recomandă CriniDent:

Google și Facebook

Protezarea imediată a dinților cu fibră de sticlă

Ce poate fi mai traumatizant pentru un pacient, din punct de vedere estetic, decât pierderea unui incisiv, fie în urma unui traumatism, fie când se impune o extracție? Aceștia doresc, de cele mai multe ori, restaurarea funcției estetice imediat. Astfel, se poate proteza provizoriu edentația, cu ajutorul fibrei de sticlă, pacientul putând să-și recapete zâmbetul odată cu ieșirea din cabinetul stomatologic.

Fibra de sticlă este formată din cinci fire împletite și nu se observă cu ochiul liber, atașându-se pe partea linguală a dinților. Atât materialele folosite, cât și tehnica sunt minim invazive. Rezultatele obținute sunt excelente și se mențin în timp, cu condiția ca pacientul să aibă o igienă riguroasă. Spre exemplu, în cazul unei paciente de 25 ani care s-a prezentat în cabinetul nostru stomatologic cu incisivul lateral fracturat, era necesară extracția acestuia.

protezare cu fibra de sticla protezare cu fibra de sticla

Pacientei i s-a realizat extracția și apoi, post-extracțional, protezarea dintelui cu ajutorul fibrei de sticlă pe perioada necesară vindecării, urmând ca după 3 luni să i se insereze un implant.

Lasă un comentariu

(Comentarii)