recomandă CriniDent:

Google și Facebook

gutiere contentie Craiova

Importanța retainerelor de contenție

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, întregul aspect facial se modifică. În mod similar, odată cu vârsta se modifică și poziția dinților. Acest lucru se întâmplă indiferent dacă ați urmat sau nu tratament ortodontic. Astfel se recomandă purtarea aparatelor dentare de contenție (retainerelor) pentru menținerea dinților în poziția obținută după tratamentul ortodontic.

Purtarea aparatelor de contenție este una din cele mai importante etape ale tratamentului ortodontic. Odată ce aparatul fix este îndepărtat, dinții au tendința de a reveni în pozițiile inițiale (pe care le ocupau înainte de începerea tratamentului). Pentru a preveni această deplasare și pentru a ajuta dinții să se adapteze la noua lor poziție, aparatele de contenție trebuie purtate exact cât au fost recomandate de medicul ortodont.

gutiere de contentie Craiova

Ideal este ca după perioada inițială de stabilizare, retainerele să fie purtate în fiecare noapte, cel putin timp de 1-2 ani, apoi de câteva ori pe săptămână, pentru a verifica dacă au avut loc deplasări dentare.

În cazul în care retainerele se deteriorează, se pierd sau nu se mai potrivesc, este necesară prezentarea la medicul ortodont. Nepurtarea gutierelor de contenție chiar și o perioadă mai scurtă, poate necesita confecționarea unora noi.

Tipuri de retainere / gutiere de contenție:

Gutiere de contenție transparente

Gutiera este o folie transparentă, rigidă, de 1 mm grosime, mulată perfect pe dinții pacientului și are rolul de a menține dinții în poziția corectă. Perioada de purtare a acesteia va fi stabilită de către medicul ortodont, în funcție de mai multi factori:

  • anomalia initială;
  • rezultatul obținut;
  • durata de tratament.

Cum păstrăm gutiera de contenție?

Gutiera se păstrează în cutia primită, astfel riscul pierderii sau deteriorării acesteia este mult mai mic. Înainte de aplicarea gutierei este indicat periajul dentar. Nu mâncați cu gutiera aplicată pe dinți! Igienizarea gutierei se face prin clătire sub jet de apă și imersie în soluție dezinfectantă de câte ori este necesar.

Retainerul colat

Este format din sârmă și este prins la nivelul suprafeței linguale (înspre limbă) ale celor 6 dinți frontali inferiori. Pentru a preveni desprinderea retainerului colat, este nevoie de o atenție sporită în ceea ce privește alimentele consumate (de evitat alimentele dure sau lipicioase).

Pentru noi, cei de la clinica stomatologică CriniDent din Craiova, „Zâmbetul tău contează!”

dr Raluca Puchiu - stomatolog / dentist @ clinica CriniDent Craiova

Dr. Raluca Puchiu
medic dentist, specialist ortodonție
www.crinident.ro

#sigilare dentara Craiova #sigilare dentara copii #protetica dentara Craiova #proteze scheletate Craiova #proteze dentare Craiova #sinus lifting Craiova #chirurgie orală Craiova #terapie laser Craiova #laser stomatologic Craiova #tratament laser parodontoza #igiena dentara #igiena aparatului dentar #recomandari aparate dentare #miniimplanturi ortodontice #orto-implanturi #tratamente de canal Craiova #tratamente endodontice CriniDent Craiova #frica de stomatolog #sterilizare instrumente sotmaologice #parodontoză #parodontită #cauze boala parodontală #simptome parodontită #proteze dentare #parodontologie #gingivită #tratament parodontoză #proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații  #inlay/onlay/overlay #stomatologie Craiova #cabinet stomatologic CriniDent Craiova #clinică stomatologică CriniDent

WEBSITE-URI PARTENERE

Cristian Nicolae Inspiration
CityDent
Vladenta
Banca Transilvania
Dental Marketing
#strategie marketing medicina dentara
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuae 360 Dental3DTour
#dermamarketing
#promovare chirurgie estetica
#promovare clinica dermatologie
#verdemag
#magazin produse naturiste

Lasă un comentariu

(Comentarii)