recomandă CriniDent:

Google și Facebook

stomatologie pediatrica Craiova

Copiii și frica de stomatolog

#stomatologie pediatrică #pedodonție #frica de stomatolog

Teama copiilor de medicul stomatolog reprezintă o problemă frecventă, care poate împiedica buna desfăşurare a actului medical. Antecedentele neplăcute suferite de un copil în cabinetul de medicină dentară pot avea repercusiuni grave asupra psihicului celui mic, el dezvoltând fobii, anxietăți sau atacuri de panică. O bună comunicare şi o relaţie bazată pe încredere şi înţelegere este cheia unui tratament de succes în medicina dentară. De aceea, este foarte importantă o foarte bună colaborare părinte – medic dentist pentru înlăturarea acestor neplăceri.

stomatologie pediatrica Craiova

Atitudinea potrivită pe care părinții trebuie să o adopte vizavi de sănătatea orală a micuților este să meargă cu ei cât mai devreme la medicul dentist, să conștientizeze importanța examinărilor preventive, înainte de apariția unor leziuni dentare însoțite de durere.

Cum putem transforma vizita la stomatolog într-o experienţă pozitivă?
• să invățăm copilul sa folosească periuţa de dinţi şi crearea unei rutine sănătoase a spălatului pe dinți
• să ne jucăm „de-a dentistul”
• să evităm cuvintele „durere”, „frică”
• nu trebuie să povestim copiilor propriile experienţe neplăcute la medicul dentist, pentru a nu-i transmite frica
• să anunțăm din timp vizita la medicul stomatolog; copilul va avea timp să se pregatească și să își facă curaj
• îmbrăcatul cu hainele preferate duce la asocierea vizitei în cabinetul de medicină dentară cu un loc plăcut
• să îi construim copilului o imagine de sine pozitivă, evitând etichetările „laş”, „fricos”.

Încă din copilărie, se poate crea o relație de încredere între copil și medicul stomatolog, iar prin controale regulate, de rutină, aceasta să se consolideze. Medicul dentist trebuie să discute cu mult calm şi să aibă o voce prietenoasă, cuvintele folosite pentru descrierea procedurilor trebuie să fie simple.

stomatologie pediatrica Craiova

Implicarea copilului în conversaţie va duce la distragerea atenţiei de la manopere. Tehnica ,,tell-show-do’’ sau ,,spui-arăţi-faci ‘’este o metodă eficientă folosită pentru a caştiga de la început încrederea micuţilor pacienţi.

În timpul primei consultaţii dentare, mediciul va prezenta copilului tot ce urmează să facă şi îl va anunţa de fiecare dată când va începe o procedură nouă. Medicul va avea o relaţie empatică cu micuţul pacient, în timpul şedinţei va oferi copilului posibilitatea de a controla situaţia, de exemplu ridicarea mâinii pentru a cere o pauză, este o strategie care creşte colaborarea şi scade anxietatea.

Nu amânați prea mult vizita la stomatolog a copilului dumneavoastră, deoarece problemele dentare și poziționarea incorectă a dinților devin tot mai dificil de rezolvat pe măsură ce trece timpul.

 

dr Delia Popescu @ CriniDent

Dr. Delia Popescu
medic dentist
www.crinident.ro

#frica de stomatolog #sterilizare instrumente sotmaologice #parodontoză #parodontită #cauze boala parodontală #simptome parodontită #proteze dentare #parodontologie #gingivită #tratament parodontoză #proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații  #inlay/onlay/overlay #stomatologie Craiova #cabinet stomatologic CriniDent Craiova #clinică stomatologică CriniDent

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE:
#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara 
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuae 360 Dental3DTour

Lasă un comentariu

(Comentarii)

ro_RO