recomandă CriniDent:

Google și Facebook

tratament parodontoza Craiova - boala parodontala

Tipuri de parodontită. Cauze și posibilități de tratament la clinica CriniDent

Boala parodontală reprezintă un set de boli inflamatorii care afectează țesutul gingival din preajma dinților. Există mai multe tipuri diferite de parodontită, gingivita este un stadiu incipient al bolii parodontale, fiind momentul acela când gingiile sunt umflate, roșii și sângerează. În stadiul mai grav avem parodontita, ea este vizibilă prin retragerea gingiilor de pe dinți, iar aceștia pot să se clatine sau să cadă.

tratament parodontoza Craiova - boala parodontala

Ce este gingivita mai exact?

Gingivita este în principiu o inflamație dureroasă a gingiilor, ca urmare a acumulării plăcii bacteriene la nivelul danturii. Este o problemă frecvent întâlnită ce afectează majoritatea adulților la un moment dat în viață. Gingivita este provocată de obicei de infecțiile bacteriene, mai poate apărea în urma unei infecții bacteriene, virale sau fungice.

Ce este parodontita?

Parodontita de obicei se prezintă ca o agravare a gingivitei fiind al doilea și cel mai sever stadiu al afecțiunii gingivale. Parodontita este cunoscută popular și ca parodontoză, reprezentând inflamația parodonțiului, ligamentul periodontal, gingia, cementul și osul alveolar.

tratament parodontoza Craiova - boala parodontala

Tipuri de parodontită

  • Parodontita cronică: Aceasta se manifestă frecvent, afectând mai ales adulții, însă poate apărea chiar și la copii. Acest tip de parodontită este cauzat de acumularea plăcii bacteriene și implică o deteriorare lentă care se înrăutățește în timp. Simptomele exacte sunt inflamația țesuturilor gingivale care susțin dinții și pierderea densității osului în care se află dinții.
  • Parodontita agresivă: Aceasta mai este numită și progresia rapidă a parodontitei, deoarece țesutul gingival (acele structuri care mențin dinții pe poziție fixă) și distrugerea osului progresează într-un ritm alert. Parodontita agresivă are o evoluție caracterizată prin perioade alternative de activitate. Uneori nu prezintă simptome, iar gingia are un aspect roz, aparent sănătos, tocmai de aceea este foarte important să se realizeze o investigație denumită parodontometrie.
  • Boala parodontală necrotizantă: Acest tip de boală parodontală apare cel mai des în cazul pacienților care suferă de anumite boli sistemice. Necroza reprezintă moartea țesuturilor vii, aceasta în boala parodontală afectează țesuturile gingivale, ligamentele parodontale și osul alveolar, ceea ce duce la o infecție severă.

Cauzele parodontitei

Parodontita apare în momentul în care inflamația gingiilor (gingivita), cu tartru sever sub marginile gingivale nu a fost tratată la timp. Parodontita poate fi prezentă la pacienții cu boli sistemice ca de exemplu: diabetul, leucemia, deficitul de vitamina C, Sindromul Down și glicogenoza.

Tratament parodontită la clinica stomatologică CriniDent din Craiova

Boala parodontală nu poate fi vindecată complet cu un singur tratament, însă prin diferite intervenții medicul specialist parodontolog de la clinica dentară CriniDent ddin Craiova, poate realiza stoparea din evoluție a acesteia. Prin efectuarea unui detartraj și a unui periaj dentar profesional medicul poate îndepărta tartrul și bacteriile de pe suprafața dinților și de sub gingie folosind instrumente, laser sau dispozitiv cu ultrasunete. După întreaga procedură urmează chiuretajul subgingival în câmp închis, în care se introduc, între gingie și dinte, instrumente fine, cu ajutorul cărora se scoate infecția și tartrul din zona afectată.

Dacă suferiți de parodontită în stadiu avansat, tratamentul poate necesita o intervenție chirurgicală dentară, cu ajutorul celor mai non-invazive proceduri de chirurgie dentară, cum ar fi: adiția osoasă, această procedură este efectuată atunci când parodontita a distrus osul din jurul rădăcinii dintelui. Mai avem chiuretajul subgingival în câmp deschis, acesta este indicat în formele severe de îmbolnăvire parodontală, pentru pungile parodontale foarte adânci. Astfel, se va expune osul și rădăcinile dinților pentru a permite o mai bună curățare prin îndepărtarea țesuturilor inflamate și necrozate. În final avem terapia cu laser, aici este important să punctăm faptul că, laserul dentar nu înlocuiește procedura clasică de chiuretaj, acesta doar completează planul de tratament necesar. Cu ajutorul laserului dentar medicul stomatolog specialist parodontolog decontaminează zona respectivă și scade la minim șansele de reapariție a bolii parodontale.

La clinica stomatologică CriniDent din Craiova, zâmbetul tău este prioritatea noastră.

Andrada Dilof @ clinica CriniDent Craiova

Dr. Andrada Dilof
medic dentist stomatologie generală, rezident parodontologie

tratament parodontoza Craiova - boala parodontala

# fatete dentare Craiova # coroane dentare # fațetă ceramică # fațete Emax # sigilare dentara Craiova # sigilare dentara copii # protetica dentara Craiova # proteze scheletate Craiova # proteze dentare Craiova # sinus lifting Craiova # chirurgie orală Craiova # terapie laser Craiova # laser stomatologic Craiova # tratament laser parodontoza # igiena dentara # igiena aparatului dentar # recomandări aparate dentare # miniimplanturi ortodontice # tratamente de canal Craiova # tratamente endodontice CriniDent Craiova # frica de dentist # dentist Craiova # sterilizare instrumente sotmaologice # parodontoză # parodontită # cauze boala parodontală # simptome parodontită # proteze dentare # parodontologie # gingivită # tratament parodontoză # proteze dentare # protetică dentară Craiova # detartraj cu ultrasunete # profilaxie dentară # aparate dentare # aparate ortodontice # ortodonție #albire dentară # albirea dinților Craiova # fațete dentare # clinică stomatologie CriniDent # estetică dentară # implanturi dentare # implantologie # obturații estetice  # inlay/onlay/overlay # chirurgie orală # chirurgie dento-alveolară

Website-uri partenere

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Medica Marketing – promovare pentru spitale și clinici medicale

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Lasă un comentariu

(Comentarii)