recomandă CriniDent:

Google și Facebook

tratamente dentare Craiova, profilaxie dentara, respiratie urat mirositoare

10 Sfaturi pentru a scăpa definitiv de halitoză, respirația urât mirositoare

Ai simțit vreodată disconfort din cauza respirației neplăcut mirositoare? Această problemă poate avea un impact semnificativ asupra vieții tale sociale. Nu ești singurul, deoarece se estimează că cel puțin una din patru persoane se confruntă cu halitoza într-o formă sau alta.

Indiferent dacă este vorba de o problemă cronică care te afectează în mod regulat sau de episoade izolate, consecința rămâne neschimbată, mirosul neplăcut care poate apărea în timpul discuțiilor sau chiar când respiri. Este important să înțelegem că există soluții pentru a gestiona și a trata halitoza, astfel încât să te poți bucura de o viață socială fără griji legate de respirația ta.

tratamente dentare Craiova, profilaxie dentara, respiratie urat mirositoare

Ce este mai exact halitoza?

Halitoza, denumită și respirație urât mirositoare, este un concept medical ce vizează descrierea mirosului neplăcut emis în timpul expirației. Această problemă insidioasă poate avea o multitudine de cauze și poate varia în intensitate de la stări temporare, care pot fi atribuite consumului de anumite alimente sau unei igiene orale inadecvate, până la forme mai severe și cronice, care pot afecta calitatea vieții individului.

Care este sursa halitozei?

Sursa halitozei poate varia considerabil, fiind localizată atât în cavitatea bucală, cât și în altă parte a corpului. De exemplu, uneori, mirosul neplăcut poate avea originea în bacteriile care se dezvoltă în gură, în resturi de alimente nedescompuse sau în afecțiuni dentare precum cariile sau infecțiile gingiilor. Pe de altă parte, uneori halitoza poate indica probleme mai profunde, cum ar fi disfuncții gastrice sau respiratorii, care pot cauza mirosul neplăcut să fie emis chiar din stomac sau plămâni.

Halitoza poate să nu fie doar o problemă de sănătate, ci și un impact social și emoțional semnificativ. Persoanele care se confruntă cu această problemă pot experimenta stigmat social și pot dezvolta anxietate legată de relațiile interpersonale. Este vital să înțelegem că halitoza nu este un caz pierdut, ci o problemă care poate fi gestionată și tratată cu succes, aducând îmbunătățiri semnificative în calitatea vieții persoanelor afectate.

tratamente dentare Craiova, profilaxie dentara, respiratie urat mirositoare

Cauzele halitozei pot include:

 • Igiena orală inadecvată: Neglijarea periajului dentar regulat, utilizarea necorespunzătoare a aței dentare și a clătirilor bucale poate duce la acumularea de bacterii și resturi alimentare în gură, cauzând miros neplăcut.
 • Probleme dentare: Cariile, infecțiile gingiilor, abcesele dentare și alte afecțiuni orale pot provoca halitoză.
 • Consumul de anumite alimente: Alimentele cu miros puternic, cum ar fi ceapa, usturoiul sau condimentele, pot contribui temporar la respirație urât mirositoare.
 • Fumatul: Fumatul duce la o respirație neplăcut mirositoare din cauza substanțelor chimice prezente în țigări.
 • Consumul de alcool: Băuturile alcoolice pot usca gura și crea un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor care provoacă mirosul neplăcut.
 • Afecțiuni medicale: Unele probleme de sănătate, cum ar fi infecțiile sinusale, refluxul gastroesofagian și diabetul, pot contribui la halitoză.
 • Medicamente: Anumite medicamente pot avea ca efect secundar respirația urât mirositoare.
 • Boala parodontală: Afecțiunile severe ale gingiilor și ale țesutului de suport al dinților pot provoca halitoză cronică.
 • Secrețiile nazale și afecțiunile respiratorii: Sinuzitele, congestiile nazale și alte probleme ale căilor respiratorii pot contribui la halitoză.

10 recomandări pentru a scăpa definitiv de halitoză:

 • Menține o igienă orală impecabilă, inclusiv periajul dentar regulat, folosirea aței dentare și clătirea cu apă de gură.
 • Nu vă îngrijorați dacă întâmpinați probleme ocazionale dimineața. Pe timpul nopții, există o activitate bacteriană normală și se eliberează gaze precum sulful.
 • Optează pentru alimente ușoare, bazate pe o dietă sănătoasă și echilibrată, bogată în apă și minerale.
 • Evită consumul excesiv de zahăr, mai ales atunci când nu te poți spăla pe dinți imediat. Zahărul favorizează dezvoltarea bacteriilor care cauzează sau agravează respirația urât mirositoare.
 • Încorporează în dietă ceaiul verde, cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene pentru gură.
 • Consumă pere sau alimente care susțin digestia sănătoasă.
 • Renunță la fumat pentru a îmbunătăți hidratarea gurii și pentru a elimi
 • factorii care contribuie la problemele dentare.
 • Aplică ulei esențial de mentă, un produs capabil să-ți revigoreze respirația și să o mențină proaspătă.
 • Evită consumul de alcool, deoarece poate reduce producția de salivă și, la fel ca în cazul fumatului, poate diminua acțiunea naturală antibacteriană a gurii.
 • Nu neglija să îți faci verificări regulate la stomatolog. Este important să faci vizite periodice pentru prevenirea sau soluționarea rapidă a oricăror probleme care, dacă sunt ignorate, pot duce la halitoză cronică.

Dr Delia Popescu, clinica stomatologie CriniDent Craiova
Dr. Delia Popescu

medic dentist, competență în endodonție

tratamente dentare Craiova, profilaxie dentara, respiratie urat mirositoare

TRATAMENTE DENTARE CRAIOVA

fatete dentare Craiovacoroane dentare, fațetă ceramică, fațete Emax, sigilare dentara Craiova, sigilare dentara copii, protetica dentara Craiova, proteze scheletate Craiova, proteze dentare Craiova, sinus lifting Craiova, chirurgie orală Craiova, terapie laser Craiova, laser stomatologic Craiova, tratament laser parodontoza, igiena dentara, igiena aparatului dentar, recomandări aparate dentare, miniimplanturi ortodontice, tratamente de canal Craiova, tratamente endodontice CriniDent Craiova, frica de dentist, dentist Craiova, sterilizare instrumente sotmaologice, parodontoză, parodontită, cauze boala parodontală, simptome parodontită, proteze dentare, parodontologie, gingivită, tratament parodontoză, proteze dentare, protetică dentară Craiova, detartraj cu ultrasunete, profilaxie dentară, aparate dentare, aparate ortodontice, ortodonție, albire dentară, albirea dinților Craiova, fațete dentare, clinică stomatologie CriniDent, estetică dentară, implanturi dentare, implantologie, obturații estetice, inlay/onlay/overlay, chirurgie orală, chirurgie dento-alveolară

WEBSITE-URI PARTENERE

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Medica Marketing – promovare pentru spitale și clinici medicale

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara 
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuae 360 Dental3DTour