceste proceduri includ gingivectomii (remodelarea gingivală), frenectomii (eliminarea frenului), chiuretaje parodontale (curățarea profundă a țesuturilor parodontale), excizii de fibroame / papiloame / epulis (îndepărtarea excrescențelor), descoperiri de implanturi (expunerea implanturilor în cazul în care acestea sunt acoperite de țesut gingival), decapușonări (eliminarea coroanei unui dinte inclus), incizii și drenaje pentru abcese sau chisturi.

Dr. Răzvan Ghiță

specialist chirurgie dento-alveolară
chirurgie orală dento-alveolară

Dr. Oana Gelemanca

medic dentist, specialist chirurgie dento-alveolară
chirurgie dento-alveolară

laser dentar EpicX Biolase laser stomatologic Craiova

Ai nevoie de tratamente de chirurgie orală?

Servicii de chirurgie orală și dento-alveolară de top.

Întrebări & răspunsuri

Implanturile dentare sunt modalitatea ideală de a înlocui dinții lipsă sau slăbiți. Implanturile sunt permanente și servesc ca o alternativă excelentă la protezele dentare pentru oricine cu gura și maxilarul altfel sănătos. Majoritatea pacienților adulți sunt candidați buni pentru implanturi dentare, deoarece pot ajuta la prevenirea mișcării sau slăbirii dinților rămași.
Radiografiile dentare ajută pe medicul dumneavoastră să monitorizeze orice schimbări care s-ar putea întâmpla la dinți între consultații, schimbări la nivel structural care nu se pot observa cu ochiul liber sau schimbări în interiorul dinților. Majoritatea pacienților adulți ar avea nevoie de o radiografii anual și o radiografie panoramică cel puțin o dată la 4, 5 ani. Pacienții cu un risc mai mare, pot avea nevoie de radiografii la fiecare 6 - 18 luni, în funcție de statusul dentar.
Cel mai bun mod de a vă asigura o gură sănătoasă este să urmați o dietă echilibrată și să vizitați regulat medicul dentist, menținându-vă în același timp rutina de îngrijire orală cu periaj de două ori pe zi și folosirea aței dentare o dată pe zi. Protejați-vă împotriva problemelor care pot avansa rapid discutând aceste întrebări cu medicul dentist.
COVID-19
Respectăm toate normele de siguranță pentru înlăturarea riscurilor de infectare.