recomandă CriniDent:

Google și Facebook

fatete dentare Craiova, fatetare dinti

Zâmbet impecabil și natural cu fațete dentare. Beneficii, etape și sfaturi de îngrijire

Fațetele dentare reprezintă o soluție potrivită pentru a perfecționa zâmbetul dumneavoastră. Acestea sunt foițe subțiri de ceramică ce se aplică pe suprafața exterioară a dinților, fiind una dintre cele mai versatile metode de estetică dentară. Fațetarea dentară prezintă o opțiune excelentă și de lungă durată pentru dinții care sunt pătați, ciobiți, nealiniați, uzați sau cu o formă neplăcută.

fatete dentare Craiova, fatetare dinti

Când avem nevoie de fațete dentare?

Fațetele dentare sunt recomandate atât în scop estetic, cât și pentru remedierea anumitor probleme funcționale ale dinților. Putem utiliza fațetele dentare pentru a rezolva problemele estetice cauzate de colorațiile din interiorul dinților datorate tratamentelor de canal, pete la exterior cauzate dietei sau fumatului, dar și alte probleme precum, fluorizarea excesivă, sau sensibilizarea prin metode improprii de albire a dinților. Fațetele dentare sunt eficiente și în cazul dinților cu malformații congenitale sau cu afecțiuni de structură, dinților cu plombe mari și inestetice și în momentul în care există spații între dinții frontali.

Beneficiile oferite de fațetele dentare

  • Aspect natural: Fațetele dentare pot schimba culoarea, forma și mărimea dinților. Fațetele vin în nuanțe diferite, iar stomatologii noștri se asigură că potrivesc cu atenție culoarea fațetelor cu culoarea naturală a dinților dumneavoastră pentru a obține un aspect cât mai natural. Sunt asemenea dinților naturali, asta înseamnă că putem folosi fațetele dentare și în cazul în care avem de acoperit suprafața unui singur dinte.
  • Durată de viață lungă: Au o durată de viață între 7 și 15 ani, fiind foarte rezistente.
  • Acoperă imperfecțiunile: Fațetele pot rezolva o varietate de probleme cosmetice, de la decolorare severă la goluri dentare.
  • Tratament minim invaziv: Este o procedură dentară mai puțin invazivă, și poate fi realizată prin două metode: cu șlefuirea dinților sau fără șlefuirea dinților.
  • Fațetele dentare nu se pătează: Acestea rezistă la pete deoarece sunt  acoperite cu un strat lichid de ceramică prelucrată la peste 1000 de grade.

estetica dentara, fatete dentare Craiova

Principalele etape ale tratamentului cu fațete dentare

  • Prima ședință: Pentru început medicul stomatolog va consulta situația dentară a pacientului; morfologia dinților trebuie să permită aplicarea de fațete. După ce s-au curățat suprafețele dentare, se vor șlefui dinții, mai exact suprafața vizibilă a dinților, cea la nivelul căreia va fi aplicată fațeta dentară. Apoi se va lua amprenta dentiției după șlefuire și se aplică lucrări provizorii pe dinții șlefuiți.
  • A doua ședință: Fațetele definitive prelucrate de tehnicianul dentar se cimentează provizoriu pentru început, pe suprafața vizibilă a dinților, în special pe cea a dinților frontali. După verificarea adaptării lucrării se va decide cimentarea fațetelor definitiv.

Se poate ca în primele ore după tratament să simțiți o sensibilitate orală, însă aceasta nu va persista foarte mult. Totuși este indicat câteva zile să consumați alimente moi, după care vă puteți bucura de alimentația dumneavoastră obișnuită.

Cum îngrijim fațetele dentare?

  • Practicați o bună igienă orală: Cu o igienă orală sigură și completă vă puteți ajuta fațetele să reziste mulți ani. Cu o periuță de dinți manuală sau electrică periați dinții de cel puțin două ori pe zi, iar dacă este posibil chiar și după fiecare masă.
  • Aveți grijă la alimentația zilnică: Pentru ca fațetele dentare să reziste cât mai mult vă recomandăm să evitați să mușcați din alimente foarte tari, pentru a nu solicita sau a provoca leziuni la nivelul lucrărilor.
  • Efectuați controale regulate: Placa bacteriană și tartru se pot depune deși avem o igienă adecvată. De aceea cu ajutorul detartrajului și igienizării profesionale putem menține tratamentele obținute și o bună igienă pe termen lung.

Fațetele dentare permit îmbunătățirea rapidă și eficientă a zâmbetului dumneavoastră. Vă așteptăm la clinica CriniDent pentru un zâmbet larg, impecabil și natural. “Zâmbetul tău contează!”

Dr Delia Popescu, clinica stomatologie CriniDent Craiova

Dr. Delia Popescu
medic dentist, competență în endodonție

estetica dentara, fatete dentare Craiova

fatete dentare Craiovacoroane dentare, fațetă ceramică, fațete Emax, sigilare dentara Craiova, sigilare dentara copii, protetica dentara Craiova, proteze scheletate Craiova, proteze dentare Craiova, sinus lifting Craiova, chirurgie orală Craiova, terapie laser Craiova, laser stomatologic Craiova, tratament laser parodontoza, igiena dentara, igiena aparatului dentar, recomandări aparate dentare, miniimplanturi ortodontice, tratamente de canal Craiova, tratamente endodontice CriniDent Craiova, frica de dentist, dentist Craiova, sterilizare instrumente sotmaologice, parodontoză, parodontită, cauze boala parodontală, simptome parodontită, proteze dentare, parodontologie, gingivită, tratament parodontoză, proteze dentare, protetică dentară Craiova, detartraj cu ultrasunete, profilaxie dentară, aparate dentare, aparate ortodontice, ortodonție, albire dentară, albirea dinților Craiova, fațete dentare, clinică stomatologie CriniDent, estetică dentară, implanturi dentare, implantologie, obturații estetice, inlay/onlay/overlay, chirurgie orală, chirurgie dento-alveolară

Website-uri partenere

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Medica Marketing – promovare pentru spitale și clinici medicale

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Lasă un comentariu

(Comentarii)