recomandă CriniDent:

Google și Facebook

tratament gingivita Craiova, parodontoza Craiova

Ce este gingivita? Simptome și posibilități de tratament la CriniDent

Gingivita este boala gingiilor sensibile cauzată de placa bacteriană. De obicei, lipsa igienei orale duce la apariția plăcii dentare, deoarece în timp se formează pe suprafața dentară un depozit gălbui care provoacă carii dentare și retragerea gingiilor.

Recunoașterea cauzelor gingivitei

Gingivita se manifestă prin: inflamarea, înroșirea și sângerarea gingiilor (la alimente dure sau în timpul periajului dentar), retracție gingivală (dezlipirea și retragerea gingiilor de pe suprafața dinților), dureri gingivale ușoare și halitoză (respirație urât mirositoare). Boala parodontală este cauzată de bacteriile de pe marginea gingivală care formează placa bacteriană la suprafața peliculei dentare. Endotoxinele eliberate de aceste bacterii din placă provoacă inflamația gingiilor, inflamație numită gingivită. Dacă placa nu este îndepărtată, această reacție inflamatorie poate progresa spre parodontită cronică, provocând distrugerea progresivă a țesutului.

tratament gingivita Craiova, parodontoza Craiova

Care este diferența dintre gingiile sănătoase și gingiile afectate de gingivită?

Gingiile sănătoase le recunoaștem prin faptul că ele sunt ferme și de culoare roz. Suprafața texturată este netedă, iar gingiile nu sângerează în momentul periajului sau folosirii aței dentare. Gingivita, în schimb, este inflamația reversibilă a gingiilor, provocată de placa bacteriană.

Factori de risc pentru gingivită

– Fumatul: Renunță la fumat și la folosirea oricăror produse pe bază de tutun
– Igiena orală: Folosește produse de igienă orală speciale concepute pentru a elimina placa bacteriană, astfel încât să reducă pe cât posibil depunerile de tartru.
– Probleme hormonale: Un factor declanșator poate fi perioada sarcinii, pubertății sau perioada menstruală.
– Lucrări protetice sau obturații necorespunzătoare: Unele lucrări greșite, degradate sau nefinalizate pot afecta gingiile.
– Bruxismul: Dacă te confrunți cu scrâșnitul dinților se poate ca acest lucru să pună presiune pe gingii.

tratament gingivita Craiova, gingie inflamata

Tratament pentru gingiile inflamate – gingivita

Singurul tratament eficient pe care poți să-l faci chiar și acasă este îndepărtarea plăcii care poate fi realizată printr-o curățare dentară adecvată. Dacă placa nu dispare cu periajul sau cu apa de gură pe bază de alcool, consultați-vă medicul stomatolog imediat înainte ca aceasta să provoace boli ale gingiilor.

În primul rând, medicul stomatolog va examina simptomele, cum ar fi prezența plăcii bacteriene sau a tartrului, apoi va curăța dinții, pentru a îndepărta bacteriile dăunătoare. Se realizează igienizarea profesională și detartrajul în cabinet, eliminând tartrul și bacteriile de pe dinți și de sub marginile gingiilor. Detartrajul poate fi dureros, mai ales dacă depunerile de tartru acoperă suprafețe extinse sau gingiile sunt sensibile.

Un al doilea tratament necesar este remedierea unor posibile restaurări dentare sau obturații. Dinții strâmbi sau anumite coroane dentare fixate necorespunzător pot îngreuna eliminarea completă a plăcii și tartrului, și mai mult, pot să irite gingiile. Scopul tratamentelor este controlul infecției și restabilirea sănătății dinților și gingiilor.

Gingivita ignorată și netratată corespunzător evoluează în formele avansate ale parodontitei (cunoscut[ popular ca și parodontoză). Cu un tratament adecvat, o igienă orală corectă și respectarea controalelor și igienizărilor periodice, gingivita poate fi eliminată.

La noi în clinică medicii specialiști pot identifica gingivita în stadiul incipient și, prin urmare, pot oferi îngrijire în timp util. Pentru a vă asigura că nu suferiți de gingivită, luați în considerare curățarea dentară adecvată și controalele periodice la medicul stomatolog.

Dr. Andrada Dilof
medic dentist stomatologie generală, rezident parodontologie

tratament gingivita Craiova, gingie inflamata

#fatete dentare Craiova #coroane dentare #fațetă ceramică #fațete Emax #sigilare dentara Craiova #sigilare dentara copii #protetica dentara Craiova #proteze scheletate Craiova #proteze dentare Craiova #sinus lifting Craiova #chirurgie orală Craiova #terapie laser Craiova #laser stomatologic Craiova #tratament laser parodontoza #igiena dentara #igiena aparatului dentar #recomandări aparate dentare #miniimplanturi ortodontice #tratamente de canal Craiova #tratamente endodontice CriniDent Craiova #frica de dentist #dentist Craiova #sterilizare instrumente sotmaologice #parodontoză #parodontită #cauze boala parodontală #simptome parodontită #proteze dentare #parodontologie #gingivită #tratament parodontoză #proteze dentare #protetică dentară Craiova #detartraj cu ultrasunete #profilaxie dentară #aparate dentare #aparate ortodontice #ortodonție #albire dentară #albirea dinților Craiova #fațete dentare #clinică stomatologie CriniDent #estetică dentară #implanturi dentare #implantologie #obturații estetice  #inlay/onlay/overlay #chirurgie orală #chirurgie dento-alveolară

Website-uri partenere

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Medica Marketing – promovare pentru spitale și clinici medicale

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Verdemag – magazin online produse naturieste

Lasă un comentariu

(Comentarii)