recomandă CriniDent:

Google și Facebook

Întrebări și răspunsuri

Sănătatea dentară variază de la persoană la persoană; o regulă generală pentru pacienții adulți este o consultație o dată sau de două ori pe an, chiar dacă nu simțiți durere, jenă sau alte probleme legate de dinți. În acest fel, vă puteți curăța dinții în mod profesionist în mod regulat și puteți menține o sănătate orală excelentă.
În plus față de periajul zilnic și ața dentară, putem duce igiena dentară la nivelul următor urmând câțiva pași pentru o bună sănătate dentară. Acestea includ: - Utilizarea produselor de igienă dentară cu fluor. - Limitarea gustărilor bogate în zahăr. - Consumul unei diete echilibrate de fructe și legume. - Evitarea tutunului sub orice formă.
Un zâmbet frumos, cu dinți albi și curați, este un stimulent imens al încrederii de sine. Majoritatea oamenilor experimentează o anumită decolorare a dinților de-a lungul anilor, fie de la petele de suprafață, fie de la cele interne. Puteți să "tratați" petele cauzate de cafea, vin, tutun și alimente pigmentate cu albire la domiciliu sau faceți în mod regulat albire dentară profesională la clinica dentară CriniDent din Craiova. Pentru decolorarea internă, luați în considerare fațetele dentare, care reprezintă o soluție permanentă minim-invazivă.
Cel mai bun mod de a vă asigura o gură sănătoasă este să urmați o dietă echilibrată și să vizitați regulat medicul dentist, menținându-vă în același timp rutina de îngrijire orală cu periaj de două ori pe zi și folosirea aței dentare o dată pe zi. Protejați-vă împotriva problemelor care pot avansa rapid discutând aceste întrebări cu medicul dentist.
Radiografiile dentare ajută pe medicul dumneavoastră să monitorizeze orice schimbări care s-ar putea întâmpla la dinți între consultații, schimbări la nivel structural care nu se pot observa cu ochiul liber sau schimbări în interiorul dinților. Majoritatea pacienților adulți ar avea nevoie de o radiografie anuală și una panoramică cel puțin o dată la 4, 5 ani. Pacienții cu un risc mai mare, pot avea nevoie de radiografii la fiecare 6 - 18 luni, în funcție de statusul dentar.
Pacienții cu sensibilitate dentară simt durere atunci când consumă alimente sau băuturi calde sau reci, dulci sau acide. Sensibilitatea se întâmplă atunci când smalțul dinților, care protejează de obicei pulpa și dentina dintelui, este subțiat de expunerea repetată la aciditate și la temperaturi extreme. Sensibilitatea poate apărea: - Când gingiile care se retrag. - În urma abrazării dinților în timpul somnului (bruxism). - Dinți zdrobiți sau fracturați. - În urma procedurilor de albire a dinților. - Odată cu implementarea procedurilor ortodonție. - După efectuarea obturațiilor. Discutați cu dentistul dumneavoastră atunci când apare sensibilitatea dentară! Acesta vă va examina dinții afectați și vă vor recomanda tratament pentru a vă reduce sensibilitatea.
Implanturile dentare sunt modalitatea ideală de a înlocui dinții lipsă sau slăbiți. Implanturile sunt permanente și servesc ca o alternativă excelentă la protezele dentare pentru oricine cu gura și maxilarul altfel sănătos. Majoritatea pacienților adulți sunt candidați buni pentru implanturi dentare, deoarece pot ajuta la prevenirea mișcării sau slăbirii dinților rămași.
Depinde - există diferite tipuri de apă de gură. Apele de gură cosmetice au scopul de a împrospăta respirația și de a menține o culoare sănătoasă a dinților, dar conțin fluor pentru a ajuta și la combaterea cariilor. Clătirile terapeutice acționează pentru a ajuta la tratarea afecțiunilor cum ar fi gingivita, sensibilitatea dinților și inflamația. Pentru condiții mai avansate, apele de gură pe bază de prescripție conțin adesea gluconat de clorhexidină pentru a ucide bacteriile care provoacă sângerări, inflamații și formarea plăcii sau a biofilmului.
Copiii își pot dezvolta primele carii la vârsta de doi ani, astfel încât se recomandă ca prima consultație la medicul dentist să se facă odată ce apare primul dinte. Acest lucru vă ajută medicul dentist să identifice din timp potențiale probleme care pot afecta sănătatea dentară și sănătatea generală a copilului.

Dorești o programare?

click pe buton pentru programare online

Focus pe pacient

Îngrijirea corespunzătoare și aplicarea tratamentului corect sunt principalele noastre preocupări, atunci când întâlnim un pacient.

Personal specializat

Echipa CriniDent este una formată din profesioniști care au studiat cu pasiune domeniul stomatologic și care înteleg preocupările pacienților.

Aparatură modernă

Pentru a putea oferi servicii de calitate, investim în permanență, în aparatură modernă, care ne ajută să oferim pacienților o experiență fără durere.