recomandă CriniDent:

Google și Facebook

implant dentar Craiova, clinica implantologie, chirurgie orala Craiova

Descoperă avantajele implanturilor dentare: Soluția modernă pentru zâmbete perfecte

În lumea medicinei dentare, implanturile dentare au devenit o soluție de referință pentru înlocuirea dinților lipsă sau deteriorați. Pentru mulți pacienți, acestea reprezintă nu doar o modalitate de a-și recăpăta zâmbetul, ci și o investiție în sănătatea orală pe termen lung. În acest articol, vom discuta detaliile și beneficiile implantologiei dentare, pentru a înțelege mai bine de ce este atât de apreciată în domeniul stomatologiei moderne.

Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt dispozitive chirurgicale utilizate pentru a înlocui rădăcinile dentare lipsă și pentru a susține coroane dentare, punți sau proteze dentare. Acestea sunt fabricate din materiale biocompatibile, cum ar fi titanul, și sunt inserate în osul maxilarului sau mandibulei, de către medicul dentist specialist în implantologie, prin intervenție chirurgicală.

implant dentar Craiova, clinica implantologie, chirurgie orala Craiova

 

Ce avataje oferă implanturile dentare?

  • Stabilitate și durabilitate: Implanturile dentare oferă o stabilitate de neegalat, simțindu-se și funcționând ca dinții naturali. Acestea sunt proiectate să reziste ani întregi, cu o îngrijire adecvată.
  • Rezistență la dezvoltarea cariilor: Spre deosebire de dinții naturali sau alte opțiuni de înlocuire, cum ar fi punțile dentare, implanturile nu sunt susceptibile la carii.
  • Menținerea structurii osoase: Atunci când un dinte este pierdut, osul din jurul zonei respective începe să se atrofieze în timp. Implanturile dentare previn acest lucru prin stimularea osului și menținerea integrității structurale a maxilarului sau mandibulei.
  • Restaurarea funcției de mestecare: Implanturile dentare oferă o funcționalitate similară cu cea a dinților naturali, permițând pacienților să mestece și să muște cu încredere, fără a fi limitați de o proteză mobilă sau de alte opțiuni de înlocuire.
  • Aspect natural și estetică impecabilă: Implanturile dentare sunt proiectate pentru a se integra perfect în zâmbetul și aspectul facial al pacientului. Acestea sunt personalizate pentru a se potrivi în mod ideal cu culoarea, forma și dimensiunea dinților naturali.
  • Îmbunătățirea stimei de sine: Recăpătarea unui zâmbet complet și frumos poate avea un impact semnificativ asupra stimei de sine a unei persoane. Implanturile dentare oferă pacienților posibilitatea de a se simți încrezători în aspectul lor și în capacitatea lor de a comunica și de a interacționa cu ceilalți.

implant dentar Craiova, clinica implantologie, chirurgie orala Craiova

 

Procesul de tratament cu implant dentar

Tratamentul cu implanturi dentare este un proces complex și bine structurat, care necesită atenție pentru a asigura succesul și durabilitatea tratamentului. Iată mai detaliat fiecare etapă a acestui proces:

  • Evaluarea inițială și planificarea tratamentului: Primul pas constă într-o evaluare detaliată a stării de sănătate orală a pacientului. Acest lucru implică examinarea clinică a cavității bucale, radiografii și, uneori, scanări CT pentru a evalua calitatea și cantitatea de os disponibil pentru inserare. Pe baza acestor informații, medicul dentist va elabora un plan de tratament personalizat, luând în considerare nevoile și obiectivele specifice ale fiecărui pacient.
  • Intervenția chirurgicală pentru inserarea implantului: După ce planul de tratament este stabilit, urmează etapa intervenției chirurgicale propriu-zise. Această procedură se desfășoară sub anestezie locală și poate implica incizia gingiei pentru a expune osul maxilarului sau mandibulei. Apoi, un orificiu este creat în os pentru a insera implantul dentar în poziția dorită. După inserare, gingia este suturată, iar pacientul intră în perioada de vindecare.
  • Perioada de vindecare și osteointegrare: Odată ce implantul este inserat în os, începe procesul de osteointegrare, în care osul natural crește și se integrează strâns cu suprafața implantului. Această etapă poate dura câteva luni și este esențială pentru stabilizarea și solidificarea implantului în os. În timpul acestei perioade, pacientul poate purta temporar o proteză dentară provizorie pentru a menține estetica și funcționalitatea.
  • Montarea coroanei dentare sau a lucrării protetice: Odată ce osteointegrarea este completă și implantul este stabilizat în os, urmează etapa finală a tratamentului – montarea coroanei dentare sau a lucrării protetice pe implant. Această coroană dentară sau lucrare protetică este confecționată după măsurile precise ale danturii pacientului și este fixată ferm pe implant, oferind astfel un zâmbet complet și funcționalitate restaurată.

Pentru mai multe informații și pentru a discuta dacă implanturile dentare sunt potrivite pentru dumneavoastră, nu ezitați să contactați clinica noastră dentară,  CriniDent, pentru o consultație personalizată. Echipa noastră vă stă la dispoziție pentru a vă ajuta să obțineți zâmbetul pe care îl meritați. Pentru că zâmebtul tău contează!

Dr Cristiana Nicolae, clinica stomatologie CriniDent Craiova

Dr. Cristiana Nicolae

medic dentist, specialist implantologie / estetică dentară

implant dentar Craiova, clinica implantologie, chirurgie orala Craiova

TRATAMENTE DENTARE CRAIOVA
fatete dentare Craiovacoroane dentare, fațetă ceramicăfațete Emaxsigilare dentara Craiova, sigilare dentara copii, protetica dentara Craiova, proteze scheletate Craiova, proteze dentare Craiovasinus lifting Craiova, chirurgie orală Craiova, terapie laser Craiova, laser stomatologic Craiova, tratament laser parodontoza, igiena dentaraigiena aparatului dentar, recomandări aparate dentare, miniimplanturi ortodontice, tratamente de canal Craiovatratamente endodontice CriniDent Craiova, frica de dentist, dentist Craiova, sterilizare instrumente sotmaologice, parodontoză, parodontită, cauze boala parodontală, simptome parodontită, proteze dentareparodontologie, gingivită, tratament parodontoză, proteze dentare, protetică dentară Craiova, detartraj cu ultrasuneteprofilaxie dentară, aparate dentare, aparate ortodontice, ortodonțiealbire dentarăalbirea dinților Craiova, fațete dentare, clinică stomatologie CriniDent, estetică dentară, implanturi dentare, implantologie, obturații estetice, inlay/onlay/overlaychirurgie orală, chirurgie dento-alveolară
WEBSITE-URI PARTENERE
Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară
Medica Marketing – promovare pentru spitale și clinici medicale
Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare
Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară
#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara 
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuae 360 Dental3DTour

Lasă un comentariu

(Comentarii)