recomandă CriniDent:

Google și Facebook

proteza dentara Craiova, proteza pe implant

Aspect natural cu proteze dentare. Când sunt necesare și de câte tipuri sunt?

Protezele dentare sunt folosite pentru a înlocui dinții lipsă, pentru a acoperi imperfecțiunile dentare și pentru a proteja dinții deteriorați. Sunt fixate de gingii cu un sistem de prindere sau adeziv dentar. Protezele dentare pot fi: proteze dentare parțiale, atunci când înlocuiesc doar câțiva dinți lipsă, sau proteze dentare totale, când acoperă întreaga arcada dentară. Scopul protezelor dentare este de a îmbunătăți funcția masticatorie și estetica zâmbetului tău, dar și de a preveni complicațiile ulterioare, precum deplasarea dinților sau problemele de vorbire.

proteza dentara Craiova, proteza pe implant

Când sunt recomandate protezele dentare?

Nu există o vârstă specifică, depinde în mare măsură de gradul de deteriorare a dinților, de sănătatea lor și de nevoile dumneavoastră ca pacient pentru a începe lucrări dentare ample. Înainte de a primi o recomandare de proteză, medicul dentist va efectua o evaluare detaliată a dinților dumneavoastră și a stării generale de sănătate. De asemenea, el va comunica opțiunile și vă va ajuta să alegeți planul de tratament care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră dentare.

Tipuri de proteze dentare

  • Proteze dentare parțiale: Protezele dentare parțiale sunt dispozitive medicale utilizate pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă în arcada dentară. Aceste proteze sunt realizate într-un laborator de tehnică dentară și sunt personalizate pentru fiecare pacient în parte. Protezele dentare parțiale pot fi fabricate din diverse materiale, precum rășină acrilică, ceramică sau metal. Protezele dentare parțiale îmbunătățesc semnificativ funcția și estetica dinților, însă acestea necesită o igienă orală riguroasă pentru a preveni apariția cariilor, a inflamației gingivale și a altor afecțiuni ale cavității bucale.
  • Proteze dentare totale: Protezele dentare totale sunt necesare pentru a înlocui toți dinții lipsă de pe o arcadă și a acoperi întreaga arcadă dentară superioară sau inferioară. Protezele dentare totale sunt susținute prin intermediul țesutului gingival și a mucoasei orale, fiind fixate în gură prin intermediul unei ventuze sau a unor adezivi dentari. Aceste proteze sunt îndepărtate și reintroduse în cavitatea bucală a pacientului și sunt concepute să se potrivească perfect cu aceasta.
  • Proteze scheletate clasice sau cu sisteme speciale de menținere, sprijin și stabilizare: Protezele scheletate clasice sunt realizate din aliaje metalice sau acrilice și sunt concepute pentru a fi îndepărtate și curățate în fiecare zi. Aceste proteze sunt susținute și stabilizate pe dinții naturali rămași prin gheare sau cleme metalice, oferind stabilitate și reținere adecvată. Protezele scheletate cu sisteme speciale de menținere, sprijin și stabilizare pot fi realizate din materiale mai moderne, cum ar fi rășina sau fibrele de sticlă, și utilizează sisteme de prindere mai avansate, cum ar fi clipsurile sau butonii, pentru a îmbunătăți stabilitatea și retenția protezei. Aceste proteze sunt personalizate pentru fiecare pacient și sunt concepute să se potrivească perfect cu cavitatea bucală a pacientului, oferind astfel o funcție și o estetică cât mai naturală și confortabilă posibil.

proteza dentara Craiova, proteza pe implant

Proteze dentare fixe și proteze dentare mobile

Soluții moderne pentru protezare fixă și mobilă: Protezele fixe sunt montate permanent în gură și nu se pot îndepărta. Acestea includ coroanele dentare și punțile dentare. Protezele mobile sunt proiectate să fie îndepărtate și inserate după nevoie, fie că vorbim despre cele clasice (acestea se fixează pe gingie cu ajutorul unor clipsuri metalice sau prin intermediul unor sisteme de prindere) sau de protezele dentare cu implanturi (acestea sunt ancorate în maxilar sau mandibulă prin intermediul unor implanturi dentare și oferă o fixare mai sigură și mai stabilă decât protezele clasice.)

