recomandă CriniDent:

Google și Facebook

coroane dentare Craiova, protetica dentara

Care sunt cele mai frecvente întrebări întâlnite despre coroanele dentare?

Coroanele dentare reprezintă soluții personalizate de restaurare protetică, concepute pentru a acoperi și înveli un dinte existent. Acestea au multiple scopuri, inclusiv protejarea unui dinte slăbit sau deteriorat, îmbunătățirea esteticii dentare și restabilirea funcționalității normale a dintelui. Coroanele dentare pot fi fabricate din diferite materiale, cum ar fi ceramică, porțelan, metal sau o combinație a acestora, în funcție de nevoile individuale ale pacientului. În acest articol dezbatem cele mai întâlnite întrebări despre coroanele dentare.

coroane dentare Craiova, protetica dentara

De ce să aleg coroana dentară?

  • Restaurarea structurii dentare: Coroanele dentare sunt utilizate pentru a acoperi și proteja dinții deteriorați sau slăbiți. Ele pot restabili structura și funcționalitatea dintelui, permițând pacientului să mestece și să vorbească normal.
  • Îmbunătățirea aspectului estetic: Coroanele dentare pot fi folosite pentru a îmbunătăți aspectul estetic al dinților. Ele pot corecta probleme precum decolorarea, forma inestetică sau spațiile mari dintre dinți, oferind un zâmbet mai plăcut și uniform.
  • Repararea dinților fisurați sau fracturați: Dacă un dinte are o fisură sau o fractură, o coroană dentară poate furniza suport suplimentar și protecție, prevenind ruperea ulterioară a dintelui.
  • Protecția pentru dinții tratați endodontic: După un tratament de canal, dintelui îi poate lipsi o parte semnificativă din structură. O coroană dentară poate oferi protecție suplimentară, prevenind fracturile și prelungind durata de viață a dintelui tratat.
  • Înlocuirea coroanelor vechi sau deteriorate: Dacă aveți deja coroane dentare vechi sau deteriorate, înlocuirea acestora poate fi necesară pentru a menține sănătatea orală.
  • Compatibilitatea cu implanturile dentare: Coroanele dentare sunt adesea utilizate pentru a acoperi implanturile dentare, înlocuind astfel dinții lipsă.

Ce se întâmplă la prima ședință?

La consultul general pentru coroane dentare, medicul dentist va efectua o evaluare detaliată a sănătății orale și va stabili dacă coroanele dentare sunt o opțiune potrivită pentru tine.

Tot ceea ce trebuie să faci este să te programezi la un consult și să îți faci înainte o radiografie panoramică pentru a reuși ca medicul dentist să creez un plan de tratament corect.

coroana zirconiu Craiova, proteza dentara totala

Se vor vedea diferențe între dinții naturali și coroanele dentare?

Aspectul coroanei dentare poate fluctua în funcție de materialul utilizat în confecționare și de calitatea lucrării stomatologice. De exemplu, coroanele dentare realizate din ceramică sau porțelan pot conferi o estetică remarcabilă, imitând cu fidelitate aspectul dinților naturali. Aceste coroane sunt proiectate să se potrivească cât mai armonios cu dinții naturali în ceea ce privește culoarea, forma și dimensiunea. Cu toate acestea, este posibil să existe o ușoară diferență de nuanță față de dinții naturali în anumite condiții de iluminare sau în fotografii.

Coroane dentare sau implanturi dentare: Cum să iau decizia potrivită?

Mulți pacienți se confruntă cu întrebarea privind alegerea dintre coroanele dentare și implanturile dentare. Răspunsul depinde în mare măsură de starea actuală a dinților naturali. Dacă aceștia au fost supuși tratamentului de canal (cu nervul scos), prezintă carii extinse sau sunt deja prevăzuți cu coroane vechi, este posibil să fie justificată utilizarea lor ca suport pentru lucrări dentare. În schimb, atunci când dinții naturali sunt sănătoși, fără carii și cu nervul intact, beneficiile unui implant dentar devin indiscutabil superioare.

Decizia finală depinde de evaluarea individuală a situației tale dentare și de discuții detaliate cu medicul tău stomatolog.

Coroanele dentare trebuie curățate cu o periuță clasică sau electrică?

Mai important decât tipul periuței utilizate este tehnica și precizia periajului. Recomandarea principală este să utilizezi o periuță electrică și, dacă este posibil, și un irigator bucal, în special în cazul lucrărilor protetice. Este important de menționat că periuța electrică nu afectează coroana dentară.

Cum ar trebui să procedez în cazul în care coroana dentară se desprinde de pe dinte?

Primul pas este să îndepărtați coroana dentară din cavitatea orală pentru a evita riscul de înghițire accidentală sau alte complicații. Următorul pas este să sunați la clinica stomatologică și să vă programați pentru o vizită la medicul dentist. La telefon, explicați detaliat situația și furnizați cât mai multe informații posibile. Personalul clinicii va face tot posibilul pentru a vă programa cât mai rapid, probabil în aceeași zi sau în zilele următoare.

Te așteptăm la clinica CriniDent – aici zâmbetul tău contează.

dr Anca Diaconu, specialist protetica dentara @ CriniDent - stomatologie Craiova

Dr. Anca Diaconu
medic dentist, specialist protetică dentară

coroana zirconiu Craiova, proteza dentara totala

TRATAMENTE DENTARE CRAIOVA
fatete dentare Craiovacoroane dentare, fațetă ceramicăfațete Emaxsigilare dentara Craiova, sigilare dentara copii, protetica dentara Craiova, proteze scheletate Craiova, proteze dentare Craiovasinus lifting Craiova, chirurgie orală Craiova, terapie laser Craiova, laser stomatologic Craiova, tratament laser parodontoza, igiena dentaraigiena aparatului dentar, recomandări aparate dentare, miniimplanturi ortodontice, tratamente de canal Craiovatratamente endodontice CriniDent Craiova, frica de dentist, dentist Craiova, sterilizare instrumente sotmaologice, parodontoză, parodontită, cauze boala parodontală, simptome parodontită, proteze dentareparodontologie, gingivită, tratament parodontoză, proteze dentare, protetică dentară Craiova, detartraj cu ultrasuneteprofilaxie dentară, aparate dentare, aparate ortodontice, ortodonțiealbire dentarăalbirea dinților Craiova, fațete dentare, clinică stomatologie CriniDent, estetică dentară, implanturi dentare, implantologie, obturații estetice, inlay/onlay/overlaychirurgie orală, chirurgie dento-alveolară
WEBSITE-URI PARTENERE
Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară
Medica Marketing – promovare pentru spitale și clinici medicale
Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare
Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară
#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara 
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuae 360 Dental3DTour

Lasă un comentariu

(Comentarii)