recomandă CriniDent:

Google și Facebook

Implanturi dentare Craiova:

Serviciul de implantologie este realizat atât prin metoda clasică cât și prin procedura modernă Fast & Fixed (All-on-4/6). Aceasta presupune un serviciu de reconstrucție totală a danturii, totul realizându-se într-un timp scurt. Pentru a înțelege mai bine, am realizat o scurtă prezentare a serviciului de implantologie.

Ce este implantul dentar?

Astfel, acesta reprezintă o piesă de titan, care poate fi aplicată prin intermediul unei intervenții chirurgicale orale. Implantul presupune introducerea la nivelul osului a unui substituent al rădăcinii dentare, pentru ca apoi să poată fi aplicată coroana dentară.

Cine poate apela la implant dentar?

Implantul dentar reprezintă o metodă de a înlocui dinții lipsă a oricărei persoane. Însă, mai întâi este nevoie de o discuție în prealabil cu medicul dentist. În cazul unor probleme de sănătate, vor fi necesare anumite radiografii sau analize. Doar medicul poate decide dacă pacientul poate primi sau nu implanturi și dacă acestea se pot face direct sau prin intervenții ajutătoare precum grefe, sinus-lift. Pacienții cu anumite boli cronice pot întâmpina dificultăți în ceea ce privește aplicarea implantului.

implanturi dentare Craiova - implantologie clinica stomatologica CriniDent

De la ce vârstă se pot insera implanturile dentare?

Dacă sănătatea este bună, implantul dentar se poate aplica oricărui pacient, indiferent de vârstă.

Care este materialul folosit pentru implant dentar?

Pentru implant dentar se folosește, de regulă, titan de înaltă puritate. Acesta este un material care permite integrarea biologică chiar în interiorul țesutului osos. Dincolo de asta, titanul este un metal hipo-alergenic.

Avantajele tratamentului cu implant dentar:

  • Dintele rezultat în urma implantului dentar, se apropie foarte mult de cel natural în ceea ce privește confortul.
  • Prin implantul dentar, este înlocuită rădăcina dintelui, ceea ce înseamnă menținerea nivelului osului în limitele estetice, dar și funcționale optime.
  • Dinții vecini nu sunt deloc afectați prin șlefuire sau alte procedee.
  • Se îmbunătățește considerabil masticația, dar și fizionomia feței.
  • Implantul se dovedește rezistent și durabil.
  • Rata de succes a implantului dentar este de 95%. Desigur, aceasta este influențată și de starea de sănătate a pacientului, dar și de igienă și respectarea controalelor.

Implanturi dentare Fast & Fixed în Craiova

Fast & Fixed (All-on-4 / All-on-6) este conceptul modern adoptat de medicii dentiști specialiști de la clinica stomatologică CriniDent din Craiova pentru a restaura dantura pierdută în totalitate (edentație totală). Procedura se realizează pe baza unor implanturi (fixe).

Pornind de la faptul că un zâmbet frumos reprezintă o armă puternică în ceea ce privește clădirea încrederii în sine, clinica dentară CriniDent din Craiova recomandă această procedură rapidă și eficientă de recuperare a danturii. În prezent, există posibilitatea protezării imediate prin intermediul acestei tehnici moderne, aplicată în toate clinicile moderne de implantologie Craiova.

Important de reținut, este faptul că aceste implanturi permit încărcarea protetică imediată, datorită faptului că ele ocolesc formațiunile anatomice (sinusul maxilar și canalul mandibular). Se pot executa astfel lucrări provizorii, realizate în 48 ore de la intervenție. Acestea se mențin pe arcada timp de 6 luni, până ce lucrarea definitivă reușește să se fixeze prin înșurubare.

Dr. Cristiana Nicolae

medic dentist, specialist implantologie / estetică dentară
implantologie | estetică dentară

Dr. Răzvan Ghiță

specialist implantologie / chirurgie dento-alveolară
implantologie | chirurgie

Dr. Oana Gelemanca

medic dentist, specialist chirurgie dento-alveolară
chirurgie dento-alveolară

implanturi dentare fast and fixed Craiova

Dinți lipsă?

Implanturile dentare reprezintă fără îndoială soluția ideală.

Întrebări & răspunsuri

Implanturile dentare sunt modalitatea ideală de a înlocui dinții lipsă sau slăbiți. Implanturile sunt permanente și servesc ca o alternativă excelentă la protezele dentare pentru oricine cu gura și maxilarul altfel sănătos. Majoritatea pacienților adulți sunt candidați buni pentru implanturi dentare, deoarece pot ajuta la prevenirea mișcării sau slăbirii dinților rămași.
Nu. Intervenția este complet nedureroasă, realizându-se sub anestezie locală, la fel ca o extracție dentară.
În general inserarea unui implant dentar durează între 30-45 de minute.
Nu. La fel ca și în cazul inserării implantului, operația de elevare sinus este complet nedureroasă, realizându-se sub anestezie locală. O ușoară durere care cedează după tratamentul cu analgezice uzuale poate avea loc, la scurt timp după intervenție.
COVID-19
Respectăm toate normele de siguranță pentru înlăturarea riscurilor de infectare.