recomandă CriniDent:

Google și Facebook

protetica dentara - coroane dentare Craiova

Care sunt avantajele coroanelor dentare din zirconiu?

Coroanele dentare sunt o metodă excelentă de restaurare a danturii din punct de vedere funcțional și estetic atâta timp cât există dinți care pot servi drept stâlpi, pivoți dentari sau implanturi inserate în prealabil. Dintre opțiunile de coroane disponibile, coroana dentară din zirconiu este alegerea cea mai avantajoasă.

Zirconiul este recunoscut ca fiind un material estetic și rezistent.
Oxidul de zirconiu (forma folosită în stomatologie) este un metal de culoare albă, având cele mai bune proprietăți din rândul metalelor folosite în stomatologie pentru lucrări protetice. Acest material performant este folosit nu numai pentru coroanele dentare, ci și pentru punți dentare, incrustații și lucrări pe implanturi. Am ales să descriem 2 tipuri de coroane de zirconiu folosite în practica dentară, cu mențiunea că aplicațiile metalului sunt vaste:

  • Coroană dentară ceramică pe suport de zirconiu
  • Coroana dentară din ceramică pe suport de zirconiu reprezintă îmbinarea perfectă între rezistența metalului alb (zirconiu) și proprietățile estetice ale ceramicii dentare (cunoscută și ca porțelan). Acest tip de restaurare dentară se aplică în situația în care se dorește o lucrare cu rezistență mare care să satisfacă și pretențiile estetice.
  • Coroană dentară integral zirconiu.

Datorită rezistenței excelente a materialului din care sunt fabricate, coroanele dentare integral zirconiu sunt alegerea ideală pentru porțiunea posterioară a cavității bucale, unde forțele masticatorii sunt mai puternice. Blocurile de zirconiu dispun de o paletă limitată de nuanțe care se apropie de culoarea naturală a dinților, însă sunt monocrome și nu au particularitățile dinților naturali. Acest aspect nu promovează acest tip de coroane pentru restaurările frontale.

protetica dentara - coroane dentare Craiova

Ce avantaje au coroanele dentare din zirconiu?

1. Estetică
Fie ca este vorba despre coroanele integrale zirconiu sau despre cele ceramice pe schelet de zirconiu, acestea sunt mult superioare din punct de vedere estetic celor metalice. Zirconiul nu provoacă colorarea gingiei și nu transpare în mod neplăcut, așadar lucrările protetice fabricate din acest material vor arăta mereu impecabil.

2. Rezistență
Zirconiul este un metal dur, astfel încât rezistența coroanelor dentare fabricate din zirconiu este foarte ridicată. Întocmai acest avantaj îl face potrivit pentru punțile dentare, însă trebuie avut în vedere că poate provoca abrazia dinților naturali care se află în opoziție.

3. Biocompatibilitate
Zirconiul este unul din cele mai biocompatibile materiale pentru dispozitive medicale, ceea ce înseamnă că nu interacționează negativ cu organismul. Practic, corpul nu va respinge niciodată o lucrare din zirconiu, riscul reacțiilor alergice fiind inexistent.

4. Inerție termică
Zirconiul este un slab conductor termic, ceea ce îl face potrivit în cazul dinților vitali. Coroanele dentare din zirconiu cresc semnificativ rezistența în fața șocurilor termice (cald/rece).

5. Non-aderență
Suprafața lustruită a lucrărilor protetice din zirconiu nu permit aderența plăcii dentare și a tartrului, lucru care duce la o mai bună sănătate orală.

6. Adaptare
Coroanele dentare din zirconiu se obțin prin frezare computerizată calibrată la nivelul micronilor, astfel încât adaptarea cu gingia, cu dintele, bontul protetic sau pivotul pe care este aplicată și cu dinții vecini este perfectă.

Serviciile de protetică dentară oferite în clinica stomatologică CriniDent includ protezarea cu punți sau coroane din zirconiu, deoarece este important pentru noi să oferim lucrări protetice performante și realizate din materiale de cea mai înaltă calitate.

dr Cristiana Nicolae - stomatolog / dentist @ clinica CriniDent Craiova

Dr. Cristiana Nicolae
medic dentist, specialist implantologie / estetică dentară
www.crinident.ro

protetica dentara - coroane dentare Craiova

#odondectomie Craiova #sigilare dentara Craiova #sigilare dentara copii #protetica dentara Craiova #proteze scheletate Craiova #proteze dentare Craiova #sinus lifting Craiova #chirurgie orală Craiova #terapie laser Craiova #laser stomatologic Craiova #tratament laser parodontoza #igiena dentara #igiena aparatului dentar #recomandări aparate dentare #miniimplanturi ortodontice #orto-implanturi #tratamente de canal Craiova #tratamente endodontice CriniDent Craiova #frica de stomatolog #sterilizare instrumente sotmaologice #parodontoză #parodontită #cauze boala parodontală #simptome parodontită #proteze dentare #parodontologie #gingivită #tratament parodontoză #proteze dentare #protetică dentară Craiova #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații  #inlay/onlay/overlay

Website-uri partenere

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

Lasă un comentariu

(Comentarii)