recomandă CriniDent:

Google și Facebook

tratament boala parodontala Craiova, parodontologie Craiova

De ce apare boala parodontală și cum o putem trata la Clinica CriniDent?

Boala parodontală, cunoscută și ca boala gingiilor, reprezintă o afecțiune comună care afectează țesuturile care susțin dinții. Este cauzată de bacterii care se acumulează pe dinți și pe gingii și, dacă nu este tratată, poate duce la probleme grave precum pierderea dinților și deteriorarea osului maxilar. În acest articol, vom explora cauzele care stau la baza bolii parodontale și modalitățile în care poate fi tratată la prestigioasa Clinica CriniDent.

tratament boala parodontala Craiova, parodontologie Craiova

Factorii care contribuie la apariția bolii parodontale

Predispoziția genetică și starea sistemului imunitar: Unul dintre factorii care poate influența riscul de dezvoltare a bolii parodontale este predispoziția genetică și starea sistemului imunitar al unei persoane. Unele persoane pot avea o sensibilitate crescută la infecțiile gingivale din cauza eredității lor sau a unui sistem imunitar slăbit, ceea ce crește susceptibilitatea la dezvoltarea parodontitei.

Igiena orală necorespunzătoare: Lipsa unui regim adecvat de igienă orală, inclusiv periajul regulat și utilizarea inadecvată a aței dentare, poate duce la acumularea plăcii bacteriene și la inflamația gingiilor, favorizând astfel apariția bolii parodontale.

Fumatul: Fumatul este un alt factor de risc important pentru boala parodontală. Substanțele chimice prezente în fumul de tutun pot reduce fluxul de sânge către gingii, interferând cu capacitatea organismului de a combate infecțiile bacteriene. De asemenea, fumatul poate afecta negativ sistemul imunitar al organismului, crescând riscul de parodontită.

Bolile sistemice: Anumite afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul sau bolile cardiovasculare, pot influența sănătatea gingiilor și pot crește susceptibilitatea la boala parodontală. De exemplu, diabetul poate afecta capacitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor, inclusiv a infecțiilor gingivale, crescând astfel riscul de parodontită.

Stresul: Stresul cronic poate avea un impact negativ asupra sănătății gingiilor. Acesta poate afecta sistemul imunitar al organismului și poate agrava inflamația gingiilor, contribuind la apariția bolii parodontale.

tratament boala parodontala Craiova, parodontologie Craiova

Cum putem trata boala parodontală la Clinica CriniDent?

Detartraj subgingival: Detartrajul subgingival este o procedură esențială în tratarea bolii parodontale. Îndepărtarea plăcii dentare și a tartrului din zonele subgingivale reduce inflamația gingiilor și încetinește progresia bolii. La Clinica CriniDent, echipa noastră de igieniști dentari calificați folosește tehnici avansate pentru a asigura o curățare completă și eficientă a suprafețelor dentare.

Terapie cu laser dentar: Utilizarea laserului în tratamentul bolii parodontale reprezintă o modalitate inovatoare și eficientă de a elimina bacteriile și a stimula vindecarea țesuturilor. La Clinica CriniDent, folosim tehnologia laserului dentar pentru anumite proceduri de tratare a parodontozei, obținând rezultate excelente și minimizând disconfortul post-tratament.

Chiuretaj gingival și subgingival: Chiuretajul gingival și subgingival sunt proceduri chirurgicale utilizate pentru îndepărtarea țesutului gingival inflamat și a tartrului din pungile parodontale. Chiuretajul gingival este necesar pentru a curăța și a remodela țesutul gingival între dinți și os, în timp ce chiuretajul subgingival vizează îndepărtarea tartrului din pungile parodontale și a țesutului care ajunge la osul alveolar. Aceste proceduri sunt efectuate cu precizie și grijă de către experții noștri parodontologi pentru a asigura un rezultat optim pentru pacienți.

Monitorizare continuă la clinica dentară CriniDent: După tratamentul inițial, monitorizarea continuă este esențială pentru a asigura sănătatea gingiilor și prevenirea recidivei bolii parodontale. La Clinica CriniDent, oferim programe personalizate de monitorizare și vizite regulate la medicul specialist parodontolog pentru a urmări progresul și a interveni precoce în cazul apariției problemelor.

Prin utilizarea tehnologiilor moderne și a abordărilor personalizate, suntem dedicați să promovăm sănătatea gingiilor și să oferim pacienților noștri un zâmbet sănătos și strălucitor pe termen lung. Boala parodontală poate fi o afecțiune serioasă care necesită atenție și tratament adecvat. La Clinica CriniDent, pacienții beneficiază de o abordare personalizată și de ultimă generație în tratamentul bolilor parodontale, sub îndrumarea unei echipe de experți în domeniul stomatologiei.

Dr Stefan Stanescu, specialist parodontologie @ cabinet stomatologic Craiova Crinident

Dr. Ștefan Stănescu
medic dentist, specialist parodontologie

TRATAMENTE DENTARE CRAIOVA
fatete dentare Craiovacoroane dentare, fațetă ceramicăfațete Emaxsigilare dentara Craiova, sigilare dentara copii, protetica dentara Craiova, proteze scheletate Craiova, proteze dentare Craiovasinus lifting Craiova, chirurgie orală Craiova, terapie laser Craiova, laser stomatologic Craiova, tratament laser parodontoza, igiena dentaraigiena aparatului dentar, recomandări aparate dentare, miniimplanturi ortodontice, tratamente de canal Craiovatratamente endodontice CriniDent Craiova, frica de dentist, dentist Craiova, sterilizare instrumente sotmaologice, parodontoză, parodontită, cauze boala parodontală, simptome parodontită, proteze dentareparodontologie, gingivită, tratament parodontoză, proteze dentare, protetică dentară Craiova, detartraj cu ultrasuneteprofilaxie dentară, aparate dentare, aparate ortodontice, ortodonțiealbire dentarăalbirea dinților Craiova, fațete dentare, clinică stomatologie CriniDent, estetică dentară, implanturi dentare, implantologie, obturații estetice, inlay/onlay/overlaychirurgie orală, chirurgie dento-alveolară
WEBSITE-URI PARTENERE
Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară
Medica Marketing – promovare pentru spitale și clinici medicale
Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare
Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară
#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara 
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuae 360 Dental3DTour