recomandă CriniDent:

Google și Facebook

reabilitare dentara totala Craiova

Ce este reabilitarea dentară totală, imediată și fixă?

Reabilitarea totală a danturii, cu implanturi și lucrări fixe, tehnica All-On-4 sau Total fix, reprezintă o procedură chirurgicală de înlocuire a tuturor dinților de pe o arcadă sau, în funcție de caz, de pe ambele arcade. Reabilitarea orală totală este numită și tratamentul minune de reabilitare imediată și fixă a maxilarului total edentat și cu atrofie osoasă moderată. Aceste restaurări pot fi efectuate într-o singură zi și se realizează prin utilizarea protezelor dentare pentru a remedia problemele cosmetice sau lipsa dinților. Întreaga reabilitare constă într-un tratament integral folosind cele mai complexe proceduri dentare reconstructive în cele mai solicitante cazuri, protetică fixă, ocluzie și implanturi dentare.

reabilitare dentara totala Craiova

Când avem nevoie de reabilitare dentară totală?

Reabilitarea orală totală este potrivită atunci când există mai multe probleme stomatologice care s-au strâns în timp și au dus la pierderea dinților. Este recomandat mai ales atunci când pacientul prezintă la nivelul maxilarului superior sinusuri maxilare excesiv pneumatizate (mărite de volum), nu mai are nici un dinte sau este pe cale să piardă toți dinții (boala parodontală severă, generalizată), are osul maxilar în regiunea sa posterioară (în spate, corespondent zonei măselelor) atrofiat. În aceste cazuri, este necesară reconstrucția și restabilirea sistemului dentar pentru funcționarea corectă a întregului sistem de mestecat. Ce dorim să menționăm este faptul că, vârsta nu este un indicator, deoarece chiar și persoanele mai tinere pot ajunge în situația de a avea nevoie de o reabilitare orală totală.

Avantajele reabilitării dentare totale la clinica CriniDent

Procedura de reabilitare dentară totală oferă rezistență îndelungată, protejează întreaga dantură, restabilește funcția dinților naturali și toate acestea printr-un proces nedureros și rapid.

Cum îți dai seama că ai nevoie de o reabilitare orală totală?

Unele dintre principalele motive pot fi: pierderea prematură a dinților, carii dentare multiple și avansate, boala parodontală severă, cazuri extreme de neglijarea igienei orale, proceduri dentare învechite suportate în trecut și edentația totală (lipsa dinților).

Cum se realizează un tratament de reabilitare dentară totală?

Planul dumneavoastră de tratament începe cu o evaluare inițială pentru a vă determina nevoile sănătății orale. În timpul primei vizite, vom efectua un examen aprofundat și, de asemenea, vom discuta pe baza unor radiografii, fotografii și măsurători ale gurii. Această evaluare ne va ajuta să vă prezentăm un plan de tratament pentru reabilitarea de care aveți nevoie, conceput special pentru dumneavoastră.

all-on-4 / all-on-6 Craiova - reabilitare orala

Odată ce am definit planul de tratament, planificăm fiecare ședință și discutăm procedurile dedicate fiecărei intervenții. Este important de menționat că timpul necesar intervențiilor pentru această procedură diferă de la caz la caz; cele mai multe reabilitări se realizează într-o singură zi. Odată ce suntem siguri de procedura individuală, efectuăm o igienizare profesională, această fază include igiena dentară și tratamentul parodontal (tratamentul gingiilor), extracția dinților care nu pot fi conservați sau chiar tratamentul dedicat cariilor severe.

În continuare, și numai dacă este necesar, se trece la intervenția chirurgicală, ceea ce înseamnă că se realizează regenerarea osoasă sau grefarea și inserarea implantului. În final, plasăm protezele, în general, acest tip de reabilitare se efectuează la pacienții care nu vizitează frecvent clinicile stomatologice. Rezultatul final va fi analizat și modelat pentru o funcționalitate completă și o estetică cât mai potrivită cu dorințele și nevoile pacientului.

Vizita la dentist la fiecare 6 luni va avea, fără îndoială, un impact pozitiv asupra sănătății tale orale și asupra tratamentelor dentare pe termen lung.

Avantajele reabilitării dentare totale

Reabilitarea totală oferă multe beneficii, printre care:
– o sănătate orală vizibil îmbunătățită
– un zâmbet mai bun
– încredere în sine mai mare
– posibilitatea de a te bucura de mai multe alimente fără a te confrunta cu probleme la mestecare.

La clinica CriniDent aveți toată susținerea noastră pentru ca reabilitarea orală totală să fie una sigură și cu un rezultat impecabil. Zâmbetul tău contează!

dr Simona Corodescu - stomatolog / dentist @ clinica CriniDent Craiova

Dr. Simona Corodescu
medic dentist, specialist implantologie / chirurgie dento-alveolară

reabilitare dentara totala Craiova

# fatete dentare Craiova # coroane dentare # fațetă ceramică # fațete Emax # sigilare dentara Craiova # sigilare dentara copii # protetica dentara Craiova # proteze scheletate Craiova # proteze dentare Craiova # sinus lifting Craiova # chirurgie orală Craiova # terapie laser Craiova # laser stomatologic Craiova # tratament laser parodontoza # igiena dentara # igiena aparatului dentar # recomandări aparate dentare # miniimplanturi ortodontice # tratamente de canal Craiova # tratamente endodontice CriniDent Craiova # frica de dentist # dentist Craiova # sterilizare instrumente sotmaologice # parodontoză # parodontită # cauze boala parodontală # simptome parodontită # proteze dentare # parodontologie # gingivită # tratament parodontoză # proteze dentare # protetică dentară Craiova # detartraj cu ultrasunete # profilaxie dentară # aparate dentare # aparate ortodontice # ortodonție #albire dentară # albirea dinților Craiova # fațete dentare # clinică stomatologie CriniDent # estetică dentară # implanturi dentare # implantologie # obturații estetice  # inlay/onlay/overlay # chirurgie orală # chirurgie dento-alveolară

Website-uri partenere

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Medica Marketing – promovare pentru spitale și clinici medicale

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Lasă un comentariu

(Comentarii)