recomandă CriniDent:

Google și Facebook

implanrt dentar Craiova, fatete dentare ceramice, aparat dentar Craiova

Sfaturi utile pentru sănătatea dinților în preajma sărbătorilor de iarnă

Perioada sărbătorilor de iarnă este un moment minunat pentru a petrece timp cu cei dragi, dar și pentru a consuma diverse mâncăruri delicioase. Acestea fiind spuse, înainte de a vă răsfăța cu toate gustările preferate de sărbători, asigurați-vă că acordați în continuare prioritate sănătății dinților și gingiilor. Alimentația, este foarte importantă atât pentru sănătatea cavității orale cât și pentru starea de sănătate a întregului organism. Te poți bucura în continuare de sărbători și de mâncarea delicioasă fără a-ți compromite zâmbetul alb. Haide să vedem împreună cum putem avea grijă în această perioadă de dinții noștri.

implanrt dentar Craiova, fatete dentare ceramice, aparat dentar Craiova

Se știe că anumite alimente și băuturi pătează dinţii. De exemplu, cafeaua şi vinul roşu conţin taninuri şi zahăr, care duc la decolorare, aşa că, vă recomandăm să le consumați cu moderaţie. Anumite alimente te pot ajuta să îți menții dinții albi. Consumați cât mai multe alimente vegetale crude și spălate în prealabil : gulie, morcov, țelină, măr, ceapă, usturoi etc, pentru că pe lângă aportul de vitamine, acestea realizează și o curățare mecanică a dinților.

Ce se poate întâmpla dacă nu respectăm o igienă orală corectă?

Cariile și sensibilitatea dentară sunt puternic influențate de alimentele pe care le consumăm și de cât de bine avem grijă de dinții noștri după. Problemele dentare sunt deseori cauzate de acumularea de placă și tartru, astfel, cariile reprezintă un risc atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Sfaturi pentru a combate problemele dentare în timpul sărbătorilor de iarnă

– Zahărul, inamicul numărul 1: Nu exagera cu bomboanele. Este destul de cunoscut faptul că excesul de zahăr este dăunător pentru sistemul dentar. Fiți atenți la băuturile răcoritoare carbogazoase, bomboanele lipicioase sau tari. Dacă vă răsfățați cu dulciuri, periați dinții și folosiți ața dentară la scurt timp după, pentru a elimina cantitatea de bacterii de pe dinți.
Includeți alimente sănătoase în timpul meselor de vacanță: În mod realist, veți dori să vă răsfățați puțin, pe lângă toate activitățile de vacanță, așa că, un fursec și o felie de cozonac nu ar trebui să provoace probleme. Cu toate acestea, asigurați-vă că includeți alimente, (ca de exemplu fructe, legume) care oferă zâmbetului dumneavoastră vitamine și siguranță.
– Nu neglijați rutina zilnică de igienă orală: La fel ca în restul anului, periajul și folosirea aței dentare de două ori pe zi este esențială pentru sănătatea dinților și a gingiilor. S-ar putea să nu fie la fel de distractiv sau la fel de interesant ca restul activităților din timpul vacanței, dar profitați de această oportunitate prin faptul că nu aveți programul foarte încărcat. Cu toate acestea, pentru a avea grijă de zâmbetul dumneavoastră, igiena orală trebuie să fie în fruntea listei de priorități.
– Evitați consumul regulat și des de carbohidrați: Prezent în chips-uri, snacks-uri, sucuri acidulate etc, toate acestea pot provoca leziuni la nivelul mucoasei bucale.
– Nu vă folosiți dinții pentru a deschide cadouri: La fel ca folosirea dinților pentru a deschide cojile de nucă, sau orice alt obiect, folosirea dinților pentru a deschide cadouri poate fi dăunătoare. Evitați să tăiați panglica sau banda cu dinții.
– Optați pentru băuturi mai deschise: Sucurile de culoare închisă și vinul roșu pot provoca colorații pentru dinți. Evitarea băuturilor mai închise la culoare și optarea pentru băuturi mai ușoare sau limpezi vă poate ajuta ca dinții să rămână albi mai mult timp.
– Prioritizează controalele stomatologice înainte de sărbători: Știați că controalele stomatologice ar trebui să aibă loc la fiecare șase luni? Cu toate acestea, asigurați-vă că dantura dumneavoastră este în siguranță înainte de a intervenii probleme. Programează-te înainte cu aproximativ trei săptămâni la medicul stomatolog, prevenția este cea mai potrivită.
– Dacă apar dureri dentare, apelează la soluții medicamentoase: O posibilă infecție îți poate cauza complicații și dureri. Dacă în perioada sărbătorilor intervin probleme dentare, încearcă să ameliorezi durerea cu analgezice sau antiinflamatoare, până în momentul în care poți ajunge la un cabinet stomatologic. Foarte important, dacă durerile continuă chiar și după ce ai luat medicamente, mergi la urgențe, orice problemă dentară amânată se poate complica și poate provoca costuri și tratamente mult mai extinse.

implanrt dentar Craiova, fatete dentare ceramice, aparat dentar Craiova

Acum că am discutat despre cum să evităm anumite alimente ce pot provoca probleme, sperăm să le puneți în practică și în restul anului. Clinica CriniDent este mereu aici pentru dumneavoastră, sfaturi, informații, dar și sprijin dentar. La clinica CriniDent problemele dentare au mereu o rezolvare. Pentru că – “zâmbetul tău contează!”

Echipa CriniDent

www.crinident.ro

implanrt dentar Craiova, fatete dentare ceramice, aparat dentar Craiova

# fatete dentare Craiova # coroane dentare # fațetă ceramică # fațete Emax # sigilare dentara Craiova # sigilare dentara copii # protetica dentara Craiova # proteze scheletate Craiova # proteze dentare Craiova # sinus lifting Craiova # chirurgie orală Craiova # terapie laser Craiova # laser stomatologic Craiova # tratament laser parodontoza # igiena dentara # igiena aparatului dentar # recomandări aparate dentare # miniimplanturi ortodontice # tratamente de canal Craiova # tratamente endodontice CriniDent Craiova # frica de dentist # dentist Craiova # sterilizare instrumente sotmaologice # parodontoză # parodontită # cauze boala parodontală # simptome parodontită # proteze dentare # parodontologie # gingivită # tratament parodontoză # proteze dentare # protetică dentară Craiova # detartraj cu ultrasunete # profilaxie dentară # aparate dentare # aparate ortodontice # ortodonție #albire dentară # albirea dinților Craiova # fațete dentare # clinică stomatologie CriniDent # estetică dentară # implanturi dentare # implantologie # obturații estetice  # inlay/onlay/overlay # chirurgie orală # chirurgie dento-alveolară

Website-uri partenere

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Medica Marketing – promovare pentru spitale și clinici medicale

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

 

Lasă un comentariu

(Comentarii)