recomandă CriniDent:

Google și Facebook

specialist stomatologie Craiova - dr Cristiana Nicolae

Despre relația medic dentist / pacient, cu Dr. Cristiana Nicolae

Relația medic-pacient este necesar să se bazeze pe comunicare și respect reciproc. Este de datoria fiecărui medic să-și asculte pacientul, să răspundă cu răbdare la întrebările acestuia și să-i clarifice nelămuririle. De asemenea, este important ca fiecare pacient să fie cooperant, să dea medicului informații cât mai exacte și în concordanță cu întrebările acestuia.

Prima consultație este esentială. Medicul trebuie să stabilească un plan de tratament, să explice toate etapele necesare și care sunt pașii care trebuie urmați; se asigură că pacientul a înțeles și este de acord cu intervențiile propuse, cu timpul necesar efectuării acestora și costul aferent. Cu cât aceste aspecte sunt mai bine clarificate, cu atât sunt mai multe șanse de reusită și de o colaborare bună.

specialist stomatologie Craiova - dr Cristiana Nicolae

Este bine cunoscută așa-zisa „frică de dentist”. Orice medic este conștient de acest lucru și este de datoria lui să liniștească și să încurajeze pacientul. Pe lângă faptul că durerea dentară este aproape imposibil de suportat, afecțiunile din sfera stomatologică pot avea multiple consecințe asupra sănătății întregului organism și implicații psihologice cu impact negativ asupra vieții sociale și personale a pacientului. De aceea, motto-ul clinicii dentare CriniDent este „Zâmbetul tău contează!”.

Odată încheiat tratamentul pentru care pacientul s-a programat, este important ca acesta să se prezinte la controalele periodice de igienizare pentru ca rezultatele să fie menținute și pentru a depista și rezolva la timp, orice posibilă problemă.  Este cunoscut faptul ca e mult mai ușor să previi decât să tratezi. Investim mult în educația continuă a întregului personal medical și administrativ al clinicii dentare CriniDent, pentru a putea oferi pacienților cele mai moderne tipuri de tratamente stomatologice. Investim în aparatură și materiale, investim în educarea pacienților în ceea ce privesc igiena orală și stilul de viață sănătos.

La CriniDent, cele mai mari satisfacții le avem atunci când am încheiat un plan de tratament în urma căruia pacientului i s-au îndeplinit așteptările și poate chiar mai mult, iar acesta urmează toate controalele periodice, renunță la obiceiuri vicioase și se crează o legătură de suflet între medicii clinicii dentare CriniDent și pacienți. Mulți dintre pacienți devin prietenii noștri și este o adevărată plăcere să îi revezi periodic. Sunt copii care ajung să își aleagă cariera de medic datorită faptului că tu ca medic stomatolog i-ai inspirat. Sunt oameni pe care îi vezi că devin părinți, bunici, care revin cu copiii sau cu alte rude și asta îți dă încredere că ești pe drumul cel bun și că tot efortul merită.

stomatologie Craiova - clinica dentara CriniDent

Pe de altă parte, uneori, tratamentul nu dă rezultatele la care ne așteptăm. Eșecul nemulțumește atât pacientul cât și medicul. Este necesar să înțelegem că o gândire pozitivă ajută – orice problemă, are cel puțin o soluție.

Este indicat ca fiecare dintre noi să avem „propriul” medic dentist. Un medic dentist care cunoaște pacientul și istoricul medical al acestuia, are șanse de reușită mai mari pentru aproape orice tratament stomatologic. De multe ori pacientii ajung să meargă din cabinet în cabinet, de la un medic la altul, pentru a cere lămuriri și opinii, în speranța că vor găsi un medic mai bun. Atâta timp cât medicina nu este o știință exactă, vor exista mereu metode diferite de tratament, iar pentru pacient este destul de dificil să aprecieze corectitudinea acestuia, ajungând de multe ori la concluzii greșite. Niciodată un medic nu va fi bun pentru absolut toți pacienții; acest lucru depinde atât de tipul de personalitate a pacientului, cât și de cel al medicului.  Desigur, este de datoria medicului să se adapteze fiecărui pacient, deoarece medicul nu tratează boli, ci bolnavi.

Te așteptăm cu drag la clinica dentară CriniDent – pentru că „Zâmbetul tău contează!”

dr Cristiana Nicolae @ clinica stomatologica CriniDent Craiova

Dr. Cristiana Nicolae
medic dentist,
competență în implantologie orală și estetică dentară
www.crinident.ro

#relatia dentist-pacient #frica de dentist #sterilizare instrumente sotmaologice #parodontoză #parodontită #cauze boala parodontală #simptome parodontită #proteze dentare #parodontologie #gingivită #tratament parodontoză #proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații  #inlay/onlay/overlay #stomatologie Craiova #cabinet stomatologic CriniDent Craiova #clinică stomatologică CriniDent

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE:
#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara 
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuae 360 Dental3DTour

Lasă un comentariu

(Comentarii)