recomandă CriniDent:

Google și Facebook

Extracția în ortodonție – caz clinic

Pacienta se prezintă în clinica stomatologică CriniDent, fiind nemulțumită de aspectul zâmbetului său. Diagnosticul a fost de dizarmonie dento-alveolară cu înghesuire. Caninii pacientei nu au avut suficient spațiu să erupă, rămânând mai sus față de restul dinților și în afara arcadelor (canini ectopici).

extractia dentara ortodontie

Metoda aleasă pentru a crea spațiu, a fost extracția a 4 premolari și alinierea caninilor pe spațiul premolarilor. Durata de tratament a fost de doar un an și 6 luni, cu aparat ortodontic fix, iar acum pacienta se bucură de un nou zâmbet. Extracția unor dinți sănătoși este uneori necesară pe parcursul tratamentelor ortodontice, pentru a crea spațiu în vederea alinierii dinților, sau pentru corectarea mușcăturii.

Dacă medicul ortodont încearcă să alinieze  dinții, dar nu are suficient spațiu pe arcadă, exista riscul să mute dinții în afara suportului osos, cu efecte negative grave cum sunt retracția gingiei, mobilitatea dentară și o mușcătură proastă.

Pacienții sunt de multe ori reticenți la a extrage dinți, însă în aceste cazuri este necesar ca aceștia să înțeleagă că în locul extracției nu va rămâne spațiu, nu se va observa că în acel loc lipsește un dinte, și că este de preferat să sacrificăm un dinte, decât să rămânem cu o poziție incorectă a dinților, sau o mușcătură incorectă. Din cauza mușcăturii incorecte pot avea de suferit toți dinții și implicit pacientul, prin afectarea masticației, a integrității dentare și implicit a calității vieții.

În continuare, câteva imagini ÎNAINTE / DUPĂ unde se poate observa statusul inițial cât și rezultatul final.

Lasă un comentariu

(Comentarii)