recomandă CriniDent:

Google și Facebook

aditie de os Craiova, grefa osoasa implant dentar Craiova

Cum ne ajută grefa osoasă în cazul unui implant dentar?

Implantologia permite restaurarea danturii cu ajutorul implanturilor dentare atâta timp cât există o cantitate suficientă de os care să susțină implanturile dentare. Grefa osoasă sau altfel spus adiția de os este o procedură chirurgicală care înlocuiește osul pierdut, fie cu material din propriul corp al pacientului, fie cu un înlocuitor artificial, sintetic sau natural.

Odată cu pierderea unui dinte osul nu mai este stimulat și începe să se resoarbă, resorbție care ajunge în cazuri extreme chiar până la nivelul osului bazal. În momentul în care nu există suficient țesut osos pentru a susține dinții, implanturile sau din cauza unei boli ale gingiilor anterioare, poate fi necesară  o grefă osoasă.

aditie de os Craiova, grefa osoasa implant dentar Craiova

Care sunt cauzele resorbției osoase?

 • Parodontita: Aceasta este o inflamație a țesutului care înconjoară dinții și poate duce la distrugerea osului din jurul acestora.
 • Boli sistemice: Anumite boli, cum ar fi osteoporoza, pot duce la pierderea osoasă generalizată.
 • Traumatisme dentare: Leziunile sau traumatismele la nivelul dinților sau osului pot duce la resorbția osoasă.
 • Presiune excesivă asupra dinților sau a osului:  Aceasta poate fi cauzată de purtarea unor proteze dentare incorecte sau de bruxism (scrâșnitul dinților).
 • Lipsa dinților: Pierderea unui dinte poate duce la resorbția osoasă în zona respectivă.
 • Infecții: Anumite infecții ale dinților sau ale țesutului gingival pot duce la resorbția osoasă.
 • Factori genetici: Anumite condiții genetice pot duce la o predispoziție pentru resorbția osoasă.

Cu se realizează intervenția de grefă osoasă / adiția de os?

Intervenția de grefă osoasă poate fi realizată prin mai multe tehnici și manopere chirurgicale eficiente, care au ca scop refacerea osului deteriorat necesar pentru inserarea unui implant dentar. Această procedură este considerată nedureroasă și se poate realiza cu succes în cazurile în care există o deficiență osoasă ușoară sau moderată.

În astfel de cazuri, grefa osoasă și implanturile dentare pot fi plasate în același timp. Cu toate acestea, în cazurile în care deficiența osoasă este severă sau nu există suficient os pentru a susține implanturile în timpul perioadei de vindecare, se efectuează o procedură de grefă osoasă în timpul primei ședințe.

Procedura de grefă osoasă (adiție de os) presupune prelevarea de os de la pacient sau de la un donor și plasarea acestuia în zona afectată pentru a stimula creșterea osului. După procedură, grefa osoasă trebuie să se integreze și să se vindece timp de 4-6 luni, oferind suficient volum osos pentru a insera implantul dentar.

În general, procedura de grefă osoasă este considerată o soluție eficientă pentru pacienții care doresc să beneficieze de avantajele implanturilor dentare, dar au o deficiență osoasă care poate împiedica succesul intervenției. Cu toate acestea, este important să discutați cu medicul dentist pentru a determina dacă această procedură este potrivită pentru situația dvs. și să urmați toate recomandările postoperatorii pentru o recuperare rapidă și fără complicații.

aditie de os Craiova, grefa osoasa implant dentar Craiova

După o procedură de grefă osoasă, este important să aveți în vedere câteva informații utile.

 • Inserarea implanturilor dentare este posibilă în general după 4-6 luni de la momentul grefei osoase.
 • Fumatul poate afecta negativ reușita intervenției, astfel că este recomandat să renunțați la fumat sau să reduceți la minim numărul de țigări fumate cu minim 6 luni înainte de operație și 6 luni după operație.
 • În primele 48 de ore după intervenție, este posibil să vă umflați și este indicat să țineți comprese cu apă rece pe obraz pentru a limita edemul postoperator. De asemenea, este recomandată o zi de odihnă în ziua intervenției, din cauza stresului emoțional resimțit de pacienți anterior procedurii.
 • În ceea ce privește medicamentația, se recomandă o doză de antibiotic preoperator cu o oră sau pentru 5 zile postoperator, iar antiinflamatoarele pot fi prescrise pentru aproximativ 5 zile.

Respectarea acestor recomandări și menținerea unei igiene orale adecvate vor contribui la o recuperare mai rapidă și la o reușită mai mare a intervenției de grefă osoasă.

Vă așteptăm la Clinica CriniDent. “Zâmbetul tău contează!”

Dr Simona Corodescu, clinica stomatologie CriniDent Craiova

Dr. Simona Corodescu
medic dentist, specialist implantologie / chirurgie dento-alveolară

fatete dentare Craiovacoroane dentare, fațetă ceramică, fațete Emax, sigilare dentara Craiova, sigilare dentara copii, protetica dentara Craiova, proteze scheletate Craiova, proteze dentare Craiova, sinus lifting Craiova, chirurgie orală Craiova, terapie laser Craiova, laser stomatologic Craiova, tratament laser parodontoza, igiena dentara, igiena aparatului dentar, recomandări aparate dentare, miniimplanturi ortodontice, tratamente de canal Craiova, tratamente endodontice CriniDent Craiova, frica de dentist, dentist Craiova, sterilizare instrumente sotmaologice, parodontoză, parodontită, cauze boala parodontală, simptome parodontită, proteze dentare, parodontologie, gingivită, tratament parodontoză, proteze dentare, protetică dentară Craiova, detartraj cu ultrasunete, profilaxie dentară, aparate dentare, aparate ortodontice, ortodonție, albire dentară, albirea dinților Craiova, fațete dentare, clinică stomatologie CriniDent, estetică dentară, implanturi dentare, implantologie, obturații estetice, inlay/onlay/overlay, chirurgie orală, chirurgie dento-alveolară

Website-uri partenere

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Medica Marketing – promovare pentru spitale și clinici medicale

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Lasă un comentariu

(Comentarii)