recomandă CriniDent:

Google și Facebook

implanturi dentare Craiova, implantologie, dentist Craiova

Zâmbet impecabil cu implanturi dentare la Clinica CriniDent: Proces și beneficii tratament

Implantul dentar implică înlocuirea unui dinte cu un șurub poziționat direct în os, pentru a oferi suport la lucrarea dentară finală. Implanturile dentare pot fi folosite de persoanele cărora le lipsește unul sau mai mulți dinți. Este de obicei folosit de cei care și-au pierdut dinții și își doresc o soluție de restaurare a dinților, care este mai de încredere decât o punte dentară.

Când este necesară procedura de inserare cu implant dentar?

 • În cazul unei extracții dentare: Implanturile dentare sunt o opțiune excelentă pentru cei care au suferit extracții dentare. Procedura poate fi efectuată după ce rana de la locul extracției s-a vindecat, oferind astfel o soluție permanentă și stabilă pentru înlocuirea dintelui pierdut.
 • În cazul în care te confrunți cu goluri dentare: Dacă aveți spații goale între dinți datorită pierderii unuia sau mai multor dinți, implanturile dentare pot umple aceste goluri, restabilind astfel alinierea și estetica zâmbetului.
 • Probleme cu protezele dentare: Persoanele care întâmpină dificultăți cu protezele dentare sau punțile dentare pot beneficia de implanturi dentare. Acestea oferă o alternativă mai stabilă și confortabilă, eliminând nevoia de adezivi sau ajustări frecvente.
 • Pentru stabilitate și suport crescut: Implanturile dentare oferă un suport solid pentru coroanele sau protezele dentare, contribuind la o funcționalitate crescută a dinților artificiali. Acest aspect este deosebit de important în cazul în care mai mulți dinți lipsesc, oferind o soluție mai fiabilă decât alte opțiuni de înlocuire.
 • Pierderea osului dentar: Implanturile dentare pot fi o alegere potrivită pentru cei care au pierdut cantități semnificative de os în zona maxilarului sau mandibulei. În astfel de cazuri, implanturile ajută la reconstrucția structurii osoase și oferă suport pentru noii dinți artificiali

implanturi dentare Craiova, implanturi Fast and Fixed, All-on-4 / All-on-6

Procedura de inserare a implanturilor dentare la clinica dentara CriniDent

Procesul de implantare începe cu o evaluare amănunțită a stării generale a pacientului și a osului maxilar. În cazul extracției dentare sau a golurilor dentare existente, implanturile dentare reprezintă o soluție eficientă pentru restabilirea funcționalității și esteticii dentare.

Primul pas este consultul general, unde medicul dentist examinează structura maxilarului și determină planul de tratament adecvat.

Beneficiul major al implanturilor dentare constă în suportul solid oferit dinților noi. Procesul de vindecare a osului în jurul implantului este esențial pentru stabilitatea și succesul intervenției. Cu toate acestea, este important de menționat că acest proces necesită timp, iar durata poate varia în funcție de complexitatea cazului.

implanturi dentare Craiova, implanturi Fast and Fixed, All-on-4 / All-on-6

Pentru a menține lucrările dentare și dinții naturali rămași să dureze mai mult timp trebuie să țineți cont de următoarele:

 • Evitați alimentele și băuturile acide: Consumul excesiv de alimente și băuturi acide poate contribui la deteriorarea smalțului dentar, afectând atât dinții naturali, cât și implanturile dentare. Limitați consumul de băuturi carbogazoase, citrice și alte alimente acide pentru a menține sănătatea dinților pe termen lung.
 • Evitați stresul excesiv asupra dinților: Unii oameni au obiceiuri cum ar fi mestecarea obiectelor tari sau deschiderea ambalajelor cu dinții. Aceste obiceiuri pot crea presiuni inutile asupra dinților și implanturilor. Fii conștient de aceste comportamente și evită-le pentru a preveni leziunile nedorite.
 • Programări regulate: Programarea și participarea la controale dentare regulate este esențială pentru detectarea timpurie a oricăror probleme. Prin identificarea și tratarea problemelor în stadii incipiente, puteți preveni complicații ulterioare și menține sănătatea generală a gurii.
 • Evitați fumatul și consumul excesiv de alcool: Fumatul și consumul excesiv de alcool pot avea efecte adverse asupra sănătății orale. Aceste obiceiuri pot contribui la apariția problemelor gingivale și pot afecta osul maxilar, influențând astfel și succesul implanturilor dentare.
 • Mențineți o igienă orală riguroasă: Periajul regulat și folosirea aței dentare sunt esențiale pentru menținerea unei igiene orale optime. Aceste practici zilnice pot preveni acumularea plăcii dentare și a gingivitei, protejând astfel atât dinții naturali, cât și implanturile.
 • Urmăriți sfaturile medicului dentist: Fiecare pacient are nevoi specifice, iar medicul dentist vă va oferi sfaturi personalizate pentru îngrijirea implanturilor dentare. Urmăriți cu atenție recomandările privind igiena orală, programul de controale și orice instrucțiuni speciale pentru a vă asigura că rezultatul tratamentului rămâne optim.

Prin adoptarea unui stil de viață sănătos și prin respectarea recomandărilor medicului dentist, veți contribui semnificativ la durabilitatea și succesul implanturilor dentare, menținând un zâmbet impecabil pe termen lung.

Vă așteptăm la clinica CriniDent cu o gamă largă de tratamente dentare pentru ca zâmbetul dumneavoastră să fie impecabil. Nevoile dumneavoastră sunt importante pentru noi, de aceea clinica noastră are medici specialiști pentru a realiza cele mai naturale și reușite zâmbete. “Zâmbetul tău contează!”

Dr. Oana Gelemanca
medic dentist, specialist chirurgie dento-alveolară

implanturi dentare Craiova, implantologie, dentist Craiova

TRATAMENTE DENTARE CRAIOVA
fatete dentare Craiovacoroane dentare, fațetă ceramicăfațete Emaxsigilare dentara Craiova, sigilare dentara copii, protetica dentara Craiova, proteze scheletate Craiova, proteze dentare Craiovasinus lifting Craiova, chirurgie orală Craiova, terapie laser Craiova, laser stomatologic Craiova, tratament laser parodontoza, igiena dentaraigiena aparatului dentar, recomandări aparate dentare, miniimplanturi ortodontice, tratamente de canal Craiovatratamente endodontice CriniDent Craiova, frica de dentist, dentist Craiova, sterilizare instrumente sotmaologice, parodontoză, parodontită, cauze boala parodontală, simptome parodontită, proteze dentareparodontologie, gingivită, tratament parodontoză, proteze dentare, protetică dentară Craiova, detartraj cu ultrasuneteprofilaxie dentară, aparate dentare, aparate ortodontice, ortodonțiealbire dentarăalbirea dinților Craiova, fațete dentare, clinică stomatologie CriniDent, estetică dentară, implanturi dentare, implantologie, obturații estetice, inlay/onlay/overlaychirurgie orală, chirurgie dento-alveolară
WEBSITE-URI PARTENERE
Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară
Medica Marketing – promovare pentru spitale și clinici medicale
Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare
Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară
#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara 
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuae 360 Dental3DTour