Tratament endodontic la microscop, fără durere
Tratamentul endodontic presupune curățarea canalelor radiculare, dezinfectarea lor și obturarea definitivă (obturație radiculară). Odată cu infectarea camerei pulpare suntem predispuși la pierderea dinților și la deformarea osului maxilar. Acest proces de salvare a dinților (acolo unde este posibil) prin îndepărtarea precisă a nervului afectat este cea mai bună decizie.
Când este nevoie de un tratament de canal?
- Infecție: Tratamentul de canal este indicat atunci când partea interioară, moale a unui dinte, cunoscută sub numele de pulpă, este rănită, inflamată sau infectată.
- Fractură: Dintele a suferit o fractură ce implică și camera pulpară (nervul).
- În anumite cazuri când se șlefuiește un dinte în scop protetic (în cazul în care se realizează o coroană pe el).
- Dacă, în timpul unui tratament dentar se deschide accidental camera pulpară.
- Cauzele comune de deteriorare a pulpei pot fi: degradarea profundă din cauza cavității netratate; mai multe proceduri dentare pe același dinte sau chiar și o fisură dentară.
Cine realizează tratamentul endodontic la clinica de stomatologie CriniDent din Craiova?
Tratamentul de canal este realizat de către medicul specialist endodont. Prin intermediul radiografiilor dentare efectuate înainte și după intervenție, medicul va putea urmării procesul tratamentului.
Care sunt etapele tratamentului endodontic?
Fie că vorbim despre o simplă consultație sau de un tratament endodontic, stabilirea necesității unui tratament specific se efectuează cu o radiografie panoramică sau în cazul nostru retroalveolară (la dintele respectiv).
Tratamentul este inițiat de efectuarea anesteziei. Prima etapă este curățarea canalelor dentare prin izolarea dintelui cu digă şi realizarea cavității de acces în camera pulpară. Se îndepărtează toate țesuturile cariate și infectate până se ajunge la țesuturile sănătoase. Se îndepărtează pulpa (nervul) din interiorul dintelui (a camerei pulpare) și de pe canalele radiculare. După care se obturează canalele radiculare, iar în final se umple fiecare canal unde a fost nerv (țesut pulpar) cu un material biocompatibil. Astfel se previne reinfectarea. Ultimul pas este obturarea dintelui și acoperirea cu o posibilă coroană dentară.
Tratamentul de canal se realizează în clinica CriniDent de către medicii noștri specialiști cu ajutorul microscopului dentar, pentru a avea cele mai mari șanse de reușită. Îngrijirea orală trebuie să continue și acasă de către pacient pentru a-i asigura dintelui o durată de viață cât mai lungă.
Ce este bine de știut după procedură (tratament de canal)?
- La sfârșitul tratamentului de canal pot apărea mici dureri care se pot calma cu analgezice.
- Dacă disconfortul este unul sever sau durează mai mult de câteva zile se recomandă imediat un control.
- Consumă alimente moi și redu cantitatea de alimente și băuturi dulci.
- Curăță dinții în mod regulat pentru a-i menține sănătoși și fără infecții.
Avantajele unui tratament endodontic la microscop
- Eliminarea infecției: primul și cel mai important avantaj este îndepărtarea unei posibile complicații care se poate transforma în pierderea dintelui.
- Vizibilitate foarte bună: medicul specialist endodont se poate concentra foarte bine datorită vizibilității pe care o are în timpul manoperelor.
- Microscopul utilizat în stomatologie oferă o imagine mărită și clară a câmpului de lucru, astfel încât se pot observa până și microfracturile sau canalele secundare imposibil de văzut fără acest dispozitiv.
- Salvarea dintelui: cu acest tratament practic pierderea dintelui este prevenită fără a schimba legătura dintre rădăcina dintelui și maxilar.
- Bacteriile nu mai pot pătrunde din cavitatea bucală în dinte, iar canalele sunt menținute curate și uscate.
- Fără durere: în cele mai multe cazuri, în timpul procedurii se aplică anestezie locală.
Majoritatea tratamentelor de canal au un mare succes. Respectă controalele periodice și măsurile de igienă orală riguroasă. Tu însuți contribui decisiv la succesul tratamentelor efectuate și menținerea sănătății dentare.
Dr. Oanca Vanca
medic dentist, specialist endodonție
#fatete dentare Craiova #coroane dentare #fațetă ceramică #fațete Emax #sigilare dentara Craiova #sigilare dentara copii #protetica dentara Craiova #proteze scheletate Craiova #proteze dentare Craiova #sinus lifting Craiova #chirurgie orală Craiova #terapie laser Craiova #laser stomatologic Craiova #tratament laser parodontoza #igiena dentara #igiena aparatului dentar #recomandări aparate dentare #miniimplanturi ortodontice #tratamente de canal Craiova #tratamente endodontice CriniDent Craiova #frica de dentist #dentist Craiova #sterilizare instrumente sotmaologice #parodontoză #parodontită #cauze boala parodontală #simptome parodontită #proteze dentare #parodontologie #gingivită #tratament parodontoză #proteze dentare #protetică dentară Craiova #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #albirea dinților Craiova #fațete dentare #clinică stomatologie CriniDent #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații estetice #inlay/onlay/overlay #chirurgie orală #chirurgie dento-alveolară
–
Website-uri partenere
- Cristian Nicolae Inspiration
- CityDent
- Vladenta
- Banca Transilvania
- Dental Marketing
- Derma Marketing
- Medica Marketing
Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară
- strategie marketing medicină dentară
- promovare Facebook, Instagram, Tik Tok stomatologie
- dental web design wesbite stomatologie – website-uri medicină dentară
- branding stomatologie – dental branding, logo + identitate stomatologie
- tururi virtuae 360 Dental3DTour – prezentări interactive 360 grade, clinici de medicină dentară.
Medica Marketing – promovare pentru spitale și clinici medicale
Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare
Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară
- cursuri LIVE de marketing pentru dentiști
- cursuri ONLINE de promovare: Dental Education MK.1 – curs marketing pentru dentiști antreprenori și manageri clinici dentare
Lasă un comentariu
(Comentarii)