recomandă CriniDent:

Google și Facebook

implant dentar Craiova, implantologie

Implant dentar sau punte dentară? Ce alegem?

Atunci când vine vorba de restaurarea dinților deteriorați sau lipsă, majoritatea ne confruntăm cu decizia dificilă de a alege între două opțiuni principale, implant dentar sau punte dentară. Ambele tratamente sunt eficiente în rezolvarea problemelor dentare, dar fiecare vine cu propriile avantaje și considerații. În acest articol, vom explora aceste două opțiuni pentru a vă ajuta să luați o decizie informată și potrivită.

Ce este implantul dentar?

Un implant dentar este un dispozitiv medical utilizat pentru înlocuirea rădăcinii unui dinte natural pierdut sau deteriorat. După ce este inserat în osul maxilar sau mandibular, funcționează ca o rădăcină dentară artificială. Implantul dentar este proiectat să reproducă funcția și aspectul unui dinte natural, oferind o soluție durabilă și estetică pentru restaurarea zâmbetului și funcției orale.

implant dentar Craiova, implantologie

 

Procedura de implant dentar implică următoarele etape

 • Evaluarea inițială: Medicul dentist efectuează o evaluare detaliată a sănătății orale a pacientului și a structurii osoase pentru a determina dacă acesta este un candidat potrivit pentru implantul dentar.
 • Inserarea implantului: După ce a fost stabilită eligibilitatea, se efectuează o intervenție chirurgicală minoră pentru a insera implantul dentar în osul maxilar sau mandibular. Acest implant va funcționa la fel ca rădăcina dintelui artificial.
 • Perioada de vindecare: După inserarea implantului, pacientul intră într-o perioadă de vindecare, care poate dura câteva luni. În acest timp, osul înconjurător crește și se integrează cu implantul, asigurând o ancorare stabilă.
 • Montarea coroanei dentare: După ce implantul s-a integrat cu succes în os, se montează o coroană dentară personalizată pe acesta. Coroana este fabricată pentru a se potrivi perfect cu ceilalți dinți naturali, asigurând un aspect natural și o funcționalitate optimă.

 

Ce presupune un tratament cu o punte dentară?

O punte dentară este o soluție de restaurare dentară fixă utilizată pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă. Aceasta constă într-o lucrare protetică care înlocuiește dinții absenți și se fixează în mod permanent în gură. Puntea dentară este ancorată de obicei pe dinții naturali aflați de fiecare parte a spațiului gol, cunoscuți sub numele de piloni.

punte dentara Craiova, protetica dentara Craiova

 

Etapele generale ale tratamentului pentru o punte dentară

 • Evaluarea inițială: Medicul dentist efectuează o examinare detaliată a stării orale a pacientului și evaluează spațiul lăsat de dinții lipsă. Se determină dacă puntea dentară este o opțiune potrivită în funcție de starea generală a dinților și a gingiilor.
 • Prepararea dinților piloni: Dacă dinții piloni (cei care vor susține puntea) nu au nevoie de tratamente suplimentare, stomatologul îi pregătește prin îndepărtarea unei mici cantități de smalț pentru a face loc punții.
 • Amplasarea matriței sau a aliajului: Dacă se utilizează un aliaj metalic sau o matriță, acestea sunt montate pe dinții piloni pentru a servi drept structură de suport pentru punte.
 • Amplasarea coroanelor dentare: Coroanele dentare, care fac parte din punte, sunt fabricate pentru a se potrivi perfect cu dinții preparați și sunt fixate pe dinții piloni. Acestea vor deveni parte integrantă a punții, asigurând o ancorare stabilă.
 • Fabricarea și montarea punții dentare: Structura protetică a punții este realizată de laboratorul dentar și este personalizată pentru a se potrivi cu forma și alinierea corectă a dinților. Odată finalizată, puntea este cimentată sau fixată ferm pe coroanele dinților piloni.

 

Cum știm ce este mai potrivit pentru noi?

Alegerea între diferitele opțiuni de tratament dentar, cum ar fi implantul dentar, coroana dentară sau puntea dentară, depinde de mai mulți factori individuali:

 

 • Starea generală a sănătății: Starea generală de sănătate poate influența eligibilitatea pentru anumite proceduri. Este important să discutați cu medicul stomatolog despre orice probleme de sănătate preexistente sau medicamente pe care le luați, deoarece acestea pot afecta alegerea tratamentului.
 • Starea specifică a dinților și gingiilor: Evaluarea stării de sănătate orală este esențială. Dacă aveți dinți sănătoși și puternici în apropierea spațiului gol, o punte dentară poate fi o opțiune adecvată. În cazul în care există probleme mai grave, cum ar fi deteriorarea rădăcinii dintelui sau a osului, implantul dentar poate fi mai potrivit.
 • Costul tratamentului: Costul este un factor important. Implanturile dentare pot fi mai costisitoare decât punțile dentare, iar acest aspect trebuie luat în considerare în funcție de bugetul alocat.
 • Durabilitatea: Diferitele opțiuni de tratament au durate de viață diferite. Implanturile dentare sunt, în general, foarte durabile și pot dura o viață întreagă, în timp ce coroanele dentare și punțile dentare pot necesita înlocuire periodică.
 • Confortul și recuperarea: Timpul de recuperare și disconfortul post-tratament pot varia între proceduri. Stomatologul vă poate explica mai în detaliu la ce să vă așteptați după fiecare procedură și cum să gestionați recuperarea.
 • Opțiuni de întreținere: Întreținerea și igiena orală pentru fiecare opțiune sunt diferite. Asigurați-vă că sunteți dispus să urmați instrucțiunile stomatologului pentru a vă menține sănătatea orală pe termen lung.

Vă așteptăm la Clinica CriniDent pentru servicii de implantologie, zâmbetul tău contează!

Dr Simona Corodescu, clinica stomatologie CriniDent Craiova

Dr. Simona Corodescu

medic dentist, specialist implantologie / chirurgie dento-alveolară

punte dentara Craiova, protetica dentara Craiova

TRATAMENTE DENTARE CRAIOVA

fatete dentare Craiovacoroane dentare, fațetă ceramică, fațete Emax, sigilare dentara Craiova, sigilare dentara copii, protetica dentara Craiova, proteze scheletate Craiova, proteze dentare Craiova, sinus lifting Craiova, chirurgie orală Craiova, terapie laser Craiova, laser stomatologic Craiova, tratament laser parodontoza, igiena dentara, igiena aparatului dentar, recomandări aparate dentare, miniimplanturi ortodontice, tratamente de canal Craiova, tratamente endodontice CriniDent Craiova, frica de dentist, dentist Craiova, sterilizare instrumente sotmaologice, parodontoză, parodontită, cauze boala parodontală, simptome parodontită, proteze dentare, parodontologie, gingivită, tratament parodontoză, proteze dentare, protetică dentară Craiova, detartraj cu ultrasunete, profilaxie dentară, aparate dentare, aparate ortodontice, ortodonție, albire dentară, albirea dinților Craiova, fațete dentare, clinică stomatologie CriniDent, estetică dentară, implanturi dentare, implantologie, obturații estetice, inlay/onlay/overlay, chirurgie orală, chirurgie dento-alveolară

WEBSITE-URI PARTENERE

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Medica Marketing – promovare pentru spitale și clinici medicale

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

#dentalmarketing
#strategie marketing medicina dentara 
#promovare Facebook pentru stomatologie
#dental web design wesbite stomatologie
#optimizare SEO website stomatologie
#branding stomatologie
#tururi virtuae 360 Dental3DTour

Lasă un comentariu

(Comentarii)