recomandă CriniDent:

Google și Facebook

detartraj Craiova, AirFlow, stomatologie Craiova, dentist

10 sfaturi pentru o igienă orală sănătoasă și un zâmbet încrezător

O igienă orală adecvată este esențială pentru menținerea sănătății și a unui zâmbet strălucitor. Dinții și gingiile sănătoase contribuie la o bună funcționare a sistemului digestiv, dar sunt și un aspect important al încrederii și stimei de sine. Prin urmare, acordarea atenției corespunzătoare igienei orale este un aspect vital al stilului de viață sănătos.

 

10 sfaturi utile pentru o igienă orală sănătoasă

 • Periajul regulat al dinților: Periați-vă dinții de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara, timp de cel puțin două minute. Utilizați o periuță de dinți cu peri moi și înlocuiți-o la fiecare 3-4 luni sau atunci când perișorii își pierd forma și eficiența.
 • Utilizați ața dentară zilnic: Curățați spațiile interdentare folosind ața dentară în fiecare zi. Acest lucru ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene și a resturilor alimentare între dinți, locuri inaccesibile pentru periuța de dinți.
 • Folosiți un antiseptic bucal: Clătiți gura cu un antiseptic bucal după periajul și utilizarea aței dentare. Aceasta ajută la eliminarea bacteriilor și menține respirația proaspătă.
 • Limitați consumul de zahăr: Consumul excesiv de zahăr contribuie la apariția cariilor dentare. Încercați să reduceți consumul de dulciuri, băuturi îndulcite și alimente procesate cu conținut ridicat de zahăr.
 • Evitați obiceiurile dăunătoare: Renunțați la fumat și limitați consumul de alcool. Aceste obiceiuri pot afecta sănătatea orală și pot crește riscul de afecțiuni precum boli gingivale și cancer oral.
 • Consumați o dietă echilibrată: Includeți în alimentația dvs. alimente bogate în nutrienți esențiali pentru sănătatea dinților, cum ar fi calciu, vitamina D, vitamina C și fibre. Optați pentru fructe, legume, lactate, pește și nuci.
 • Hidratați-vă bine: Consumați suficientă apă pe parcursul zilei pentru a menține o hidratare adecvată. Apa ajută la stimularea secreției de salivă, care are un rol important în protejarea dinților și neutralizarea acizilor.
 • Evitați mestecatul de obiecte dure: Evitați să mestecați obiecte dure, cum ar fi gheața, unghii sau ambalaje, deoarece acest obicei poate duce la fisuri sau fracturi dentare.
 • Programați vizite regulate la dentist: Nu uitați să vă programați vizite de rutină la dentist cel puțin de două ori pe an. Un control profesional și o curățare dentară periodică pot depista problemele în stadii incipiente și pot menține sănătatea orală.
 • Educați-vă despre sănătatea orală: Este important să căutați constant informații și să vă educați despre igiena orală pentru a vă menține sănătatea orală optimă. Asigurați-vă  că citiți materiale informative sigure și urmați sfaturile medicului dentist.

detartraj Craiova, AirFlow, stomatologie Craiova, dentist

Concepții greșite despre igiena orală

 • Singurul scop al periuței de dinți este de a îndepărta resturile alimentare: Deși îndepărtarea resturilor alimentare este un motiv major pentru a vă spăla pe dinți, curățarea dinților este mult mai mult decât atât. Periajul corect și regulat al dinților îndepărtează placa bacteriană dentară care se formează pe suprafața dinților. Placa este principalul factor responsabil de apariția cariilor și a bolilor gingivale. Prin urmare, periajul corespunzător ajută la menținerea sănătății dinților și a gingiilor.
 • Cariile provoacă pierderea dinților: Cariile dentare contribuie într-adevăr la pierderea dinților, însă nu sunt singura cauză. Bolile gingiilor, precum gingivita și boala parodontală, pot duce și ele la pierderea dinților. Aceste afecțiuni afectează țesuturile de susținere ale dinților, inclusiv gingiile și osul maxilarului, ceea ce slăbește stabilitatea dinților și poate duce în cele din urmă la pierderea lor.
 • Respirația urât mirositoare apare din cauza unei igiene orale incorecte: O rutină de igienă orală excelentă nu poate preveni în totalitate toate formele de respirație urât mirositoare. Respirația urât mirositoare, cunoscută și sub numele de halitoză, poate fi cauzată de mai mulți factori, inclusiv infecții, anumite medicamente sau alte probleme de sănătate. Dacă aveți o respirație urât mirositoare persistentă, în ciuda periajului regulat și a utilizării aței dentare, este recomandat să consultați un medic dentist sau un medic pentru a exclude orice afecțiune sau problemă de sănătate subiacentă.
 • E normal ca gingiile să sângereze: Sângerarea gingiilor nu este normală și ar putea fi un semn al bolii gingiilor, cunoscută sub numele de gingivită. În cazul în care observați sângerare la periajul sau utilizarea aței dentare, este important să acordați atenție acestui semnal și să consultați un medic dentist. Gingivita este o inflamație a gingiilor cauzată de placa bacteriană și poate progresa la o formă mai severă de boală parodontală dacă nu este tratată corespunzător. Prin urmare, este esențial să vă mențineți igiena orală în mod regulat, să utilizați ața dentară și să vă programați vizite regulate la dentist pentru o evaluare și curățare profesională.

Vă așteptăm la clinica CriniDent. Zâmbetul tău contează!

Dr Delia Popescu, clinica stomatologie CriniDent Craiova

Dr. Delia Popescu

medic dentist, competență în endodonție

detartraj Craiova, AirFlow, stomatologie Craiova, dentist

TRATAMENTE DENTARE CRAIOVA

fatete dentare Craiovacoroane dentare, fațetă ceramică, fațete Emax, sigilare dentara Craiova, sigilare dentara copii, protetica dentara Craiova, proteze scheletate Craiova, proteze dentare Craiova, sinus lifting Craiova, chirurgie orală Craiova, terapie laser Craiova, laser stomatologic Craiova, tratament laser parodontoza, igiena dentara, igiena aparatului dentar, recomandări aparate dentare, miniimplanturi ortodontice, tratamente de canal Craiova, tratamente endodontice CriniDent Craiova, frica de dentist, dentist Craiova, sterilizare instrumente sotmaologice, parodontoză, parodontită, cauze boala parodontală, simptome parodontită, proteze dentare, parodontologie, gingivită, tratament parodontoză, proteze dentare, protetică dentară Craiova, detartraj cu ultrasunete, profilaxie dentară, aparate dentare, aparate ortodontice, ortodonție, albire dentară, albirea dinților Craiova, fațete dentare, clinică stomatologie CriniDent, estetică dentară, implanturi dentare, implantologie, obturații estetice, inlay/onlay/overlay, chirurgie orală, chirurgie dento-alveolară

WEBSITE-URI PARTENERE

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Medica Marketing – promovare pentru spitale și clinici medicale

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara 
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuae 360 Dental3DTour

Lasă un comentariu

(Comentarii)