recomandă CriniDent:

Google și Facebook

implant dentar pret Craiova - dentist Craiova

Îngrijirea implanturilor dentare la clinica stomatologică CriniDent din Craiova

Îngrijirea implantului dentar începe din momentul în care ieși din cabinetul medicului specialist implantolog. O bună igienă orală implică îngrijirea dinților și a gingiilor, deoarece acestea sunt cele care țin implanturile în poziție. Dacă ignorați acest aspect gingiile din jurul implanturilor pot dezvolta o acumulare de bacterii și, chiar mai rău, o infecție. Infecția poate pune în pericol țesutul osos din jurul implantului, ceea ce vă poate determina pierderea totală a implantului dentar.

implanturi dentare Megagen Craiova - reabilitari orale totale Craiova

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este o piesă din titan pur (99,95%), având forma de șurub implantat în osul maxilar. În general un implant dentar este format din trei părți: tija de implant, bont și coroană de restaurare. Ele funcționează și arată ca un dinte adevărat, astfel încât să poți avea încredere în a mânca alimente tari și în zâmbetul tău. Fiecare pacient ar trebui să știe la ce să se aștepte atunci când are de-a face cu o astfel de intervenție chirurgicală și cu procesul de vindecare.

Când avem nevoie de un implant dentar?

Implantul dentar este indicat in cazul lipsei unuia sau a mai multor dinți (edentație parțială sau totală). Acesta reprezintă soluția modernă recomandată pentru înlocuirea eficientă, estetică și pe termen lung a dinților naturali. Implantul se inserează în os și înlocuiește rădăcina dintelui, iar după o perioadă de vindecare osoasă de 4-6 luni, se înșurubează coroana, dintele propriu zis, care este pregătit pentru zâmbet și întregul sistem dentar.

implant dentar pret Craiova - dentist Craiova

Sfaturi utile imediat după procedura inserare implant dentar la clinica stomatologică CriniDent

În primele 8 până la 12 ore după intervenția chirurgicală, evitați să vă mișcați excesiv și mențineți capul ridicat, iar pentru inflamare folosiți o pungă de gheață după cum simțiți nevoie. Timp de 7 zile este recomandat să aveți o dietă cu alimente moi și să acordați o atenție deosebită meselor până la 12 săptămâni după operație. În primele 24 de ore, evitați să vă clătiți gura și luați medicamentele prescrise conform recomandărilor medicului dumneavoastră. Chiar dacă procesul de vindecare a implantului dentar pare incredibil de lung, beneficiile sunt imense. După această perioadă veți putea recăpăta capacitatea de a mânca alimentele dorite și de a vă susține sănătatea generală.

Sfaturi pentru a prelungi durata de viață a implanturilor dentare

  • Setează un reminder: Este cel mai potrivit sfat pentru acele zile în care sunteți ocupat pentru a vă aduce aminte de igiena orală. Acest aspect fiind foarte important pentru sistemul dentar.
  • Pune întotdeauna ața dentară la îndemână (în mașină sau în poșetă): Având ața dentară cu dumneavoastră în orice moment al zilei, puteți folosi orice timp nefuncțional pe care îl aveți pentru a vă îngriji dinții. La fel ca dinții tăi naturali, sănătatea pe termen lung a implanturilor dentare va depinde de cât de bine ai grijă de ele. Lucrul grozav despre implanturi este că le poți îngriji așa cum faci pentru restul dinților tăi, cu folosirea aței dentare și periaj regulat.
  • Evitați alimentele lipicioase: Consumul de alimente tari sau lipicioase poate duce la deteriorarea implanturilor dumneavoastră. Ca să nu mai vorbim că aceste alimente pot provoca daune și dinților opuși.
  • Folosește periuța interdentară: Asigurați-vă că includeți periuțe interdentare ca parte a rutinei de întreținere a implantului dentar. Aceste perii mici pot fi folosite pentru a îndepărta bucățile de alimente și placa de pe părțile laterale ale implanturilor pentru a reduce șansele de apariție a bolii gingiilor.
  • Folosește apa de gură: Apa de gură antimicrobiană vă va ajuta să reduceți și să eliminați bacteriile care se acumulează în jurul implanturilor dentare.
  • Programează ședințe regulate la medicul dentist: Implanturile dentare vă pot ajuta să vă îmbunătățiți zâmbetul. Cu toate acestea, nu sunt un remediu pentru toate problemele de igienă dentară. În funcție de sănătatea orală generală, ar trebui să plănuiți ședințe la medicul dentist de cel puțin două ori pe an. Cu îngrijire adecvată și vizite regulate la dentist, implanturile dumneavoastră dentare pot dura toată viața.

Succesul tratamentului cu implanturi dentare pe termen lung depinde crucial de modul în care acestea sunt întreținute și igienizate, atât la domiciliu cât și profesional. Vă așteptăm la clinica stomatologică CriniDent pentru a avea grijă de zâmbetul dumneavoastră.

dr Simona Corodescu - stomatolog / dentist @ clinica CriniDent Craiova

Dr. Simona Corodescu
medic dentist, specialist implantologie / chirurgie dento-alveolară
www.crinident.ro

implanturi dentare Megagen Craiova - reabilitari orale totale Craiova

# fatete dentare Craiova # coroane dentare # fațetă ceramică # fațete Emax # sigilare dentara Craiova # sigilare dentara copii # protetica dentara Craiova # proteze scheletate Craiova # proteze dentare Craiova # sinus lifting Craiova # chirurgie orală Craiova # terapie laser Craiova # laser stomatologic Craiova # tratament laser parodontoza # igiena dentara # igiena aparatului dentar # recomandări aparate dentare # miniimplanturi ortodontice # tratamente de canal Craiova # tratamente endodontice CriniDent Craiova # frica de dentist # dentist Craiova # sterilizare instrumente sotmaologice # parodontoză # parodontită # cauze boala parodontală # simptome parodontită # proteze dentare # parodontologie # gingivită # tratament parodontoză # proteze dentare # protetică dentară Craiova # detartraj cu ultrasunete # profilaxie dentară # aparate dentare # aparate ortodontice # ortodonție #albire dentară # albirea dinților Craiova # fațete dentare # clinică stomatologie CriniDent # estetică dentară # implanturi dentare # implantologie # obturații estetice  # inlay/onlay/overlay # chirurgie orală # chirurgie dento-alveolară

Website-uri partenere

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Medica Marketing – promovare pentru spitale și clinici medicale

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Lasă un comentariu

(Comentarii)