recomandă CriniDent:

Google și Facebook

aparate dentare safir, ortodontie Craiova

Zâmbet aliniat cu tratamente ortodontice invizibile

Tratamentele ortodontice cu aparate dentare invizibile reprezintă o modalitate modernă și eficientă de a corecta problemele dentare, în special cele legate de poziționarea dinților și a maxilarelor. Aceste tratamente pot fi realizate cu ajutorul unor dispozitive precum aparatele dentare transparente, Invisalign sau alte tipuri de aparate ortodontice invizibile.

Aparatele ortodontice invizibile reprezintă o alternativă la aparatele dentare clasice din metal. Aceste dispozitive medicale au avantajul de a fi estetic mai plăcute și mai confortabile pentru pacienți, fără a afecta aspectul fizionomic sau funcționalitatea dinților. Tratamentele ortodontice invizibile pot fi folosite pentru a corecta o mare varietate de probleme dentare, inclusiv dinții suprapuși, înghesuiți sau spațiile dintre dinți.

aparate dentare safir, ortodontie Craiova

Tratamentele ortodontice i cu aparate dentare invizibile sunt personalizate pentru fiecare pacient și implică purtarea unui set de gutiere dentare transparente pentru o perioadă de timp determinată, cu ajustări / activări regulate efectuate de medicul ortodont. Tratamentele ortodontice cu aparate dentare invizibile pot fi o soluție excelentă pentru pacienții care doresc să își îmbunătățească aspectul și sănătatea dinților, fără a fi nevoiți să poarte aparate dentare tradiționale.

Ortodonție cu aparate dentare estetice

Aparatele dentare „invizibile” sau estetice oferă o alternativă estetică și confortabilă în comparație cu aparatele dentare tradiționale, care sunt mai vizibile și mai incomode. La fel ca bracketurile metalice tradiționale, dispozitivele ortodontice transparente exercită presiune asupra dinților, determinându-i să se miște progresiv în poziția corectă.

Aparatul dentar recomandat pentru fiecare pacient este diferit în funcție de problemele dentare specifice ale acestuia. Pentru a afla ce tip de tratament ortodontic invizibil se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră, este important să consultați un medic specialist ortodont. Toate aparatele dentare ortodontice invizibile care există pot fi împărțite în două categorii: fixe și detașabile.

aparate dentare Craiova, ortodontie, aparat dentar safir Craiova

Tratamente ortodontice cu aparate dentare transparente

  • Aparate ortodontice fixe: Dintre aparatele fixe transparente, cele mai frecvente tipuri sunt aparatele cu bracketi din safir sau ceramică.
  • Alignere transparente: Gutierele transparente sunt prezentate ca o alternativă mai practică la aparatele ortodontice fixe, oferind nenumărate avantaje, pe lângă faptul că sunt detașabile.

Alignere transparente

Aparatele dentare invizibile utilizează o serie de gutiere transparente pentru a corecta poziția dinților. Aceste gutiere sunt realizate dintr-un material special, transparent și rezistent, care este modelat pentru a se potrivi perfect cu dinții pacientului.

În timpul tratamentului, pacientul trebuie să poarte fiecare gutieră timp de aproximativ două săptămâni, apoi să treacă la următoarea gutieră din serie. Fiecare gutieră exercită o presiune ușoară asupra dinților pentru a mișca progresiv dinții până la alinierea corectă.

Alignerele transparente sunt eficiente în tratarea mai multor probleme ortodontice, inclusiv înghesuirea, distanța dintre dinți, supraaglomerarea și alinierea dinților. De asemenea, sunt comode și ușor de întreținut, deoarece pot fi îndepărtate pentru periajul dentar și igiena orală.

În general, durata tratamentului cu alignerele transparente poate varia în funcție de severitatea problemei ortodontice și de tipul de alignere folosite, dar de obicei poate dura între 6 luni și doi ani.

Aparat ortodontic invizibil cu brackeți din ceramică sau safir

Aceste aparate folosesc brackeți din ceramică sau safir, care sunt mai puțin vizibili decât brackeții din metal, și astfel pot fi mai puțin deranjante din punct de vedere estetic. Aceste tipuri de aparate ortodontice oferă avantaje și din punct de vedere funcțional, deoarece sunt la fel de eficiente în corectarea poziției dinților ca și aparatele cu brackeți metalici. În ceea ce privește fiabilitatea, bracket-urile din safir sunt foarte rezistente și oferă o aderență excelentă la dinte. Aparatele dentare invizibile necesită vizite lunare la medicul specialist ortodont pentru reglarea arcurilor.

Vă așteptăm la clinica CriniDent pentru un zâmbet imaculat și drept cu una dintre soluțiile ortodontice transparente. Aceste soluții sunt alternative mai plăcute din punct de vedere estetic față de aparatele dentare metalice tradiționale, astfel încât te simți mult mai confortabil și mai sigur pe tine.

Dr Raluca Puchiu, clinica stomatologie CriniDent Craiova

Dr Raluca Puchiu
medic specialist ortodonție și ortopedie dento-facială

aparate dentare safir, ortodontie Craiova

fatete dentare Craiovacoroane dentare, fațetă ceramică, fațete Emax, sigilare dentara Craiova, sigilare dentara copii, protetica dentara Craiova, proteze scheletate Craiova, proteze dentare Craiova, sinus lifting Craiova, chirurgie orală Craiova, terapie laser Craiova, laser stomatologic Craiova, tratament laser parodontoza, igiena dentara, igiena aparatului dentar, recomandări aparate dentare, miniimplanturi ortodontice, tratamente de canal Craiova, tratamente endodontice CriniDent Craiova, frica de dentist, dentist Craiova, sterilizare instrumente sotmaologice, parodontoză, parodontită, cauze boala parodontală, simptome parodontită, proteze dentare, parodontologie, gingivită, tratament parodontoză, proteze dentare, protetică dentară Craiova, detartraj cu ultrasunete, profilaxie dentară, aparate dentare, aparate ortodontice, ortodonție, albire dentară, albirea dinților Craiova, fațete dentare, clinică stomatologie CriniDent, estetică dentară, implanturi dentare, implantologie, obturații estetice, inlay/onlay/overlay, chirurgie orală, chirurgie dento-alveolară

Website-uri partenere

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Medica Marketing – promovare pentru spitale și clinici medicale

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Lasă un comentariu

(Comentarii)