Din ce materiale sunt confecționate protezele dentare?

Punți semifizionomice și fizionomice din zirconiu sau metalo-ceramice: Acestea sunt de obicei fabricate din zirconiu sau metalo-ceramică și sunt montate permanent pe dinții naturali rămași sau pe implanturi dentare. Punțile semifizionomice sunt construite dintr-un cadru metalic acoperit cu un strat subțire de ceramică pentru a le oferi o aspect estetic mai bun. În timp ce punțile fizionomice sunt fabricate integral din zirconiu sau alte materiale ceramice, fără a utiliza un cadru metalic, ceea ce le conferă o rezistență și durabilitate superioară.

Tratament de echilibrare ocluzală

Acesta are ca scop ajustarea ocluziei (modul în care dinții se întâlnesc atunci când gura este închisă) prin aplicarea de proteze dentare, cum ar fi coroane, punți sau implanturi dentare, pentru a crea un echilibru adecvat între toți dinții și mușchii maxilari. Această procedură este adesea efectuată la pacienții cu probleme ale articulațiilor dentare sau temporomandibulare (ATM), cum ar fi dureri de cap, dureri de maxilar, dureri de urechi sau sensibilitate dentară. În timpul tratamentului, medicul dentist poate folosi o varietate de instrumente și tehnici pentru a identifica și ajusta punctele de contact dintre dinți, astfel încât mușchii maxilarului să se poată relaxa și să funcționeze normal.

Coroane ceramice, metalice și metaloceramice

Coroanele dentare sunt restaurări dentare fixe care acoperă partea exterioară a unui dinte deteriorat sau deteriorat pentru a-i restabili aspectul, funcția și forța. Acestea pot fi realizate dintr-o varietate de materiale, inclusiv ceramice, metalice și metalo-ceramice. Indiferent de materialul din care sunt realizate, coroanele dentare sunt realizate pe comandă într-un laborator dentar și sunt proiectate să se potrivească perfect cu forma și culoarea dinților naturali rămași, pentru a obține o estetică cât mai naturală și o funcție optimă.

Vă așteptăm la clinica CriniDent pentru un zâmbet impecabil, funcțional și estetic. “Zâmbetul tău contează!”

Dr Cristiana Nicolae, clinica stomatologie CriniDent Craiova

Dr. Cristiana Nicolae

medic dentist, specialist implantologie / estetică dentară

proteza dentara Craiova, proteza pe implant

fatete dentare Craiovacoroane dentare, fațetă ceramică, fațete Emax, sigilare dentara Craiova, sigilare dentara copii, protetica dentara Craiova, proteze scheletate Craiova, proteze dentare Craiova, sinus lifting Craiova, chirurgie orală Craiova, terapie laser Craiova, laser stomatologic Craiova, tratament laser parodontoza, igiena dentara, igiena aparatului dentar, recomandări aparate dentare, miniimplanturi ortodontice, tratamente de canal Craiova, tratamente endodontice CriniDent Craiova, frica de dentist, dentist Craiova, sterilizare instrumente sotmaologice, parodontoză, parodontită, cauze boala parodontală, simptome parodontită, proteze dentare, parodontologie, gingivită, tratament parodontoză, proteze dentare, protetică dentară Craiova, detartraj cu ultrasunete, profilaxie dentară, aparate dentare, aparate ortodontice, ortodonție, albire dentară, albirea dinților Craiova, fațete dentare, clinică stomatologie CriniDent, estetică dentară, implanturi dentare, implantologie, obturații estetice, inlay/onlay/overlay, chirurgie orală, chirurgie dento-alveolară

Website-uri partenere

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Medica Marketing – promovare pentru spitale și clinici medicale

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Lasă un comentariu

(Comentarii)