recomandă CriniDent:

Google și Facebook

stomatologie pediatrica Craiova

Carii dentare la copii. Cauze, simptome, tratament

De sănătatea dinților de lapte depinde sănătatea danturii la maturitate. Adultul este cel care ar trebui să îngrijească dinții copilului cu periuța și pasta de dinți adaptată vârstei, de cel puțin 2 ori pe zi, până când copilul dobândește abilitățile necesare.

Atunci când vorbim despre carii dentare la copii, ne putem referi la afecțiuni care pot ajunge în stadiu avansat și pot afecta mugurii dinților permanenți, care, la rândul lor, pot erupe deja cu probleme. De asemenea, dacă dinții copilului se pierd prematur din cauza unor afecțiuni dentare, cei permanenți se vor dezvolta în poziții anormale și vor necesita tratamente ortodontice, de îndreptare a dinților definitivi. Dacă dinții de lapte nu sunt curățați asa cum trebuie, încă de la eruperea lor pe arcadă, începând cu vârsta de 6 luni, cariile dentare la copii nu vor întarzia să apară.

pedodontie Craiova

Simptome

Odată cu evoluția cariei, pot să apară și semnele care îi alarmează atât pe copil cât și pe părinte: dureri de dinți, miros urât al gurii sau gingiei inflamate.

Cum tratăm cariile copiilor?

Cariile dentare pot fi prevenite în primul rând printr-o igienă orală corespunzatoare, efectuată de către pacient acasă și prin vizite la medicul dentist. Este foarte important să mergeți cu cel mic la medicul stomatolog din 6 în 6 luni. Astfel, medicul va observa cariile din timp, atunci când este afectat doar stratul de smalț, iar tratamentul va consta doar într-o plombă mică. Atunci când caria este profundă, poate duce la pierderea nervului sau chiar la pierderea dintelui.

Sigilarea dintilor la copii

Sigilarea dinților se poate face atât la dinții de lapte, dar și la dinții definitivi, care încep să erupă în jurul vârstei de 6 ani. Sigilarea este o metodă de prevenție a cariei, non invazivă (nu se intervine cu freza) doar se periază dintele și se sigilează pe partea cu care mușcăm. Se pune o ,,peliculă,, pentru a acoperi șanturile și fosetele măselelor. Medicul poate începe să facă sigilări încă de la vârsta de 2 ani si jumatate – 3 ani.

Alege să previi cariile dentare și să oferi copilului tău dinți sănătoși. Vă așteptăm împreună cu copilul dumneavoastră la clinica dentară Crinident din Craiova.

Pentru ca zâmbetul lui contează!

dr Cristiana Nicolae @ clinica stomatologica CriniDent Craiova

Dr. Cristiana Nicolae
medic dentist,
competență în implantologie orală și estetică dentară
www.crinident.ro

#tratamente carii dentare copii #relatia dentist-pacient #frica de dentist #sterilizare instrumente sotmaologice #parodontoză #parodontită #cauze boala parodontală #simptome parodontită #proteze dentare #parodontologie #gingivită #tratament parodontoză #proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații  #inlay/onlay/overlay #stomatologie Craiova #cabinet stomatologic CriniDent Craiova #clinică stomatologică CriniDent

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE:
#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara 
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuae 360 Dental3DTour

Lasă un comentariu

(Comentarii)