recomandă CriniDent:

Google și Facebook

implanr dentar Craiova, Fast and Fixed, all-on-4, all-on-6

Ce trebuie să știi înainte și după intervenția cu implant dentar?

Un implant dentar este o rădăcină artificială utilizată pentru a înlocui un dinte lipsă sau deteriorat. Acesta constă într-un șurub de titan sau alt material biocompatibil care este inserat în osul maxilarului sau mandibulei și servește ca o ancoră pentru o coroană dentară, o punte sau o proteză dentară.

 

Cum să ne pregătim înainte de inserarea unui implant dentar?

Pregătirea pentru intervenția de inserare a unui implant dentar este esențială pentru a evita complicatiile și pentru a asigura succesul procedurii.

Cu o zi înainte de intervenție, începeți tratamentul cu antibiotice prescris de medicul specialist în implantologie, continuând acest tratament și după operație. Optați pentru o dietă ușoară. Înainte de operație, luați un medicament antiinflamator conform recomandării medicului dentist.

implanr dentar Craiova, Fast and Fixed, all-on-4, all-on-6

 

După operația de implant dentar sunt esențiale următoarele recomandări pentru o recuperare optimă:

  • Se aplică gheață pe obrazul din zona operată în primele ore după intervenție pentru a reduce inflamația.
  • În primele 3-4 zile de după operație, se recomandă administrarea unui medicament antiinflamator sau analgezic, alături de antibiotice, doar conform indicațiilor medicului.
  • Evitați alimentele și băuturile fierbinți, dure sau care ar putea rămâne între dinți în orele imediat următoare intervenției chirurgicale și în zilele care urmează, deoarece acestea pot dilata vasele de sânge și pot favoriza sângerarea. De asemenea, evitați băuturile acidulate.
  • Este total nerecomandat fumatul și consumul de alcool în general, dar mai ales în perioada postoperatorie, deoarece aceste obiceiuri pot dificulta vindecarea țesuturilor gingivale și osoase.
  • Pentru curățarea dinților, evitați periajul în zona operată cel puțin în primele zile după operație. Clătiți gura cu apă de gură de cel puțin două ori pe zi pentru a asigura o igienă orală corespunzătoare și un efect antibacterian optim.

 

Cum păstrăm o igienă corectă după tratamentul cu implanturi dentare?

Trebuie să înțelegem că igiena după inserarea implantului dentar trebuie să fie respectată cu aceeași severitate ca și igiena orală a dinților naturali, chiar dacă perioada de recuperare după intervenția chirurgicală poate fi inconfortabilă pentru câteva zile. Este vital să urmezi cu strictețe instrucțiunile primite în cabinet atât pentru îngrijirea orală, cât și pentru administrarea medicamentelor cu proprietăți antiinflamatorii.

În primele zile, este recomandat să folosești exclusiv o periuță cu peri moi pentru a curăța delicat dinții și o soluție antiseptică pentru clătire. Este crucial să eviți orice mișcare bruscă care ar putea irita zona afectată. Pentru a reduce disconfortul, poți aplica gheață sau o compresă rece pe obraz. De asemenea, în această perioadă, este esențial să fii atent la eventualele sângerări și să consulți medicul dacă observi orice semne de îngrijorare.

implanr dentar Craiova, Fast and Fixed, all-on-4, all-on-6

 

Sfaturi din partea echipei noastre pentru o alimentație corectă după tratamentul cu implant dentar

Regimul alimentar după inserarea implantului dentar este un aspect esențial pentru o recuperare rapidă și fără complicații. Este recomandat să eviți consumul de alimente tari sau crocante în primele zile după intervenție, deoarece acestea ar putea exercita presiune excesivă asupra zonei implantului și ar putea afecta procesul de vindecare.

În schimb, dieta după implantul dentar ar trebui să se concentreze pe alimente moi și ușor de mestecat. Piureurile, supele, orezul, pastele și alte alimente similare reprezintă opțiuni ideale în primele zile postoperatorii. Aceste alimente nu numai că sunt ușor de consumat, dar și de digerat, oferind organismului energia și nutrienții necesari pentru procesul de vindecare.

Pentru a accelera vindecarea și a întări sistemul imunitar, se recomandă includerea în dietă a unor alimente care sunt bogate în nutrienți, cum ar fi proteinele, vitaminele și mineralele. Produsele lactate, precum iaurtul și brânza, sunt excelente surse de proteine și calciu, care sunt esențiale pentru sănătatea oaselor și a dinților. De asemenea, consumul de pește, legume și fructe proaspete poate contribui la susținerea procesului de vindecare și la întărirea sistemului imunitar.

O dietă echilibrată, bogată în alimente moi, nutritive și ușor de consumat, va ajuta la asigurarea unei recuperări rapide și fără complicații după implantul dentar. Asigură-te că consulți întotdeauna medicul sau specialistul în nutriție pentru recomandări personalizate în funcție de nevoile și starea ta de sănătate.

Vă așteptăm la clinica CriniDent, la noi “zâmbetul tău contează”!

Dr Razvan Ghita, clinica stomatologie CriniDent Craiova

Dr. Răzvan Ghiță
specialist implantologie / chirurgie dento-alveolară

implanr dentar Craiova, Fast and Fixed, all-on-4, all-on-6

TRATAMENTE DENTARE CRAIOVA
fatete dentare Craiovacoroane dentare, fațetă ceramicăfațete Emaxsigilare dentara Craiova, sigilare dentara copii, protetica dentara Craiova, proteze scheletate Craiova, proteze dentare Craiovasinus lifting Craiova, chirurgie orală Craiova, terapie laser Craiova, laser stomatologic Craiova, tratament laser parodontoza, igiena dentaraigiena aparatului dentar, recomandări aparate dentare, miniimplanturi ortodontice, tratamente de canal Craiovatratamente endodontice CriniDent Craiova, frica de dentist, dentist Craiova, sterilizare instrumente sotmaologice, parodontoză, parodontită, cauze boala parodontală, simptome parodontită, proteze dentareparodontologie, gingivită, tratament parodontoză, proteze dentare, protetică dentară Craiova, detartraj cu ultrasuneteprofilaxie dentară, aparate dentare, aparate ortodontice, ortodonțiealbire dentarăalbirea dinților Craiova, fațete dentare, clinică stomatologie CriniDent, estetică dentară, implanturi dentare, implantologie, obturații estetice, inlay/onlay/overlaychirurgie orală, chirurgie dento-alveolară
WEBSITE-URI PARTENERE
Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară
Medica Marketing – promovare pentru spitale și clinici medicale
Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare
Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară
#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara 
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuae 360 Dental3DTour