recomandă CriniDent:

Google și Facebook

proteze dentare Craiova

Proteze acrilice totale la CriniDent

Edentația totală este caracterizată prin absența tuturor dinților fie de pe o singură arcadă  sau de pe ambele arcade. Este o stare patologică progresivă, care evoluează de-a lungul mai multor ani, cu impact major asupra calităţii vieţii pacienţilor. De aceea, este importantă intervenţia timpurie în vederea aplicării metodelor adecvate de tratament.

Cele mai comune cauze ale edentaţiei totale sunt:

  • Cariile dentare;
  • Boala parodontală;
  • Afecţiuni precum diabetul zaharat, osteoporoza, rahitismul;
  • Tumorile localizate la nivel maxilar;
  • Traumatismele;
  • Malformaţiile dentare etc.

Riscul edentației dentare totale este sporit și de factori precum fumatul, consumul excesiv de alcool pe termen lung, sedentarismul, condițiile precare de muncă și de trai etc. Lipsa dinților poate provoca o serie de probleme: probleme emoționale, influenţează vorbitul, masticaţia, dar mai ales interacţiunea socială.

În prezent, pacienţii cu edentaţie totală au la dispoziţie multiple forme de tratament care să le redea confortul fizic şi psihic şi să le îmbunătăţească simţitor calitatea vieţii. Protezele mobile sunt câteodată singura solutie posibilă pentru pacient (fie din cauza afecţiunilor generale sau locale, fie din cauza costului ridicat al implantului dentar). Proteza acrilică totala este o piesă protetică mobilă care înlocuiește o întreagă arcadă dentară.

proteze dentare Craiova

Protezele acrilice au unele dezavantaje:

  • Piederea suportului osos în timp;
  • Reducerea senzatiei gustative;
  • De cele mai multe ori, în pierderea masivă de suport osos, stabilitate redusă a protezei.

Protezele mobile sunt confecţionate din răşini acrilice. Pentru efectuarea unei proteze totale sunt necesare mai multe şedinţe în care medicul dentist amprentează arcadele dentare, înregistrează relaţiile de ocluzie, stabileşte împreună cu pacientul forma şi culoarea viitorilor dinţi, apoi adaptează noua proteză pe câmpul edentat.

 Acceptarea și acomodarea pacientului cu proteza totala acrilică

Pentru o persoană care nu a mai purat niciodată proteză dentară, adaptarea necesită multă răbdare. Pentru purtătorii noi de proteză, prima lună este mai dificilă deoarece trebuie să învețe să vorbească corect cu proteza în gură, trebuie de asemenea, să învețe să mestece alimentele. În primele zile este indicat ca pacientul să consume alimente de consistență moale pentru a se obișnui cu noua masticație și eventual să citească cu voce tare. Pentru început proteza dentară acrilică poate crea unele leziuni la nivelul cavității bucale, de aceea se revine la cabinet pentru a îndeparta zonele din proteza care creează aceste leziuni.

De asemenea, cu răbdare şi cu respectarea indicaţiilor medicului stomatolog (evitarea alimentelor lipicioase, tari și crocante, igienizarea corespunzătoare a lucrării, prezentarea la cabinet pentru adaptarea protezei etc.) proteza totală va deveni parte integrantă a organismului.

De obicei, după aproximatix 2 ani pacienții pot sesiza faptul că proteza totală acrilică nu se mai simte perfect adaptată pe câmpul protetic. Acest lucru este datorat resorbției osoase de la nivelul mandibulei și a maxilarului. În această situație proteza trebuie căptușită.  La un interval de câțiva ani, se recomandă înlocuirea protezei totale cu una nouă, deoarece apar modificări importante la nivelul câmpului protetic.

dr Delia Popescu @ clinica stomatologica CriniDent Craiova

Dr. Delia Popescu
medic dentist
www.crinident.ro

#tratament boala parodontala #tratamente de canal Craiova #tratamente endodontice CriniDent Craiova #frica de stomatolog #sterilizare instrumente sotmaologice #parodontoză #parodontită #cauze boala parodontală #simptome parodontită #proteze dentare #parodontologie #gingivită #tratament parodontoză #proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații  #inlay/onlay/overlay #stomatologie Craiova #cabinet stomatologic CriniDent Craiova #clinică stomatologică CriniDent

WEBSITE-URI PARTENERE
#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara 
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuae 360 Dental3DTour

Lasă un comentariu

(Comentarii)