recomandă CriniDent:

Google și Facebook

chirurgie dentara Craiova, stmatologie dentara

Ce este un pivot dentar și când este necesar?

Pivotul dentar reprezintă un dispozitiv folosit în stomatologie pentru a restabili structura dinților care au suferit leziuni grave sau care au coroana dentară afectată de carii avansate, cazuri în care tratamentul obișnuit nu mai este eficient.

În acest articol, împărtășim importanța pe care pivotul dentar o are în ceea ce privește aspectul zâmbetului și sănătatea generală a cavității bucale, demonstrând cum această tehnologie se dovedește a fi o soluție eficace pentru funcționalitatea dentară.

 

Ce este mai exact un pivot dentar?

Pivotul dentar este un dispozitiv stomatologic cilindric (sub forma unei tije). Inserat în rădăcina unui dinte natural, acest dispozitiv oferă suportul necesar pentru restaurarea coronară, cum ar fi punțile dentare sau coroanele dentare, care aduc revenirea la funcționalitatea și aspectul normal al danturii. Scopul pivotului dentar este de a menține rădăcina naturală a dintelui, constituind o alternativă de tratament convenabilă.

pivot dentar, chirurgie orala Craiova

 

Când este recomandat pivotul dentar?

  • Fracturarea coroanei dentare: Atunci când coroana unui dinte se fracturează, pivotul dentar poate deveni o soluție viabilă. Această opțiune este aplicabilă atunci când rădăcina dentară rămâne suficient de rezistentă pentru a oferi suport pivotului. Deoarece este important să se păstreze rădăcina dintelui sănătoasă, pivotul dentar poate fi o modalitate de a face acest lucru.
  • Deteriorarea avansată a coroanei dentare: Deteriorarea extinsă a coroanei dintelui poate surveni, în special, din cauza neglijării cariei dentare, care, dacă nu este tratată la timp, poate continua să afecteze țesuturile dentare. Acest lucru poate duce la subțierea pereților dintelui și la reducerea semnificativă a rezistenței sale. Pivotul dentar poate fi considerat pentru a restaura dantura în astfel de cazuri, oferind stabilitate și funcționalitate în contextul unei coroane dentare serios afectate.

Înainte de a efectua reconstrucția corono-radiculară cu ajutorul pivotului dentar, dintelui trebuie în majoritatea cazurilor să i se aplice un tratament endodontic și să fie obturat canalul radicular.

Acest dispozitiv este folosit în situațiile în care un dinte nu poate fi restaurat folosind metodele obișnuite, cum ar fi obturații sau coroane dentare convenționale, din cauza leziunilor grave sau a deteriorării rădăcinii dintelui. Pivotul oferă o soluție pentru restabilirea funcționalității și aspectului dintelui, contribuind astfel la îmbunătățirea sănătății orale și a esteticii zâmbetului. Este important ca procedura de inserare a pivotului să fie efectuată de către un medic dentist pentru a asigura un rezultat de calitate și durabil.

 

Când nu este potrivit și recomandat pivotul dentar?

  • Atunci când dintelui respectiv nu i s-a efectuat un tratament endodontic corespunzător sau când tratamentele de canal și obturațiile radiculare au fost executate în mod inadecvat sau au generat complicații. În aceste cazuri, pivotul dentar poate fi considerat doar după ce a fost realizat un tratament sau retratament endodontic corect și adecvat.
  • Atunci când dintelui i s-au dezvoltat complicații care nu mai pot fi gestionate.
  • Atunci când dintele este deja mobil. Există o excepție în cazul unei mobilități ușoare, cu condiția ca un examen radiologic să ateste că osul din vecinătatea dintelui nu a suferit resorbție.
  • Atunci când dintele este fracturat sau rupt până sub nivelul gingiei. În astfel de situații, rădăcina dintelui rămasă ar avea insuficientă rezistență pentru a susține un pivot dentar.

pivot dentar, chirurgie orala Craiova

 

Care este costul pentru un pivot dentar sau pentru procedura de reconstrucție corono-radiculară?

Reconstrucția unui dinte cu ajutorul pivotului dentar reprezintă o opțiune financiară mai accesibilă decât implantul dentar, adesea implicând costuri semnificativ mai reduse. Totuși, valoarea procedurii de reconstrucție corono-radiculară cu pivot dentar poate varia în funcție de mai mulți factori, în special de tipul de pivot ales și de complexitatea cazului individual.

La clinica CriniDent, suntem dedicați să vă oferim opțiuni adecvate și accesibile pentru restaurarea danturii și pentru a vă îmbunătăți sănătatea orală. Vă invităm să consultați lista noastră de prețuri pentru tratamentul cu pivot dentar, pentru a vă familiariza cu estimările costurilor asociate acestei proceduri.

Pentru o evaluare precisă a situației dumneavoastră și pentru a discuta opțiunile disponibile, vă încurajăm să programați o consultație la clinica noastră. Echipa noastră de specialiști vă va ghida și vă va oferi toate informațiile necesare pentru a lua o decizie informată și pentru a vă îngriji sănătatea orală în mod optim – pentru că „zâmbetul tău contează!”

Dr Cristiana Nicolae, clinica stomatologie CriniDent Craiova

Dr. Cristiana Nicolae
medic dentist, competențe implantologie / estetică dentară

chirurgie dentara Craiova, stmatologie dentara

TRATAMENTE DENTARE CRAIOVA

fatete dentare Craiovacoroane dentare, fațetă ceramică, fațete Emax, sigilare dentara Craiova, sigilare dentara copii, protetica dentara Craiova, proteze scheletate Craiova, proteze dentare Craiova, sinus lifting Craiova, chirurgie orală Craiova, terapie laser Craiova, laser stomatologic Craiova, tratament laser parodontoza, igiena dentara, igiena aparatului dentar, recomandări aparate dentare, miniimplanturi ortodontice, tratamente de canal Craiova, tratamente endodontice CriniDent Craiova, frica de dentist, dentist Craiova, sterilizare instrumente sotmaologice, parodontoză, parodontită, cauze boala parodontală, simptome parodontită, proteze dentare, parodontologie, gingivită, tratament parodontoză, proteze dentare, protetică dentară Craiova, detartraj cu ultrasunete, profilaxie dentară, aparate dentare, aparate ortodontice, ortodonție, albire dentară, albirea dinților Craiova, fațete dentare, clinică stomatologie CriniDent, estetică dentară, implanturi dentare, implantologie, obturații estetice, inlay/onlay/overlay, chirurgie orală, chirurgie dento-alveolară

WEBSITE-URI PARTENERE

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Medica Marketing – promovare pentru spitale și clinici medicale

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara 
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuae 360 Dental3DTour

 

Lasă un comentariu

(Comentarii)