recomandă CriniDent:

Google și Facebook

tratamente dentare Craiova, stomatologie Craiova

Cele mai comune afecțiuni dentare și modalități de prevenire a acestora

Sănătatea orală joacă un rol vital în menținerea bunăstării generale și a calității vieții noastre. Afecțiunile dentare pot avea un impact semnificativ asupra stării noastre de sănătate și pot provoca disconfort, durere și alte complicații. În acest articol vom discuta cele mai comune afecțiuni dentare și modalitățile eficiente de prevenire a acestora.

Principalele afecțiuni dentare întâlnite în rândul pacienților din Craiova

  • Caria dentară: Caria dentară este una dintre cele mai răspândite afecțiuni dentare, afectând persoanele de toate vârstele. Ea apare atunci când bacteriile din gură formează placa dentară, o substanță lipicioasă care erodează smalțul dinților. Pentru a preveni caria dentară, este esențială o igienă orală adecvată, care să includă periajul regulat al dinților de cel puțin două ori pe zi, utilizarea aței dentare și clătirea cu apă de gură antibacteriană. De asemenea, se recomandă evitarea consumului excesiv de zahăr și vizitele regulate la dentist pentru igienizare și sigilare a dinților.

tratamente dentare Craiova, stomatologie Craiova

  • Gingivita: Gingivita este o inflamație a gingiilor, cauzată de placa dentară și tartarul acumulate în jurul dinților. Simptomele includ sângerări gingivale, inflamație și sensibilitate. Pentru a preveni gingivita, este important să se acorde atenție igienei orale regulate, inclusiv periajul corect și delicat al gingiilor, utilizarea aței dentare și vizitele periodice la dentist pentru igienizare și evaluare a sănătății gingiilor.
  • Boala parodontală: Boala parodontală este o afecțiune mai gravă decât gingivita și poate duce la deteriorarea osului și a țesutului de susținere a dinților. Ea este cauzată de bacterii care invadează gingiile și țesuturile înconjurătoare. Pentru a preveni boala parodontală, este crucial să se mențină o igienă orală riguroasă și să se consulte dentistul în mod regulat. Igienizarea profesională, detartrajul și tratarea infecțiilor dentare sunt esențiale în prevenirea și gestionarea acestei afecțiuni.
  • Sensibilitatea dentară: Sensibilitatea dentară este o problemă comună caracterizată de disconfort sau durere atunci când se consumă alimente sau băuturi reci, calde, acide sau dulci. Cauzele includ deteriorarea smalțului, retragerea gingilor sau expunerea rădăcinilor dentare. Pentru a preveni sensibilitatea dentară, este recomandată utilizarea pastelor de dinți speciale pentru sensibilitate, utilizarea periuțelor de dinți moi și evitarea alimentelor și băuturilor care pot agrava simptomele. Vizita la dentist pentru evaluarea și tratamentul adecvat sunt, de asemenea, importante.
  • Infecțiile dentare: Infecțiile dentare, cum ar fi abcesele dentare sau infecțiile canalului radicular, pot fi extrem de dureroase și periculoase pentru sănătatea generală. Ele apar de obicei ca urmare a cariilor netratate sau a traumelor dentare. Pentru a preveni infecțiile dentare, este esențial să se identifice și să se trateze cariile în stadii incipiente și să se consulte dentistul în caz de durere sau disconfort persistent. O igienă orală adecvată și vizite regulate la dentist ajută, de asemenea, la prevenirea acestor afecțiuni.

reabilitare dentara totala Craiova

Prevenirea afecțiunilor dentare este posibilă prin adoptarea unor măsuri simple de igienă orală și vizite regulate la dentist:

  • Periați regulat dinții: Periajul regulat al dinților reprezintă un prim pas important în prevenirea afecțiunilor dentare. Este recomandat să-ți periezi dinții de cel puțin două ori pe zi, timp de cel puțin două minute de fiecare dată. Utilizează o periuță de dinți cu peri moi și înlocuiește-o la fiecare 3-4 luni sau atunci când peri sunt uzați. Periajul corect și regulat ajută la îndepărtarea plăcii bacteriene și a resturilor alimentare care pot duce la dezvoltarea cariilor și a altor afecțiuni dentare.
  • Evită consumul excesiv de zahăr: Consumul excesiv de zahăr poate contribui la dezvoltarea cariilor dentare. Încearcă să reduci consumul de alimente și băuturi bogate în zahăr, cum ar fi băuturile carbogazoase, dulciurile și produsele de patiserie. Dacă consumi astfel de alimente, clătește-ți gura cu apă sau periază-ți dinții imediat după pentru a îndepărta resturile alimentare.
  • Evită obiceiurile nesănătoase: Pe lângă adoptarea unor practici sănătoase de igienă orală, evitarea obiceiurilor nesănătoase poate juca un rol semnificativ în menținerea sănătății dentare. Fumatul și consumul excesiv de alcool sunt două obiceiuri care pot afecta negativ sănătatea orală. Fumatul poate cauza probleme serioase, cum ar fi boala parodontală, pierderea dinților și apariția cancerului oral. De asemenea, consumul excesiv de alcool poate duce la deteriorarea smalțului dentar și creșterea riscului de inflamație a țesuturilor gingivale. Renunțarea la fumat și limitarea consumului de alcool reprezintă pași importanți în protejarea sănătății orale.
  • Vizitează medicul stomatolog regulat: Planifică vizite periodice la dentist pentru un examen oral complet și igienizare profesională. Medicul stomatolog generalist va putea identifica eventualele probleme în stadii incipiente și va oferi tratament și sfaturi adecvate pentru menținerea sănătății tale dentare.

Vă așteptăm la Clinica CriniDent!
Zâmbetul tău contează!

Dr Cristiana Nicolae, clinica stomatologie CriniDent Craiova

Dr. Cristiana Nicolae

medic dentist, competențe implantologie / estetică dentară

tratamente dentare Craiova, stomatologie Craiova

fatete dentare Craiovacoroane dentare, fațetă ceramică, fațete Emax, sigilare dentara Craiova, sigilare dentara copii, protetica dentara Craiova, proteze scheletate Craiova, proteze dentare Craiova, sinus lifting Craiova, chirurgie orală Craiova, terapie laser Craiova, laser stomatologic Craiova, tratament laser parodontoza, igiena dentara, igiena aparatului dentar, recomandări aparate dentare, miniimplanturi ortodontice, tratamente de canal Craiova, tratamente endodontice CriniDent Craiova, frica de dentist, dentist Craiova, sterilizare instrumente sotmaologice, parodontoză, parodontită, cauze boala parodontală, simptome parodontită, proteze dentare, parodontologie, gingivită, tratament parodontoză, proteze dentare, protetică dentară Craiova, detartraj cu ultrasunete, profilaxie dentară, aparate dentare, aparate ortodontice, ortodonție, albire dentară, albirea dinților Craiova, fațete dentare, clinică stomatologie CriniDent, estetică dentară, implanturi dentare, implantologie, obturații estetice, inlay/onlay/overlay, chirurgie orală, chirurgie dento-alveolară

Website-uri partenere

Dental Marketing – promovare stomatologie / marketing medicină dentară

Medica Marketing – promovare pentru spitale și clinici medicale

Derma Marketing – promovare medicală / marketing dermatologie, chirurgie plastică & înfrumusețare

Dental Education – cursuri de marketing & promovare pentru stomatologie / medicină dentară

Lasă un comentariu

(Comentarii)