recomandă CriniDent:

Google și Facebook

sigilare dentara Craiova

Sigilare dentară! Mai puține carii!

Ce este sigilarea dentară și cum îmbunătățește acest tratament sănătatea dinților copiilor?

Sigilarea dentară este o tehnică de prevenție a cariei indicată atât în cazul dinților temporari / de lapte, cât și în cazul dinților definitivi.

Materialul folosit pentru sigilare este o rășina fotopolimerizabilă , care poate avea culoarea dintelui, sau  poate fi colorată în culori vesele care să încânte copiii (roz, albastru, verde, portocaliu). Acest material se aplică pe suprafețele ocluzale (pe care se mestecă), în șanțuri și fosete pentru a le elimina retențiile, acestea fiind primele locuri unde apare caria dentară. Odată ce șanțurile sunt închise, resturile alimentare și placa bacteriană sunt mai ușor de îndepărtat iar dintele este astfel mult mai bine protejat împotriva cariilor.

Este sigilarea dentară o procedură medicală invazivă sau dureroasă?

Tehnica de sigilare este neinvazivă, nu afectează dintele, nu necesită anestezie, se realizează într-un timp foarte scurt – ceea ce oferă mai mult confort copilului. Sigilările dentare se efectuează de obicei pe suprafețele molarilor și premolarilor, aceștia fiind dinții care prezintă un relief ocluzal mai proeminent, aceștia fiind predispuși la apariția cariilor, pentru că favorizează acumularea plăcii bacteriene. Este de preferat ca sigilările dentare să se facă la scurt timp după erupție, dar pot fi realizate și mai târziu, dacă dinții nu au fost afectați de carii.

sigilare dentara Craiova

La ce vârstă recomandăm sigilarea dentară?

Vârsta optimă pentru tratamentul cu sigilări dentare este de 3-4 ani în cazul dinților temporari, 6-7 ani pentru molarul prim permanent și 11-13 ani pentru premolari și molarul II.

Cât timp este eficient tratamentul de sigilare dentară?

Sigilarea dentară poate să reziste câțiva ani, însă fiind folosit un adeziv pentru prinderea materialului de sigilare, fără a fi necesară realizarea unei cavități, sigilarea se poate desprinde din cauza alimentelor lipicioase cum este guma de mestecat, jeleurile, caramelele etc. Igiena dentară este de asemenea un factor important în durabilitatea sigilării.

Recomandăm vizitele la medicul stomatolog  la interval de 6 luni, când sigilările existente sunt verificate și se pot completa dacă este cazul.

dr Delia Popescu @ clinica stomatologica CriniDent Craiova

Dr. Delia Popescu
medic dentist
www.crinident.ro

#sigilare dentara Craiova #sigilare dentara copii #protetica dentara Criova #proteze scheletate Criova #proteze dentare Craiova #sinus lifting Craiova #chirurgie orală Craiova #terapie laser Craiova #laser stomatologic Craiova #tratament laser parodontoza #igiena dentara #igiena aparatului dentar #recomandari aparate dentare #miniimplanturi ortodontice #orto-implanturi #tratamente de canal Craiova #tratamente endodontice CriniDent Craiova #frica de stomatolog #sterilizare instrumente sotmaologice #parodontoză #parodontită #cauze boala parodontală #simptome parodontită #proteze dentare #parodontologie #gingivită #tratament parodontoză #proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații  #inlay/onlay/overlay #stomatologie Craiova #cabinet stomatologic CriniDent Craiova #clinică stomatologică CriniDent

LINK-URI UTILE, WEBSITE-URI PARTENERE:

#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuae 360 Dental3DTour
#dermamarketing
#promovare chirurgie estetica
#promovare clinica dermatologie
#verdemag
#magazin produse naturiste

Lasă un comentariu

(Comentarii)