recomandă CriniDent:

Google și Facebook

sinus lifting Craiova, chirurgie dento-alveolara

Despre procedura de chirurgie dento-alveolară SINUS LIFTING, cu Dr Simona Corodescu

Dr. Simona Corodescu, medic specialist de chirurgie dento-alveolară la clinica stomatologică CriniDent din Craiova, ne vorbește despre procedura de chirurgie sinus lifting sau, altfel spus elevarea membranei sinusale.

Ce este sinus lifting-ul?

Este o intervenție chirurgicală necesară pentru a asigura inserarea implanturilor dentare, din zona molară și premolară maxilară, în condiții optime, atunci când nu există o înălțime suficientă a osului în această zonă.

Sinusurile maxilare sunt două cavități situate de-o parte și de alta a nasului, în grosimea osului maxilar și deasupra rădăcinilor dinților superiori premolari, molari, uneori canini. Aceste cavități sunt tapetate de o membrană subțire, denumită membrană sinusală sau membrană Schneider.

sinus lifting Craiova, chirurgie dento-alveolara

Ce presupune intervenția chirurgicală de sinus lifting?

Practic, intervenția presupune adiția de os inferior și sub membrana sinusală. Pentru a face loc osului, membrana Schneider se decolează și se ridică, spațiul rămas fiind ocupat de materiale de adiție. Osul utilizat într-un sinus lifting provine fie din propriul corp (osul pacientului, autogrefele), fie de la indivizi din aceeași specie (os uman prelucrat, alogrefele), fie de la indivizi din altă specie (os animal, os bovin, xenogrefele). În cazul în care se folosește os propriu, acesta se recoltează din cavitatea orală sau de la nivelul altor zone din corp (tibie, creastă iliacă, etc). De cele mai multe ori, pentru a evita disconfortul pacientului și având rezultate similare cu autogrefele, se optează pentru alogrefe sau xenogrefe.

sinus lifting Craiova, chirurgie dento-alveolara

Operația este realizată de către un medic specialist în chirurgie dento-alveolară sau chirurgie oro-maxilo-facială.

Intervenția chirurgicala este precedată de o serie de examene paraclinice, pentru ca medicul chirurg să poată analiza anatomia și să aprecieze cantitatea de os necesară. Există investigații de baza precum radiografia panoramică care oferă o imagine de ansamblu și CT-ul (tomografia computerizată) pentru o imagine în detaliu a structurii și densității osoase.

sinus lifting Craiova, chirurgie dento-alveolara

Ce se întâmplă după intervenția chirurgicală?

După intervenția chirurgicală de sinus lifting, indicațiile sunt similare cu cele ale unei extracții simple precum și câteva indicații postoperatorii foarte importante:

  • medicul stomatolog va prescrie pacientului un decongestiv nazal, precum și medicamente antibiotice și antiinflamatoare, mulți pacienți având doar un mic disconfort în urma intervenției;
  • evitarea variațiilor presionale intra-sinusale (se evita fumatul, băutul cu paiul, suflatul nasului, strănutul) timp de 3-4 săptămâni;
  • firele de sutură se îndepărtează după o perioada de 10-14 zile postoperator, iar apoi trebuie să aștepte o perioadă de 6-9 luni pentru ca osul să se integreze complet.

Sinus lifting-ul a devenit comun în ultimii 15 ani, mulți oameni beneficiind de implanturi dentare datorită acestei proceduri chirurgicale.

dr Simona Corodescu - stomatolog / dentist @ clinica CriniDent Craiova

Dr. Simona Corodescu
medic dentist, specialist în implantologie orală și chirurgie dento-alveolară
www.crinident.ro

#odondectomie Craiova #sigilare dentara Craiova #sigilare dentara copii #protetica dentara Craiova #proteze scheletate Craiova #proteze dentare Craiova #sinus lifting Craiova #chirurgie orală Craiova #terapie laser Craiova #laser stomatologic Craiova #tratament laser parodontoza #igiena dentara #igiena aparatului dentar #recomandări aparate dentare #miniimplanturi ortodontice #orto-implanturi #tratamente de canal Craiova #tratamente endodontice CriniDent Craiova #frica de stomatolog #sterilizare instrumente sotmaologice #parodontoză #parodontită #cauze boala parodontală #simptome parodontită #proteze dentare #parodontologie #gingivită #tratament parodontoză #proteze dentare #protetică dentară #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #fațete dentare #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații  #inlay/onlay/overlay #stomatologie Craiova #cabinet stomatologic CriniDent Craiova #clinică stomatologică CriniDent #chirurgie dento-alveolară

WEBSITE-URI PARTENERE

Cristian Nicolae Inspiration
CityDent
Vladenta
Banca Transilvania
Dental Marketing
strategie marketing medicina dentara
promovare Facebook pentru stomatologie
dental web design wesbite stomatologie
optimizare SEO website stomatologie
branding stomatologie
tururi virtuae 360 Dental3DTour
dermamarketing
promovare chirurgie estetica
promovare clinici chirurgie estetică
cursuri marketing & promovare pentru dentisti
dental education

Lasă un comentariu

(Comentarii)