recomandă CriniDent:

Google și Facebook

tratamente ortodontice Craiova

Miniimplanturile ortodontice

Orto-implanturile sunt dispozitive de ancoraj care se fixează temporar în os, pentru a facilita anumite deplasări dentare. Ele sunt cunoscute și sub denumirea de miniimplaturi; șuruburi din titan, asemănătoare implanturilor dentare, dar de dimensiuni mult mai mici.

De ce sunt necesare miniimplanturile ortodontice?

Sunt situații în care nu putem deplasa dinții pe poziția dorită fără a produce și deplasări nedorite ale acestora.  Pentru a evita aceste efecte secundare, ne folosim de dispozitive medicale pe care ne ancorăm pentru a efectua deplasări dentare. De exemplu: închiderea unor spații.

Cum se implantează?

Miniimplanturile se aplică foarte ușor prin înfiletare, cu ajutorul unei surubelnițe. Ședința durează aproximativ 15-20 minute și este complet nedureroasă, realizându-se cu anestezie locală. De la caz la caz, poate fi nevoie de unul sau mai multe orto-implanturi și pot fi introduse la începutul sau pe parcursul tratamentului ortodontic. În primele zile după introducerea orto-implanturilor, există posibilitatea ca pacientul să simtă o mică jenă la locul aplicării miniimplantului sau la mișcarea buzelor și a obrajilor. Se poate utiliza ceara specială ortodontică pentru a fi mai comod. Posibilele senzații neplăcute, trec după 2- 3 zile.

aparate dentare Craiova

Cât timp este necesară prezența orto-implantului?

Această decizie este lăsată la latitudinea specialistului ortodont. Miniimplanturile pot fi păstrate câteva luni, până la finalizarea tratamentului ortodontic.

La ce vârste pot fi utilizate ortoimplanturile?

Orto-implanturile pot fi folosite la orice vârstă, atâta timp cât pacienții au dinți definitivi (permanenți). Orto-implanturile nu se aplică la copii.

ortodontie Craiova

Cum se îndepărtează și ce rămane în urmă lui?

Se îndepărtează prin desfiletare cu ajutorul aceleiași surubelnite cu care s-a aplicat. În urma acestor dispozitive medicale nu rămân cicatrici.

Ce complicații pot să apară?

Studiile științifice arată că orto-implantul nu distruge dinții sau țesuturile. Majoritatea orto-implanturilor rămân stabile pe parcursul tratamentului ortodontic și provoacă puține probleme. Cu toate acestea, se poate întâmplă ca aproximativ 10-20% dintre orto-implanturi să se desprindă în primele câteva luni, caz în care se reinserează.

Avantajele miniimplanturilor ortodontice:

  • Tratament minim invaziv – dintele natural migrat rămâne intact deoarece se evită devitalizarea (tratamentul de canal), șlefuirea și acoperirea dintelui cu coroana realizată la nivelul corect (dintele rămane viu);
  • Ușurința în utilizare și ușurința cu care se inserează, cu păstrarea ancorajului (împiedică mișcarea dinților de ancoraj, de sprijin);
  • Tratament economic – costurile necesare unui tratament clasic, invaziv care implică tratament de canal și coroană (poate și pivot) depășesc adesea costul redresării cu implant ortodontic;
  • Tratament nedureros și rapid – sunt evitate ședințele multiple de tratament (ca în cazul tratamentului invaziv), iar inserarea implantului / implanturilor ortodontice este complet nedureroasă;
  • Miniimplanturile reprezintă o alternativă viabilă la alte dispositive de ancoraj, mai puțin confortabile și, în anumite cazuri, scurtează timpul de tratament.

Vă așteptăm cu drag la clinica dentară CriniDent, pentru că… “Zâmbetul tău contează!”

dr Raluca Puchiu @ clinica stomatologica CriniDent Craiova

Dr. Raluca Puchiu
medic dentist, specialist în ortodonție și ortopedie dento-facială
www.crinident.ro

#miniimplanturi ortodontice #orto-implanturi #tratamente de canal Craiova #tratamente endodontice CriniDent Craiova #frica de stomatolog #sterilizare instrumente sotmaologice #parodontoză #parodontită #cauze boala parodontală #simptome parodontită #proteze dentare #parodontologie #gingivită #tratament parodontoză #proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații  #inlay/onlay/overlay #stomatologie Craiova #cabinet stomatologic CriniDent Craiova #clinică stomatologică CriniDent

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE:
#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie

Lasă un comentariu

(Comentarii)