recomandă CriniDent:

Google și Facebook

implanturi dentare Craiva

Protocolul încărcării implantului dentar

Implanturile dentare sunt utilizate cu succes în reabilitarea edentației parțiale sau totale (lipsa parțială sau totală a dinților) și s-au dovedit a fi opțiuni de tratament previzibile pentru pacienții edentați (cazuri de pacienți fără dinți). În ultimul deceniu medicii au început să exploreze din ce în ce mai mult posibilitățile de micșorare / optimizare a timpului necesar vindecării osului în urma inserării implanturilor și să promoveze perioade de tratament reduse pentru plasarea mai rapidă  a construcțiilor protetice.

Cei care se informează cu privire la implanturile cu încărcare imediată sau așa numitul „One Day Implant”, vor constata că există o mulțime de date contradictorii. Prin acest articol, încercăm să clarificăm aspectele fundamentale ale acestei probleme.

Implantul dentar este un șurub fabricat din titan de înaltă puritate, care este inserat în os, sub gingie. Pe acest șurub se ancorează dinții noi, ficși. În cazul în care lipseste un dinte, se pune un singur implant, dacă lipsesc mai mulți dinți, se inserează mai multe implanturi. În situația edentației totale în care lipsesc toți dinții de pe o arcadă, se pot insera 4 sau 6 implanturi (pe o singură arcadă).

implantologie Craiova

Factorii care influențează timpul de încărcare a unui implant dentar sunt:

  • traumatismul post-chirurgical
  • calitatea osului alveolar.

Așadar, dacă osul pacientului este suficient de dur dinții ficși pot fi plasați imediat, iar în cazul în care sunt prezente anomalii de structura osoasă, va trebui să așteptăm 3-6 luni.

clinica implantologie Craiova

În concluzie, există două situații în care implantul cu încarcare imediată nu este posibil:

  • os suficient, dar prea moale: în acest caz se inserează implanturile după care așteptăm trei luni înainte să punem dinții ficși (încărcarea implantului)
  • os insuficient: este situația cea mai incomodă pentru pacient din cauza creșterii perioadei de așteptare, de la opt la douăsprezece luni, întrucât inainte de inserarea implanturilor, este necesară reconstrucția osului.

dr Cristiana Nicolae - stomatolog / dentist @ clinica CriniDent Craiova

Dr. Cristiana Nicolae
medic dentist,
competență în implantologie orală și estetică dentară
www.crinident.ro

#sigilare dentara Craiova #sigilare dentara copii #protetica dentara Craiova #proteze scheletate Craiova #proteze dentare Craiova #sinus lifting Craiova #chirurgie orală Craiova #terapie laser Craiova #laser stomatologic Craiova #tratament laser parodontoza #igiena dentara #igiena aparatului dentar #recomandari aparate dentare #miniimplanturi ortodontice #orto-implanturi #tratamente de canal Craiova #tratamente endodontice CriniDent Craiova #frica de stomatolog #sterilizare instrumente sotmaologice #parodontoză #parodontită #cauze boala parodontală #simptome parodontită #proteze dentare #parodontologie #gingivită #tratament parodontoză #proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații  #inlay/onlay/overlay #stomatologie Craiova #cabinet stomatologic CriniDent Craiova #clinică stomatologică CriniDent

WEBSITE-URI PARTENERE

Cristian Nicolae Inspiration
CityDent
Vladenta
Banca Transilvania
Dental Marketing
#strategie marketing medicina dentara
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuae 360 Dental3DTour
#dermamarketing
#promovare chirurgie estetica
#promovare clinica dermatologie
#verdemag
#magazin produse naturiste

Lasă un comentariu

(Comentarii)