recomandă CriniDent:

Google și Facebook

aparat dentar Craiova

Îndreptarea dinților cu gutiere transparente – Sistemul iAlign

Cu toții ne dorim zâmbetul perfect. Din păcate, cei mai mulți dintre noi necesităm intervenții pentru a-l obține, dar stomatologia a venit cu multiple modalități de a ne face să zâmbim mai bine (și mai mult).

Fie că ești în căutarea unei metode rapide de a îți îmbunătăți zâmbetul, cum ar fi albirea profesională a dinților, sau ai nevoie de un tratament mai complex, cum ar fi un tratament ortodontic, în clinica stomatologică CriniDent avem o gamă largă de soluții pentru a te ajuta să obții zâmbetul pe care îl meriți.

aparat dentar Craiova

Îndreptarea dinților este un tratament comun în rândul adulților, deoarece nu mai este un tratament disponibil doar pentru copii, așa cum obișnuia să fie. Cu toate acestea, mulți pacienți sunt încă reticenți în a urma acest tratament, un factor decisiv fiind acela al aspectului aparatului dentar. Din fericire, există o soluție ideală pentru cei care doresc dinți drepți fără ca apropiații să observe aparatul dentar: iAlign.

iAlign este o nouă tehnologie care permite îndreptarea dinților cu alignere/gutiere transparente și (aproape) invizibile. Tratamentul nu doare, nu are efecte secundare, iar rezultatele încep să apară în câteva săptămâni. Gutierele transparente sunt ușor de utilizat și confortabile. Alignerele sunt fabricate din materiale de înaltă calitate care sunt sigure pentru dinții și gingiile tale. Gutierele transparente pe care le folosește sistemul iAlign sunt proiectate pe computer cu ajutorul ortodonției digitale, anticipând poziția exactă a dinților pe tot parcursul tratamentului.

Gutierele trebuie purtate 22 de ore pe zi timp de câteva luni (până la 18 luni) pentru a obține rezultatul final. Aceasta înseamnă că faci aproape orice în timp ce porți alignerele: vorbești, zâmbești, dormi. Singura situație în care ești sfătuit să scoți alignerele și să le cureți este în timpul meselor.

De ce ar trebui să alegi alignerele transparente?

Dacă dorești să îți îndrepți dinții, dar dorești să eviți aspectul bracket-urilor clasice (indiferent dacă sunt din metal, ceramică sau safir), atunci alignerele transparente sunt răspunsul perfect. Sunt ușor de curățat, ușor de purtat și probabil, cei din jurul tău nu vor observa vreodată că le porți.

Vorbim despre beneficiile estetice ale gutierelor transparente, dar la fel de important este de menționat faptul că sunt eficiente și precise. Alignerele sunt realizate cu un software care anticipează fiecare milimetru în direcția în care se vor mișca dinții. Din acest motiv specific, primești încă de la început toate alignerele pe care va trebui să le porți în timpul tratamentului, cu instrucțiuni clare despre când și cum schimbi gutierele.

aparat dentar Craiova

Faptul că primești toate gutierele încă de la începutul tratamentului înseamnă mai puține vizite în cabinetul stomatologic, permițându-ți să urmezi acest tratament la noi chiar dacă locuiești în altă țară. Desigur, la câteva luni trebuie să ne întâlnim pentru a ne asigura că totul decurge conform planului și pentru a verifica dacă au apărut și alte probleme de sănătate orală (cum ar fi tartrul sau cariile).

Sunt gutierele ortodontice transparente mai bune decât bracket-urile?

În unele cazuri se pretează numai tratamentul ortodontic cu bracket-uri. Acest lucru înseamnă că există câteva cazuri când nu putem recomanda și aplica iAlign, din cauza faptului că nu va fi eficient. Alignerele transparente sunt mai bune decât bracket-urile în ceea ce privește confortul și estetica. Dinții ar putea fi puțin sensibili la începutul tratamentului, la fel ca în cazul aparatului dentar fix, pe măsură ce încep să se miște, dar acest lucru va dispărea în câteva zile, iar obrajii și buzele sunt mai puțin predispuse la iritații în timpul tratamentului cu iAlign în comparație cu tratamentul cu bracket-uri. Periajul dentar este important, indiferent de tratamentul utilizat, dar este mult mai ușor să îți cureți dinții în timpul tratamentului cu aliniere transparente. Poți (și ar trebui) să scoți alignerele, să te speli pe dinți și să cureți gutierele, și abia apoi să le pui la loc în cavitatea orală.

Funcționează iAlign mai repede decât aparatul dentar clasic?

Răspunsul scurt este da. Sistemul iAlign durează aproximativ 12-18 luni pentru a ajunge la rezultatul dorit, în timp ce aparatul dentar fix necesită până la 24 de luni (sau uneori chiar mai mult). Totuși, subliniem că acesta este un răspuns foarte subiectiv, deoarece depinde de pacient și de modul în care acesta răspunde la tratament. În plus, este recomandat să respecți fiecare indicație pe care o oferă medicul ortodont pentru a obține cele mai bune rezultate.

Cât costă iAlign?

Pretul tratamentului ortotontic cu alignere transparente depinde de complexitatea cazului și de numărul de gutiere pe care trebuie să îl porți. Costul tratamentului poate varia între 600 și 1500 de euro pe o arcadă, la care se va adăuga și costul diagnosticului și al set-up-ului. Găsești lista întreagă cu prețuri pe pagina Onorarii.

Tratamentul cu gutiere transparente este plin de beneficii și te poate ajuta să îți îmbunătățești zâmbetul, acesta îndeplinind și celelalte cerințe (este estetic și confortabil). Dacă ești interesat de acest tratament, dă-ne un telefon și hai să programăm o consultație. Vom fi bucuroși să te ajutăm și să îți răspundem la toate întrebările.

dr Raluca Puchiu - stomatolog / dentist @ clinica CriniDent Craiova

Dr. Raluca Puchiu
medic dentist, specialist ortodonție | ortopedie dento-facială

#fatete dentare Craiova #coroane dentare #fațetă ceramică #fațete Emax #sigilare dentara Craiova #sigilare dentara copii #protetica dentara Craiova #proteze scheletate Craiova #proteze dentare Craiova #sinus lifting Craiova #chirurgie orală Craiova #terapie laser Craiova #laser stomatologic Craiova #tratament laser parodontoza #igiena dentara #igiena aparatului dentar #recomandări aparate dentare #miniimplanturi ortodontice #tratamente de canal Craiova #tratamente endodontice CriniDent Craiova #frica de dentist #dentist Craiova #sterilizare instrumente sotmaologice #parodontoză #parodontită #cauze boala parodontală #simptome parodontită #proteze dentare #parodontologie #gingivită #tratament parodontoză #proteze dentare #protetică dentară Craiova #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #albirea dinților Craiova #fațete dentare #clinică stomatologie CriniDent #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații estetice  #inlay/onlay/overlay #chirurgie orală #chirurgie dento-alveolară

Website-uri partenere

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

Lasă un comentariu

(Comentarii)