recomandă CriniDent:

Google și Facebook

obturatii, incrustatii inlay onlay Craiova stomatologie

Obturații coronare sau încrustații de tip Inlay Onlay?

Restaurările dentare, cum ar fi obturațiile și încrustațiile inlay / onlay, reprezintă metode esențiale pentru a restabili structura naturală a dinților afectați de caria dentară. Cariile dentare reprezintă o problemă comună și, în ultimii ani, s-au dezvoltat diverse opțiuni de restaurare, concepute nu doar pentru a trata cariile, ci și pentru a mări durabilitatea intervențiilor.

Ce sunt mai exact obturațiile dentare?

Obturațiile dentare, cunoscute și sub denumirea de plombe dentare, sunt restaurări coronare directe realizate într-o singură ședință de către medicul dentist. Materialele utilizate includ compozitele (care imită culoarea naturală a dintelui), amalgamul de argint și cimenturile ionomer de sticlă. Aceste obturații aduc cu sine avantaje precum durata scurtă a tratamentului, fiind finalizate într-o singură ședință, costuri mai reduse în comparație cu încrustațiile, și eficacitate în prevenirea extinderii cariilor, contribuind la restaurarea funcționalității și esteticii dintelui afectat.

obturatii, incrustatii inlay onlay Craiova stomatologie

Care sunt beneficiile oferite de obturațiile dentare?

  • Durată scurtă de tratament: Obturațiile dentare reprezintă un tratament ce poate fi efectuat într-o singură ședință. Fiind o procedură comună, aceasta este sigură, nedureroasă și durează aproximativ 60 de minute.
  • Economisire financiară: Costul unei obturații este mai accesibil în comparație cu o încrustație dentară.
  • Tratament eficient: Obturațiile dentare previn extinderea cariilor și apariția altor complicații dentare, restaurând simultan funcționalitatea și estetica dintelui afectat.

Ce sunt mai exact încrustațiile Inlay Onlay?

Încrustațiile dentare reprezintă lucrări protetice create în laborator de către un tehnician dentar, folosind amprenta luată de medicul dentist. Ele devin necesare atunci când un dinte este afectat în mod considerabil la nivelul coroanei, fiind incapabil să susțină o obturație coronară, dar nu suficient de afectat pentru a necesita o coroană dentară. Prin intermediul acestor lucrări protetice, medicul dentist tratează cariile dentare și restaurează funcționalitatea acestora.

Tratamentul care implică încrustațiile dentare constă în două etape distincte. În prima ședință, caria este îndepărtată, iar amprenta dentară este luată și trimisă tehnicianului dentar. În a doua ședință, medicul dentist verifică lucrarea primită de la laborator și, dacă totul este conform planului de tratament, încrustația este fixată pe dinte.

Ce avantaje oferă încrustațiile Inlay / Onlay?

  • Rezistență și durabilitate crescută: Inlay-urile și onlay-urile sunt lucrări protetice foarte rezistente care protejează structura dintelui. Acestea sunt superioare obturațiilor dentare având o durată de viață mult mai lungă.
  • Potrivit pentru cariile interdentare: În cazul cariilor situate între doi dinți, încrustațiile indirecte sunt cele mai potrivite, fiind o soluție de tratament cu o igienizare și o întreținere ușoară.
  • Adaptabilitate crescută: Cu ajutorul încurstațiilor păstrăm suprafațe mari din substanța dentară sănătoasă, lucrările protetice fiind mai ușor de integrat în dintele sănătos.
  • Culoarea lucrărilor se menține pe termen lung:  În comparație cu obturațiile dentare care sunt realizate din materiale compozite încrustațiile ceramice își păstrează culoarea mult mai bine.

obturatii, incrustatii inlay onlay Craiova stomatologie

Una dintre diferențele semnificative dintre obturațiile coronare și încrustațiile de tip Inlay/Onlay constă în faptul că obturațiile generează tensiuni în structura dentară, deoarece sunt fotopolimerizate în interiorul dintelui. În schimb, procedura de fotopolimerizare a încrustațiilor se desfășoară pe un model de gips, asigurând astfel că pereții dintelui nu sunt implicați și nu suferă în timpul procesului de contracție.

Este important de menționat că estetica încrustațiilor depășește cea a obturațiilor, iar punctul de contact dintre dinți și încrustație este extrem de precis. Această diferență nu doar maximizează rezultatele estetice, ci și minimizează impactul asupra integrității structurale a dintelui. Este evident că alegerea dintre aceste două opțiuni de tratament poate depinde nu doar de nevoile individuale ale fiecărui pacient, ci și de considerațiile legate de durabilitate, estetică și impactul asupra sănătății dentare pe termen lung.

Vă așteptăm la clinica CriniDent cu o gamă largă de tratamente stomatologice pentru ca zâmbetul dumneavoastră să fie impecabil. Nevoile dumneavoastră sunt importante pentru noi, de aceea clinica noastră are medici specialiști pentru a realiza cele mai naturale și reușite zâmbete. “Zâmbetul tău contează!”

Dr Delia Popescu, clinica stomatologie CriniDent Craiova

Dr. Delia Popescu

medic dentist, competență în endodonție

obturatii, incrustatii inlay onlay Craiova stomatologie

TRATAMENTE DENTARE CRAIOVA
fatete dentare Craiovacoroane dentare, fațetă ceramicăfațete Emaxsigilare dentara Craiova, sigilare dentara copii, protetica dentara Craiova, proteze scheletate Craiova, proteze dentare Craiovasinus lifting Craiova, chirurgie orală Craiova, terapie laser Craiova, laser stomatologic Craiova, tratament laser parodontoza, igiena dentaraigiena aparatului dentar, recomandări aparate dentare, miniimplanturi ortodontice, tratamente de canal Craiovatratamente endodontice CriniDent Craiova, frica de dentist, dentist Craiova, sterilizare instrumente sotmaologice, parodontoză, parodontită, cauze boala parodontală, simptome parodontită, proteze dentareparodontologie, gingivită, tratament parodontoză, proteze dentare, protetică dentară Craiova, detartraj cu ultrasuneteprofilaxie dentară, aparate dentare, aparate ortodontice, ortodonțiealbire dentarăalbirea dinților Craiova, fațete dentare, clinică stomatologie CriniDent, estetică dentară, implanturi dentare, implantologie, obturații estetice, inlay/onlay/overlaychirurgie orală, chirurgie dento-alveolară
WEBSITE-URI PARTENERE
Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară
Medica Marketing – promovare pentru spitale și clinici medicale
Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare
Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară
#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara 
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuae 360 Dental3DTour