recomandă CriniDent:

Google și Facebook

Stomatologie pentru copii în Craiova

Medicul pedodont este specializat în tratarea problemelor dentare specifice copiilor, si in acelasi timp, se ocupa de educarea acestora şi a părinţilor lor, pentru prevenirea afecţiunilor dinților de lapte şi ale celor definitivi. Acest rol de educator şi este unul deosebit de important, căci va pune fundaţia conduitei de prevenţie a afecţiunilor dentare a adultului de mai târziu.

stomaologie copii Craiova - pedodontie - stomatologie - sigilare dinti copii Craiova

La vârsta de doar 6 luni, încep să apară primii dinţi de lapte ai copilului. În jurul vârstei de 5-7 ani, dinţii de lapte încep să cadă, făcând loc dinţilor permanenţi. Medicul pedodont este echipat cu cunoştinţele necesare pentru a trata copii, în funcţie de etapa de dezvoltare fizică si emoţională în care se află aceştia.

El este cel mai în măsură să va explice cum să efectuaţi igiena orală a copilului, să va dea sfaturi legate de alimentaţia sănătoasă ce va preveni apariţia cariilor, să vă expună metode de prevenire a afecţiunilor dinţilor de lapte şi să vă explice importanţa lor.

Dinţii sănătoşi se menţin prin consulturi regulate, efectuate o dată la 6 luni, iar în perioada erupţiei dinţilor definitivi, odată la 3 luni, pentru a monitoriza erupţia şi creşterea corectă a acestora.

In situatia in care copilul are o durere de dinţi  sau a suferit un traumatism ce a implicat cavitatea orală, trebuie să apelaţi urgent la medicul pedodont. Dinţii de lapte sunt sensibili şi odată cariaţi, pot fi rapid distruşi şi astfel pierduţi.

Dr. Andreea Cocora

medic dentist, specialist pedodonție
stomatologie copii | pedodonție

stomaologie copii Craiova - pedodontie - stomatologie - sigilare dinti copii Craiova

Stomatologie copii Craiova

Apelează la medicii noștri specialiști pedodonți.

Întrebări & răspunsuri

Recomandăm cu siguranță sigilarea măseluțelor celor mici, mai ales dacă copii au o igienă orală deficitară. Recomandăm sigilarea dinților dacă morfologia dinților prezintă șanturi și fosete care pot reține mâncarea. Ideal este să se efectueze sigilarea dentară imediat după ce dinții permanenți au erupt.
Periuța de dinți electrică se folosește după ce copilul împlinește 3 ani. Până la vârsta de 3 ani, este indicat ca cel mic să utilizeze o periuță clasică sub supravegherea atentă a părinților.
O consultație la medicul pedodont îți garantează ca cel mic va fi îngrijit de un specialist cu experiență în tratarea dinților copiilor. Medicii dentisti specialiști în stomatologie pediatrică beneficiază de pregatire de specialitate în acest sens.
Utilizând practici speciale de prevenție, și anume: - periajul dentar corect cel puțin de două ori pe zi - vizite regulate la medicul dentist pedodont - tratamente de fluorizare care intăresc smalțul dinților - tratamente de sigilare dinți, care împiedică acumularea bacteriilor dăunătoare pentru dentiția copiilor.
COVID-19
Respectăm toate normele de siguranță pentru înlăturarea riscurilor de infectare.
ro_RO